Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Samsarii ar vrea să blocheze centura de ocolire. Mesajul avocatului Adrian Cozma

Consilierul județean Adrian Cozma a reacționat ca urmare a ultimelor informații vehiculate în spațiul public cu privire la existența unor grupuri de interese, al căror singur scop este specula imobiliară. Grupări care ar putea periclita – prin tergiversări juridice – desfășurarea în bune condiții a proiectului șoselei de centură a municipiului Satu Mare.

Privesc cu îngrijorare informațiile apărute în presă privind situația proiectul centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Este inadmisibil să permitem ca anumiți speculanți (samsari imobiliari) să se îmbogățească peste noapte de pe urma acestui proiect deosebit de important pentru municipiul și județul Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

Avocatul Adrian Cozma explică că sunt și oameni de bună credință, dar sunt și speculanți imobiliari.

”Când discutăm de exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în situația de față trebuie să avem în vedere cel puțin două aspecte. Unul cu privire la proprietarii de terenuri care sunt de buna credință și au optinut acele terenuri în mod cu totul legal, iar pe de cealaltă parte proprietarii de terenuri – cei care au avut Informația – de la prietenii de prin administrație și au avut timp să se orienteze pentru a cumpăra terenurile pe unde urmează să treacă centura. Acestora din urmă le recomand să nu încerce să blocheze o astfel de investiție importantă pentru județ și municipiu, pentru ca nu au nicio șansă  și, în același timp, îi Invit să ia la cunoștință despre câteva prevederi din Legea 255/2010”, spune Adrian Cozma.

Adrian Cozma explică ce s-ar putea face pentru a putea combate orice tentativă de tergiversare a proiectului.

”Probabil art. 22 din Legea 255/2010 este cea mai importantă prevedere pentru cei care considera ca se pot îmbogăți peste noapte sau pot bloca un astfel de proiect important. Legea spune că: expropriatul nemulțumit de cuantumul despăgubirii prevăzute la art. 19 se poate adresa instanței judecătorești competente în termenul general de prescripție, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancțiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii și transferului dreptului de proprietate. Nu-mi rămâne decât sa cer autorităților locale sa aplice cu fermitate prevederile legale”, a conchis Cozma.

Avocatul îi apără, totuși, pe proprietarii de bună credință.

”Este clar ca toți proprietarii vizați de expropriere trebuie să fie despăgubiți la prețul corect, stabilit pe baza unui raport de evaluare, având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici”, mai spune Cozma.

 

5 comentarii

  1. Gerula Răspunde

    Si care este “pretul corect” pentru ca cel stabilit de catre expropriator este mult sub pretul pietei, asta nu lasa alta varianta proprietarilor decat sa actioneze in instanta statul pentru a obtine intr-adevar pretul corect.

    • Marinar Răspunde

      Pretul corect 1 milion de euro pe cm patrat daca se poate 🙂 dupa proprietari.

  2. Marusca rusca Răspunde

    Stimate ger-ula , da pana acuma ce avea-i cultivat pe teren? asa …o intrebare?

  3. Alex Roman Răspunde

    Oare nu mai scăpăm de acest parvenit care din dorința lui de a urca în ierarhia sociala apare public cu tot felul de aberații. Dute mă si ai grija de nevasta ta ca ii fug ochi după alții.

  4. GB Răspunde

    Politica e frumoasă
    De-i făcută fără angoasă,
    Simţ, dreptate, adevăr
    Pentru toţi, nu în răspăr.

    Zâmbet larg şi supoziţii
    Despre negre achiziţii,
    Scuturi şmecher şi stinger
    Deget de consilier.

    Hai sictir! nu cleveti
    Pe dovezi nu pe prostii,
    De-o fi putredă centura
    Să pledezi cu avocatura.

    În politică şi presă
    Ţine faza de metresă,
    Dar la bară şi popor
    Doar cuvântul: adevăr!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.