Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

ATENȚIE! Valută contrafăcută la Satu Mare. Mascații au făcut percheziții

Valută contrafăcută la Satu Mare. În dimineața zilei de 19 septembrie 2017, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Maramureș și Cluj în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori străine falsificate, scrie agerpres.ro.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie — noiembrie 2016, cu activități ilicite identificate inclusiv în cursul lunii martie 2017, membrii grupului infracțional s-au implicat în mod repetat în comiterea unor acte infracționale vizând procurarea, deținerea și punerea în circulație de valută contrafăcută (bancnote USD în cupiură de 100 unități), atât pe raza județului Maramureș (în mai multe localități), dar și pe raza județelor Satu Mare și Cluj, mai adaugă agerpres.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză până în prezent a rezultat că grupul infracțional a reușit să plaseze bancnote USD contrafăcute la case de schimb valutar și persoane fizice identificate pe raza județelor Maramureș, Satu Mare și Cluj.

S-a reținut că membrii grupului infracțional au plasat până la această dată suma de peste 12.000 USD în bancnote contrafăcute, producând un prejudiciu cumulat în valoare de peste 14.000 lei. În cursul urmăririi penale s-a ridicat un număr total de 64 de bancnote contrafăcute din setul pus în circulație de gruparea infracțională.

Sursa agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.