Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Sătmăreancă reținută. Păcălea clujeni cu locuri de muncă în străinătate

O sătmăreancă a fost reținută de polițiști pentru înșelăciune. Aceasta îi păcălea pe cetățenii clujeni care doreau să plece la muncă în străinătate, cerându-le bani peste bani și promițându-le că astfel își vor găsi job-ul mult dorit.

Poliţiştii clujeni au reţinut, în urma unor percheziţii la sediile a trei societăţi comerciale, o femeie bănuită de fapte de înşelăciune privind intermedierea de muncă în străinătate, scrie monitorulcj.ro.

La data de 10 august, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat 3 descinderi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, care au încheiat contracte de intermediere pentru muncă în străinătate pentru mai multe persoane.

“Prin punerea în executarea mandatului de percheziţie, la sediul celor trei societăţi au fost descoperite şi ridicate circa 4.000 de contracte de mediere şi de secretariat şi alte înscrisuri care servesc ca probe în dosar, precum şi calculatoare şi medii de stocare ce conţin date de interes”, spun Poliția Cluj, citată de monitorulcj.ro

Procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de o femeie de 43 ani, din comuna Păuleşti, judeţul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

“Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca la muncă cât mai curând, precum şi de faptul că majoritatea din acestea nu citeau condiţiile contractelor de mediere  şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul  de fapt al celor trei firme, menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma”, mai spun anchetatorii.

De asemenea, la sediul poliţiei au fost conduse alte 10 persoane, pentru a se stabili gradul de implicare al acestora în activitate infracţională.

Sursa monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.