Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTO&VIDEO. Zâmbete, curiozitate și multă voie bună, la Zilele Partium

Pentru că cea de-a XVI-a ediția a Zilelor Maghiare Partium se apropie cu pași repezi de final, ziua de mâine fiind chiar ultima din acest an, am dorit să luăm pulsul evenimentului și ne-am plimbat printre festivalieri, lucru care ne-a oferit imagini frumoase, de adevărată sărbătoare.

Oameni de toate felurile, copii, adolescenți, tineri rebeli, mămici, tătici și bunici, cu toții s-au adunat în această penultimă zi a evenimentului, sâmbătă, 26 august, în Grădina Romei, oferind o imagine care trezește zâmbete și descrețește frunțile oricui.

Sătmărenii chiar s-au simțit bine cu toții, indiferent că vorbim de români ori maghiari, oamenii au trăit din plin fiecare moment petrecut în familie, analizând toate standurile puse la dispoziție de organizatori și îmbrățișând orice lucru inedit care le-a ieșit în cale.

Fie că vorbim de petrecăreți, gurmanzi, iubitori de artă, ori de cei cu multă adrenalină sau de cei axați pe relaxare totală, cu toții au găsit câte ceva de făcut și cu toții s-au distrat pe cinste, zâmbetele curgând într-una, iar buna dispoziție a fost la ea acasă.

9 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Curăță-ți obiecivul ca să iasă pozele alea bine! Mie mi-ar fi jenă să le postez în halul ăsta!

    • y Răspunde

      Bine ar fi dacă asta ar fi problema. Dureros e că cel care a făcut pozele habar n-are de niște reguli elementare de fotografie. Noroc cu aparatele astea ultraperformante. Se spune că și prostul poate face poze cu ele. Na uite că nu. La ăsta dacă dai un aparat clasic iese o catastrofă nucleară nu poze.

  2. Aaaa Răspunde

    Buli inportant ptr polgarmesteru si muskulik nu podurile ….asta e asta meritam

  3. Unul Răspunde

    Din Partium strâng bani ptr. al treilea pod şi şoseaua de centură.

    • james bond Răspunde

      Vrei să spui că strâng centura poate. Că bani nu prea cresc în copacii ăia. Eventual ciori cu miile.

  4. sm Răspunde

    Daca bine stiu, banii pentru al trelea pod si pentru centura orasului Satu Mare ar trebui sa vina de la guvern!Doar ca acei bani nu prea vin(sunati la Ministerul Dezvoltarii Regionale, poate voi veti avea mai mult succes).Nu prea inteleg de ce tot plangeti de Primar. Ce vreti? Ca primarul sa va faca podul pe bani lui?Eu, in locul primarului( ca or cum nu sunteti multumiti) as lua un credit de la o banca pe minimum 20 de ani si din acei bani as construi al trelea pod! Si asa ar ajunge ca toti satmareni sa platesca costul acelui pod indiferent de nationalitate sau etnie! Si sa nu uitam ca fiecare om(chiar si Primarul) are si o viata particulara, privata pe care il petrece cum doreste dansul. Referitor la zilele Partium. Nu cred ca acest evenimet cultural a fost organizat de catre Primaria si toti cei implicati in acest proiect doar pentru o anumita categorie de oameni. Am norocul sa traiesc intr-o tara ( nu sunt capsunar, cum mai citesc in alte comentarii pe acest sait.Am mult respect pentru acei oameni care asa castiga painea zilnica si toti bani adunati asa, se trimite catre Romania) unde in centrul orasului, avem arborate incepand de la steagul Frantei, Italiei,Germaniei etc aprope toate steagurile tarilor Europene fara cea mai mica problema ca cineva sa fie deranjat de acest aspect!

    Bafta in a suporta unii pe altii!

    • pop marius Răspunde

      ma desteptule n-avem dupa ce ne caca da noi ne distram de 27 ani folosim ce sa construit in comunism la granita cu doua tari ca nu suntem intre munti pe la 3,4 dupa masa din centru mai repede ajung in ungaria ca in m17 asta-i problema nu gulasu din kosutkert s-au desfintat fabrica de scaune si de mobila sa facem mega moluri da infracstructura ciuciu

    • y Răspunde

      Știi noi aicea care am rămas acasă tragem din greu să trăim de pe o zi pe alta. Te încearcă câte un infarct când primești facturile mai ales iarna. Tu acolo, la noi la Europa, tu tragi poate la fel de tare dar și te plătește patronul. Aici, nu prea. Iar faptul că acolo la noi la Europa, unde sunt arborate o tonă de steaguri în bună prietenie și veșnică pace, este lapte și miere, iar gardul este din cârnați și caltaboș este poate și din cauza că partea asta a Europei a luat șuturi în cur ba de la turci, ba de la ruși, dar s-au găsit în timp și alții, ca acolo frumos să se dezvolte civilizația mercantilistă atotștiutoare. UE pe românește. Nu cred că ne putem angaja la credite pentru că municipalitatea a mai făcut asta pentru reabilitarea străzilor și abia am reușit să ieșim din r*h*t. Și construcția podului depășește atât capacitatea cât și competența administrației locale. Așa este la noi la Romania legea. Așa că așteptăm și ne tot milogim la minister. Oricum după ce s-a întâmplat cu lucrările de la podul Decebal am îndoieli serioase privind capacitatea de implementare a unor proiecte mai serioase. Atâta amatorism rar mai vezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.