Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

VIDEO. Procurori anticorupție din Satu Mare au săltat 4 polițiști pentru mită

Procurori anticorupție din Satu Mare au săltat patru agenți de poliție suspectați că au luat mită. Aceștia sunt bănuiți că au primit bani pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu în perioada octombrie 2015 – august 2017, scriu jurnaliștii de la bistriteanul.ro

«La data de 28 august 2017 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore a patru agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier ai IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită», se arată în comunicatul remis presei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Instituția informează că există indicii conform cărora agenții de poliție ar fi primit în repetate rânduri bani de la diverși conducători auto pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu sau pentru a le îndeplini necorespunzător pe o perioadă de aproape doi ani: octombrie 2015 – august 2017, spune bistriteanul.ro

«În noaptea de 27 spre 28 august 2017 agenții de poliție G.D. și I.S.G. au fost surprinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere».

Ieri au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către echipaje de poliție judiciară ale Direcției Generale Anticorupție. La operațiuni au participat Serviciile Județene Anticorupție Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureș, Satu Mare, Maramureș, DGA – Centru Operațional 3, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

«Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție», este încheierea comunicatului.

Sursa bistriteanul.ro

12 comentarii

  1. Horti Miklos Răspunde

    Este plina lumea de ei.
    Jegosii dracului.
    PARAZITII.

  2. Horti Miklos Răspunde

    Nu am reusit niciodata sa dau de unul corect.

    • Unul Răspunde

      Dacă nu conduci regulamentar

      • james bond Răspunde

        Să nu-mi spui mie că dacă te oprește polițaiul și vrea să găsească bubă la tine, nu găsește. Dacă altceva nu atunci roata de rezervă. Dar mai sunt variante.

        • Unul Răspunde

          Înseamnă că ai probleme

          • james bond

            Înseamnă că tu trăiești într-o realitate paralelă. Sau ești polițist. În ambele cazuri n-am ce să-ți fac.

      • Tibike Răspunde

        Boule, daca nu conduce regulamentat =amenda, dar nu mita.
        Mare prost esti ..sau poate politist!!

        • james bond Răspunde

          Așa e, cum spui. Dacă amendă, amendă să fie. Eventual o perioadă conduce altcineva din familie, este cine.

  3. Catalin Răspunde

    Sa vină și la rutiera din S. M.
    Hoții cu salarii plătite de noi.

  4. sm Răspunde

    Duminica eu am gasit una corecta !

  5. hefe Răspunde

    Titlu e de procurori anticoruptie din satu mare dar in text totul e despre bistrita nasaud. Ce treaba e asta?

  6. nicu Răspunde

    N-au avut nicio treaba procurorii anticoruptie de la DNA Satu Mare nici cei de la DNA Bistrita dupa cum reiese din articol.Este actiunea procurorilor procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bistita Nasaud.Au participat la perchezitii politisti din judetele apropiate.De vreun an DNA a redus semnificativ motoarele comparativ cu anii precedenti dupa cum reiese din numarul comunicatelor de pe http://www.pna.ro.Probabil politicienii nu mai fura de cand e PSD-ALDE la putere si au mai ramas numai tablagii de la rutiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.