Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

ApaServ le cere negreștenilor să nu facă risipă de apă! ,,Să consume doar în scopuri gospodărești”

ApaServ cere locuitorilor din Negrești Oaș să nu facă risipă de apă, întrucât sunt probleme mari în ceea ce privește asigurarea apei potabile în oraș. Mesajul companiei este unul ferm, care îi pune pe oameni să fie extrem de atenți la fiecare picătură de apă și să consume apa potabilă doar în scopuri gospodărești. Redăm în întregime mesajul ApaServ.

,,În atenţia locuitorilor din Negreşti Oaş

Pentru a evita scăderea presiunii, locuitorii orașului sunt rugați să consume apa potabilă doar în scopuri gospodărești

Având în vedere temperaturile ridicate și că în ultimele trei zile s-a instituit Cod Roșu de caniculă în judeţ., facem un apel la toți cetățenii, să consume apă potabilă doar în scopuri gospodărești.

Întâmpinăm probleme la asigurarea apei potabile în oraşul Negreşti Oaş, deoarece pe raza comunei Certeze se consumă cea mai mare parte a apei brute destinate oraşului, branșamentele ilegale de apă pe conducta de aducțiune din Huta-Certeze și Certeze ducând la un consum exagerat de apă, astfel încât dispar 150 metri cubi de apă/oră pe conducta de aducţiune care asigură alimentarea cu apă a oraşului. În acest sens, la data de 4 august, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a depus Plângere penală.

Potrivit Art. 4 din Legea Serviciului public de alimentare cu apă și canalizare nr. 241/2006, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă, este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.

Ne cerem scuze pentru disconfort și vă mulțumim pentru înțelegere” se arată într-o postare pe facebook a Companiei Județene ApaServ.

2 comentarii

  1. y Răspunde

    Gata, este criză la oșeni. Au venit acasă și nu mai e palincă. De musai bagă apă de la robinet în piscină.

  2. Lucifer Răspunde

    Bine ca negrestenii o fost fraieriti sa mearga sa voteze Psd,da problema apei inca nu o rezolvat-o Fedorca cu Psd???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.