Ultima actualizare: azi, 17:41
Locale

GALERIE FOTO. Gest impresionant! Copii cu boli maligne din Satu Mare, în vizită la LEGOLAND

Ca în fiecare an, Fundația Hans Lindner prin programul Raza Speranţei facilitează accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ si ale familiilor acestora.

Excursia organizată în această vară, poartă în mod deosebit amprenta sătmărenilor, care prin donaţiilor aduse în cadrul “Galei de binefacere” din aprilie, au dus la înfăptuirea acestui vis extraordinar. Astfel 15 copii, însoţiţi de mamele si fratii lor au avut parte de trăiri intense şi experienţe unice  într-o lume unde amintirile copilăriei renasc, dorinţa de explorare nu are margini iar fantansticul devine realitate, într-un cuvânt: LEGOLAND.

Parcul de distracţii de lângă oraşul Ulm, Germania, şi-a deschis porţile şi pentru aceşti copii, care mai în tihnă, mai în grabă, au încercat toate atracţiile care le-au fost accesibile lor. Dintre acestea au amintit în mod deosebit de barca de pe toboganul de apă, la care trebuie să ajungi prin traversarea unei peşteri cu păianjeni construiţi din piese lego, platforma cu scaune care urcă şi coboară lin de unde poţi admira panorama parcului de distracţii, zona piraţilor unde din nişte vapoare cosntruite din piese Lego ai şansa sa tragi cu tunul încărcat cu apă, trenuleţul care face ocolul parcului, Hero Factory- unde nişte braţe robotice te dau zdravăn peste cap şi nu în ultimul rând lumea Ninja, locul în care fiecare are şansa să devină erou!

Pentru o încununare a acestei excursii s-au mai făcut opriri la München, la stadionul de fotbal “Allianz Arena”. Aici copiii au rămas impresionaţi de capacitatea peluzelor, care pot găzdui 75.000 de spectatori, de vestiarele echipelor, de tehnica modernă de întreţinere a gazonului, de parcările subterane imense, dar şi de muzeul, unde au văzut trofeele câştigate de către echipa Bayern München.

Plimbarea în centrul istoric, în piaţa Marienplatz a fost la fel de atractivă, au putut admira “Glockenspiel” şi Biserica Sfântului Petru, terasele pregătite pentru Oktoberfest. Şi pentru a încheia excursia cu distracţie şi adrenalină, grupul a făcut un popas şi la Viena, invadând Praterul vienez, un alt adevărat univers modern al aventurilor. Aici atracţia cea mai mare a fost Roata uriaşă vieneză, care se înalţă în văzduhuri, caruselul cu lanţuri, tunelurile de poveşti, roata cu flori.

Excursia s-a încheiat, dar copiii sunt încă acolo în gândurile şi amintirile lor. Familiile nu găsesc cuvinte potrivite de a transmite mii de mulţumiri sătmărenilor,  echipelor Autoreflex şi Apaserv, care au dus fiecare un aport considerabil la înfăptuirea acestor zile aventuroase, pe care le-au putut petrece alături de copiii lor, de eroii lor! Impresia unui copil, la coborârea din caruselul montagne-russe este şi mai mult decât expresivă: “Am simţit, că trăiesc!”

Fundaţia Hans Lindner se înclină în faţa sătmărenilor şi le mulţumeşte, că susţin demersurile echipei Raza Speranţei, unde visele pot deveni realitate!

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    …atunci cand o fundatie adevarata se intalneste cu oameni adevarati si frumosi – adica , Fundatia Hans Linder si satmarenii adevarati ( care sunt totdeauna/ da’totdeauna oameni frumosi si generosi pt ca au ganduri bune si fac fapte bune pt cei bolnavi si in suferinta , pt ca sunt sensibili si cu suflet mare desi deseori , chiar daca muncesc pana la boala sa traiasca DECENT si castiga putin , NU UITA sa daruiasca din putinul lor pt cei mai tristi decat ei …copiii cu cancer , copiii bolnavi…oamenii suferinzi…fara viitor…doar pt ca s-au nascut intr-o tara in care copiii si parintii acestora trebuie sa se milogeasca la fundatii si oameni cu suflet sa stanga fonduri pt operatii in stainatate DOAR pt o speranta de viata !…

    …Tot respectul din lume pt Fundatia Hans Linder , familia Vasile Lucut ( care a daruit 25 de mii de euro unui puiut micut bolnavior si 20 de mii de euro pt cei de la COLECTV !) , echipa Olimpia Satu MAre ( care a facut candva un gest superb si plin de generozitate cu un puiut micut de om minunat , dar cu un destin crud din cauza unor nenorociti de teroristi de la Nisa ! ) si TOT RESPECTUL din lume pt toti satmarenii frumosi , generosi si sufletisti , care nu uita sa fie OAMENI ADEVARATI si FRUMOSI in toate imprejurarile…cand oamenii fara noroc si mai tristi decat ei le cer ajutorul !….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident pe b-dul Independenţei. Biciclist luat pe capotă

Un accident soldat cu rănirea unei persoane a avut loc în urmă cu puţin timp pe b-dul Independenţei din municipiul...

Închide