Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Praktiker a fost vândut. O companie internaţională de bricolaj a preluat acțiunile

Kingfisher, locul trei pe piața locală de bricolaj, a semnat contractul de achiziție a lanțului de profil Praktiker din România, însă nu a făcut publică și valoarea tranzacției.

Kingfisher, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a anunţat, că a semnat contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România de la familia Susli, pentru o sumă care nu a fost dată publicităţii, titrează News.ro.

“România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara”, a declarat directorul general al Brico Depôt România, Adela Smeu.

Bricostore România, compania care operează lanţul de magazine de bricolaj Brico Depot şi care a fost achiziţionată de Kingfisher, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 657 milioane de lei (146 de milioane de euro), în creştere cu 8% faţă de 2015.

Compania şi-a diminuat pierderile de la 119 milioane de lei (26,8 milioane de euro) în 2015, la 36 de milioane de lei (8 milioane de euro) în 2016. Anul trecut, compania a redus numărul de angajaţi la 840 de persoane, de la 1.075 de salariaţi în 2015.

Brico Depôt are 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi.

Praktiker România a înregistrat în 2016 afaceri de 627 milioane lei (139 milioane euro), în creştere cu 3,3% faţă de 2015, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor.

În 2016, retailerul a înregistrat pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca şi în 2015, după ce în 2014 a raportat un profit de peste 20,4 milioane euro.

Praktiker a anunţat în martie că până la finalul acestui an intenţionează să ajungă la 20 de magazine modernizate şi redeschise, din cele 27 existente la nivel naţional.

În prezent, Praktiker are 1.700 de angajaţi în cele 23 de oraşe unde există unităţi de vânzare şi o ofertă de 400 de locuri de muncă disponibile.

Bricostore România își consolidează poziția în top 3 pe piața de bricolaj

Prin preluarea Praktiker, Bricostore România nu va reuși să urce nicio treaptă în topul retailerilor de bricolaj de la nivel local, rămânând pe ultima poziție a topului, în contextul în care, conform datelor disponibile la Ministerul de Finanțe, cei doi retaileri au avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 1,3 miliarde de lei, cu aproape 300 milioane lei mai puțin decât ocupantul locului secund.

Bricolajul din România este dominat de Dedeman, liderul detașat al pieței de profil, deținut de frații Pavăl din Bacău, care a raportat anul trecut afaceri de 5,2 miliarde de lei, mai mari decât cifrele cumulate ale competitorilor săi. Locul secund este ocupat de Arabesque, cu o cifră de 1,58 miliarde de lei, urmat de Bricostore România.

Totuși, prin achiziția Praktiker, lanțul de bricolaj deținut de Kingfisher va ajunge un competitor mai puternic, cu afaceri apropiate de cele ale rețelei Arabesque.

 

Un comentariu

  1. Tudor Răspunde

    Vai vai…mit tortent dl. Dalos Tibor ? Hat ez nem igaz ! Va doresc să îngroșați rândul șomerilor ! Sok siker tovab !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.