Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Sătmărenii cer mai multe sensuri giratorii. Un avocat a strâns zeci de semnături deja

Tot mai mulți sătmăreni solicită conducerii Primăriei Satu Mare să introducă sensuri giratorii în principalele intersecții din oraș. Și asta pentru a crește gradul de siguranță. De altfel, avocatul și consilierul județean Adrian Cozma salută inițiativa Primăriei Satu Mare de a introduce un sens giratoriu în Cartierul Micro 16.

”Salut inițiativa primăriei de a înființa un nou sens giratoriu în municipiul Satu Mare. Este bine că în sfârșit realizăm că asta poate reprezenta una dintre soluțiile pentru descongestionarea traficului în municipiul Satu Mare și prevenirea accidentelor rutiere, care din păcate în ultima perioadă au ajuns la un număr destul de mare. Este suficient să ne uităm puțin în toate orașele moderne din Europa și să constatăm că sensurile giratorii reprezintă o soluție simplă și extrem de benefică pentru traficul rutier”, a declarat Adrian Cozma.

Avocatul susține că a strâns deja zeci de semnături pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Păulești – Ion Vidu și Amațului.

”Cu această ocazie, am să depun o solicitare către Primăria Satu Mare pentru a înființa un sens giratoriu la intersecția străzilor Păuleşti – Ion Vidu- Amațului. Am și reușit să adun câteva zeci de semnături de la locuitorii din aceasta zonă”, mai spune Cozma.

Acesta a trecut în revistă și principalele motive și beneficii a implementării unei astfel de măsuri.

”Se impune realizarea urgentă a unui sens giratoriu în zonă din mai multe motive: 1) dimineața, în special în perioada de școală, cei de pe strada Amațului și cei care vin din localitățile din zonă ies foarte greu pe strada Păuleștiului din cauza aglomerației. 2) se circulă cu viteză foarte mare pe strada Păulești din ambele sensuri, sensul giratoriu fiind punct în care șoferii ar fi nevoiți să reducă viteza. Fiind o zona dens circulată și frecventata de copii se impune reducerea vitezei. Consider ca configurația intersecției permite realizarea acestui sens giratoriu”, a mai spus Cozma.

5 comentarii

  1. Țigi Răspunde

    Și eu doresc să ies în evidență cu câteva aberații tot ca un avocat de succes ce sunt.
    1.Vreau o mai multă implicare în problemele administrative ale celor doi vice primari din partea P.N.L. aripa veche.
    2.Doresc sa fiu vicepreședinte de consiliu județean dar nu ma recomandă nimic până acum.
    3.Am totuși o calitate sa bat apa în pio și sa fiu loozer în campanii.
    Mulțumesc mult pentru ascultare.

  2. M Răspunde

    Asta iar e aici.

  3. parearea mea Răspunde

    Ar fi bine, corect si sănătos ca cineva sa numere trecerile de pietoni din oras. Sunt insuficiente. Cei responsabili cu asa ceva circula doar cu mașina, dar si pietonii trebuie băgați in seama, nu doar in spital sau mormânt. A se vedea, spre exemplificare, B-dul Closca. Si nu numai!

  4. cristi Răspunde

    Pe mine refuz sa ma reprezinte acest avocat
    In loc de a desfiinta niste locuri de parcare in zona ( Micro 16 ), care si asa sunt prea putine, mai bine ati monta niste semne de circulatie VIZIBILE si atunci riscul de accidente s-ar diminua. Semnul de STOP ( dinspre B.dul Lalelei ) din aceasta intersectie este acoperit de crengile unui copac.
    Lipsa locurilor de parcare cum o rezolvati ? Dar strazile prost asfaltate ? Poate ne spune domnul avocat.

  5. GB Răspunde

    Mintea îngustă nu percepe
    Dezvoltarea cum se vede,
    Bate câmpii cu prostii
    Ce nu țin nici la copii.

    Cercurile nu rezolvă
    Traficul ce se dezvoltă,
    Mai degrabă am gândi
    Să nu ne lovim copii.

    Pentru bike și pietoni
    Pasarele, drumuri noi,
    Și d-le consilier
    Buss-ul este mai lejer.
    „Mă închin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.