Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Se scumpesc benzina și motorina!

Carburanții se scumpesc cu 45 de bani pe litru. Accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină. Atât benzina cât şi motorina se vor scumpi cu 45 de bani pe litru, potrivit economica.net.

Astfel, accizele la carburanți vor reveni la nivelul din 2016, când conțineau supraacciza de 7 eurocenți pe litru. Noile prețuri vor fi valabile de la 1 septembrie anul acesta. Informațiile sunt cuprinse într-un proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, scriu cei de la dcnews.ro.

,,Scăderea nivelului accizelor pentru benzine şi motorine a vizat în principal contracararea fenomenului de alimentare cu combustibil în alte state membre care practicau niveluri ale accizelor inferioare celor din ţara noastră, şi prin urmare aveau preţuri la pompă mai scăzute. În prezent, urmare analizei efectuate în ceea ce priveşte nivelurile accizelor practicate de statele membre, se constată că România are printre cele mai scăzute niveluri ale accizelor, aproape de nivelurile minime prevăzute de legislaţia Uniunii Europene. Astfel, România a ajuns în iulie 2017 să înregistreze cel mai mic preţ al benzinei Euro-95 din Uniunea Europeană (0,997 euro pe litru cu taxe) şi al treilea cel mai mic preţ pentru motorină (0,977 euro pe litru cu taxe), după Luxemburg (0,955 euro pe litru) şi Bulgaria (0,961 euro/litru)”, scrie Guvernul în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    Mulțumim partidului!
    Cuie MOICA! Cuie Mragnea!
    @laurențiu aka mirela: sugi o ceapă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.