Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Funcționar tracasat de ANI până la atac cerebral. Ba incompatibil, ba compatibil

După ce a fost suspectat de corupție și tărât spre o vinovăție clară de către Agenția Națională de Integritate (ANI), Toader Stîncel, consilier superior în cadrul Primăriei Satu Mare, a fost, brusc, lăsat în pace și considerat nevinovat.

Totul a început în luna august a anului trecut, când Agenția Națională de Integritate a considerat că Toader ar fi săvârșit infracțiunea de conflict de interese, deoarece, afirmau la vremea aceea cei de la ANI, funcționarul primăriei a participat, în perioada 2009-2013, în calitate de membru cu drept de vot în două din comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Satu Mare. Astfel, în urma procedurii de evaluare, s-a stabilit ca și câștigătoare, o societate comercială în cadrul căreia Toader ar fi fost acționar.

De aici și până la a-l declara incompatibil pe consilierul superior a fost un pas. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, iar cercetările care au urmat ,,i-au pus capac” lui Toader Stîncel.

După o serie lungă și obositoare de ,,atacuri” asupra consilierului superior, cei de la ANI s-au sucit și au ajuns la concluzia că nu au nevoie nici măcar de punctul de vedere al persoanei evaluate: ,,Până la data întocmirii prezentului raport de evaluare, Agenția Națională de Integritate nu a solicitat un punct de vedere persoanei evaluate, deoarece, în urma evaluării declarațiilor de avere și interese, precum și a celorlalte date și informații disponibile, nu au fost identificate elemente referitoare la existența unei incompatibilități”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, după ce a fost plimbat și agasat de ANI atâta timp, instituția care l-a arătat cu degetul a decis că nu vorba, totuși, de incompatibilitate. Toată această poveste l-a dărâmat pe Toader Stîncel, care nu doar că și-ar fi pierdut funcția din Primăria Satu Mare, dar a mai și făcut un atac cerebral din cauza stresului provocat de numeroasele proceduri de verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.