Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Peste 3 milioane de lei, cheltuiți pentru renovarea școlilor din municipiul Satu Mare

Peste 3,5 milioane de lei a investit Primăria Satu Mare în această vară în lucrările de modernizare a unităților școlare din municipiu. Lucrările sunt aproape finalizate, astfel că luni grădinițele și școlile din Satu Mare își vor primi preșcolarii și elevii în cele mai bune condiții.

Conducerea Primăriei Satu Mare a verificat în ultimele zile modul în care se desfășoară pregătirea pentru începerea noului an școlar. Primarul Gabor Kereskenyi, viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher, precum și administratorul public Csaba Maskulik au dorit să se asigure că lucrările decurg normal.

”Primaria Satu Mare a alocat pentru reparațiile și igenizarea tuturor unităților școlare din municipiu suma de 3.552.000 lei. Banii au fost direcționați din timp, așa că a fost suficient timp pentru ca toate lucrările necesare să fie gata pâna la începerea noului an școlar. De aceea nu cred că vor fi probleme”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

Sursa Primăria Satu Mare

 

45 comentarii

  1. Bre Răspunde

    In sfarsit o administratie care investeste masiv in educatie! Kereskeny cel mai bun primar

  2. Alin Dura Răspunde

    Intr-adevar se vede ca se face ceva si in acest oras

  3. SANTA CLAUS Răspunde

    BRAVO …. ASA MAI DEPARTE

  4. Cica Răspunde

    Postacii lu Kkt ! Minciuni !!!! Lucrari date…..asa i gabore ?

  5. a-b-c Răspunde

    Poza cu schelele pare a fi in curte la Kolcsey. Ia zi nenea primar cat din 3,5 milioane a mers la liceul maghiar si cine ii executantul.

    Pe langa ca se platesc lunar 28000 de lei chirie la biserica mai trebuie bagati bani si ii renovare. Bravo, felicitari, jos palaria.

  6. y Răspunde

    @a-b-c. Renovarea exterioară este finanțată de statul maghiar – 455 mil. forinți. Deci tu, respectiv statul român nu a dat nici un leu pentru asta. Iar chiria se plătește pentru că este a lor. Tu probabil dai în chirie fără să plătească ceva chiriașul, nu? Te rog nu tromboni oamenii că nu ține.

    • a-b-c Răspunde

      Serios? Aproape 1,5 milioane de euro? Ia pune si o sursa la cele spuse ca am dubii

      • y Răspunde

        Bethlen Gabor Alapitvany

      • escape Răspunde

        Vezi un link de la Ministerul ptr Diaspora de la Ungaria, vrei mai oficial?
        http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok-helyettes/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek/magyar-kormanytamogatassal-ujul-meg-a-szatmarnemeti-kolcsey-ferenc-fogimnazium

        Deduci miezul char daca nu vorbesti limba maghiara.

        • Norick Răspunde

          Na , amu săracu’ a rămas afiş. Nu mai are ce comenta , dar măcar ar avea atâta sânge, că : “da într-adevăr am şutat pe lângă poartă , scuze” aaaaa da de unde. Lipseşte educaţia şi cultura generală…;-) 😉

          • y

            @norick. Lasă-l pe săracul, măcar vede că statul maghiar are grijă de ai lui. Nu numai de cei de acasă ci și de cei din diaspora. Pe când statul român e o catastrofă în două picioare și acasă. Acești bani trebuia dați de România, că nu, ne batem cu cărămida în piept cu asta că Românica în dreapta, Românica în stânga? Tudod te is, hogy az igazság fáj. És ez most biztosan nagyon.

          • Norick

            @y : siguuuur ! 😉 Lătrătorii acuma stau în colţ şi bâzâie .. -)
            Szerencsétlenek… 😉

          • a-b-c

            Da, am ramas afis cand a zis 455 si mi sa dat articol cu 250. A mai trebuit sa dau doua clickuri sa vad articolul cu 455 de milioane.

            Scuze, nu am crezut ca statul maghiar ii mai ceva ca cel roman cand vine vorba de aruncat cu bani la hoti.

            P.S. Ia uitate cat a costat reabilitarea scoli Ion Creanga.

          • Norick

            Na,asa ai egalat deja scorul. 😉 Felicitari si tot inainte ! 😉

    • a-b-c Răspunde

      Hahaha! Ce mai fura UDMR de la tara lor natala. 2.3 milioane de euro in doi ani pentru nimicuri.

      https://www.szatmar.ro/Ujabb_kozel_fel_milliard_forintos_tamogatast_kap_a_Kolcsey_Ferenc_Fogimnazium_a_magyar_kormanytol/hirek/84990

      Bravo Gabor. Baga mare, nu te lasa, rupele fasul.

      Ce de consilieri locali sunt la Kolcsey in consiliul de administrare. Dar numai unguri de la UDMR. Cam cum era la CSM pe vremuri cand se bateau pentru titlu la baschet.
      http://kolcsey.ro/ro63ca.php

      @y Sa mai bage inca pe atata si sa inoate Gabor in bani furati de la Maghyarorsag.

      • y Răspunde

        @a-b-c. Pentru suflețelul tău o să propun ca în Consiliul de Administrație al Liceului Kolcsey să fie numiți reprezentanția de la Asociația Avram Iancu și de la Asocioația Țara Oașului. Bine așa? Ce te f*te grija cine e acolo numit. Au unii copii acolo, plus că așa se poartă. La liceele române nu este tot așa?

