Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Vijeliile şi grindina revin la Satu Mare. Până la 60 l/mp

Vijeliile şi grindina revin în această seară la Satu Mare. Conform avertizării cod alben emisă de Adminsitraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul orar 24 iulie, ora 20 – 26 iulie, ora 03, jumătatea vestică a ţării, inclusiv judeţul Satu Mare va fi afectată de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Satu Mare a scăpat de atenţionarea de duminică seara, dar în localitatea bihoreană Bulz, aflată la circa 80 de km de limita județului nostru, vijelia a ucis un om și a rănit alte 17 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.