Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO&VIDEO. El este Speedy, câinele care a găsit ţigări de 500.000 de euro la Halmeu!

Speedy – un câine special antrenat a descoperit o captură record pentru judeţul Satu Mare, ţigări de contrabandă aduse din Ucraina în valoare de 500.000 de euro, ascunse într-un camion cu lemne.

Speedy este un câine de trei ani şi este antrenat special pentru depistarea ţigărilor. El aparţine Vămii României şi a fost antrenat la Centrului de pregatire al echipelor canine Giurgiu, apartinand Directiei Generale a Vamilor.

Captura a avut loc în noaptea de luni spre marţi în vama Halmeu.

Câinele Speedy a semnalat existenţa unor ţigări ascunse într-un camion care transporta oficial doar tocătură de lemn.

“La intrarea în ţară, camionul a fost supus unui control canin antitabac cu ajutorul câinelui Speedy, aflat în dotarea autorităţii vamale, care a semnalat activ prezenţa ţigărilor în zona compartimentului de marfă. Având indicaţia câinelui specializat pentru detecţia ţigărilor, mărfurile au fost tranzitate la biroul vamal de destinaţie Sighet. În urma controlului efectuat de către inspectorii vamali din cadrul Biroul vamal de frontieră Sighet, s-au descoperit disimulate în mărfurile de import 249.500 de pachete de ţigări de contrabandă (499 baxuri). Valoarea de piaţă estimată a ţigărilor este de 500.000 de euro”, precizează un comunicat al ANAF.

În primăvara acestui an, Speedy a făcut o demonstraţie la Vama Interioară din Satu Mare, în cadrul unei acţiuni pentru elevi. Vă invităm să îl vedeţi în acţiune.

 

Un comentariu

  1. Norick Răspunde

    Felicitari ! 499 baxuri ?? Hmmm Precis 500 au fost incarcate…. :-)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.