        • a-b-c Răspunde

          Nu doar pentru mine trebuie diversitate polticia la Kolcsey ci si pentru alte persoane din oras si judet.
          Tu chiar crezi ca doar eu vad asa lucrurile? Chiar nu arata bine cand UDMR-ul trage doar pentru ai lor.

          Asa ii aperi de parca ai fi tatal lor.

    • Cica Răspunde

      Da ,Biserica maghiara da in inchirie / Primaria plareste pt o scoala cu predare in limba maghiara ?

      • y Răspunde

        @Cica. Terminați voi odată, biserica cum ai spus tu maghiară dă în chirie pentru că este a ei, școala fiind construită de ei. Asta te doare, nu? Biserica românească nu are ce da în chirie pentru că nu a construit. Și zi mersi că nu s-a cerut retrocedarea gimnaziului regal romano-catolic de băieți. Pentru că se putea. Atunci era interesant!

  7. matroz Răspunde

    @all:eu nu as crede in postarile lui y,escape etc cata vreme aduc argumente inafara articolului.Portal spunea ca marele,maretul etc primar a facut si a alocat!Ei spun ca de fapt mare parte din bani vin din Ungaria!Cine este mincinos in toata ecuatia?Banuiesc ca statul maghiar are dreptul sa se ocupe de cetatenii lui!Numai ca acestia sunt cu dubla cetatenie!A crede ce asa zisul profesor @Y spune ca statul roman….scrie prostii…ma duce cu gandul ca minoritate ungureasca a fost abandonata ,ca oricum ungurii au grija de ea?Refuz sa cred in prostiile unor docti ce-si gasesc subiectele exclusiv in presa ungureasca!
    @Y-ar fi de discutat aiureala pe care o lansezi:::::că statul maghiar are grijă de ai lui. Nu numai de cei de acasă ci și de cei din diaspora.
    Tinere pensionar al statului roman,putina rusine nu te incearca?Banuiesc ca statul ungar te-a trimis la facultate in Bucuresti!

    • y Răspunde

      @matroz. Mă exasperezi. Care este grija ta cu banii ăștia? Și spui de aiureli și că vorbesc pe lângă. @a-b-c a întrebat cu subînțeles că de fapt speră că nu sunt banii luni de contribuabil dați la ungurii care circulă călare și acum prin oraș și mănâncă carnea scoasă de sub șa. Astăzi am văzut vreo trei în sensul giratoriu de la Burdea. Că vezi doamne banii lui se pot da numai la școli rrrromânești. Doresc să îți atrag atenția că CN Kolcsey Ferenc a preluat imobilul într-o stară perfectă datorată exclusiv “bunei gestionari și responsabile” a clădirii de către defunctul Liceu Unio. Adică trebuie reparat tot. Și banii obligatoriu trebuiau date de guvernul nostru într-o țară normală. Este o rușine că trebuie să vină bani din Ungaria. În locul tău pe mine m-ar interesa mai mult starea drumurilor mai ales a celor de circulație internațională. Ungurii nu vorbesc atâta, tu mă obligi. Și fac, așa cum au făcut și autostrăzile. Asta să te îngrijoreze, mai e puțin și la următoarea vizită Orban se apucă să facă drumuri și la noi dacă suntem așa impotenți. Adineaori a picat curentul în zona București și trenurile CFR au băgat la intârzieri de toată minunea. Asta este problemă nu cine a dat bani la renovat. Nu este grija ta sau a lui @a-b-c. Și fii sigur că lucrările se decontează la virgulă. Sau te supără faptul că această clădire sau altele se renovează și tu nu pupi nimic de acolo? Lasă capra vecinului în pace și bagă mare la zacuscă că e sezonul.

  8. Norick Răspunde

    Prima data am vrut să scriu ceva , dar între timp m-am răzgândit… N-ai cu cine. Cu buletinul în mână habar n-are cum o cheamă. …
    @y : nem éri meg, hogy elb@szd a hétvégéd… 😉
    Weekend plăcut la toţi… :-)))

  9. y Răspunde

    Dar ce noroc pe noi că exiști tu! Fără tine orașul era pierdut. Noroc că ne-ai luminat viața! Să știi că inclusiv rândunicile s-au întors din drumul spre Africa ca să mai asculte mărețele înțelepciuni ale tale, tu marinarul marinarilor. Slăvită fie numele tău din Românica până unde vrei tu. Trăiască Extraveralul, Diazepamul și tot ce vrei și să se umfle în tine. Să știi că încă o dată ai avut dreptate @norick. Weekend plăcut.

  10. y Răspunde

    @matroz. Du-te și culcă-te. Tot nu ți-ai luat medicamentele, se vede. De mine poți să vopsești și băncile în tricolor în criza ta de identitate. Excesul acesta este tipic bolnavilor de un anume fel. Unul a murit (WC Tudor), celălalt mai trage aer din greu (Funar).

    • matroz Răspunde

      Din păcate numai voi încă nu sunteti muritori!
      Eu îți recomand sa mai schimbi canalele la tv-ul tău !Ai vedea ce părere au romanii despre păreri izvorâte din prea multă palinka !
      Iar daca tot ai timp la dispoziție,du-te puțin in secuime si spune-le ceva despre conviețuire,buna înțelegere si cum trebuie sa se comporte intr-o țara europeană.Au rămas nefericiții in urma cu vre-o doua secole!Nepriceput fiind ,încerc sa te aduc in Civilizație:???

  11. y Răspunde

    @Jackie Kocsan. Lasă-l. Știi tu vorba aia – Ha a hülyeség fájna, orditana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.