Ultima actualizare: azi, 10:01

Locale

GALERIE FOTO. Spectacol cu adevărat senzaţional la Satu Mare. Câinele de pe scenă, cireaşa de pe tort!

Un spectacol cu adevărat senzaţional a avut loc marţi seara pe scena Teatrului de Nord Satu Mare. Teatrul Eugene Ionesco din Chișinău au jucat piesa WOYZECK de Georg Büchner, în regia lui Florin Vidamski.

Au fost 90 de minute care s-au scurs de parcă într-o clipă, fără niciun moment de respiro. Tensiunea din capul soldatului Woyzeck creştea în fiecare moment, atât ca urmare a experimentelor la care era supus cât şi ca urmare a gândurilor care îl măcinau, publicul simţea fiecare fiecare zvâcnire şi tresărea efectiv. Un spectacol cu adevărat captivant, ireal, cu un decor mai mult decât spectaculos (cu un laborator medical pe trei nivele pe care actorii urcau de parcă nu erau pământeni) şi cu actori nu foarte cunoscuţi la noi în ţară dar foarte foarte buni, care merită tot respectul. Jos pălăria în faţa moldovenilor!

Dacă spectatorii au înţeles talentul actorilor, care puteau să îţi transmită orice, un moment de uimire a fost cel în care în scenă a intrat un câine. În mijlocul scenei, sub lumina reflectoarelor, câinele a fugit către Woyzeck, care era întors pe jos, l-a studiat şi s-a întins lângă el acoperindu-şi capul cu o lăbuţă, iar după câtea secunde a iesit din scenă. Actor mare şi el! A fost un moment de uimire pentru întreaga sală. Deşi era întuneric în sală, se simţea cum spectatorii au rămas fără suflare. Au fost nevoie de câteva minute pentru a realiza ce s-a întâmplat, adică totul a fost regizat, câinele şi-a ştiut rolul perfect şi l-a jucat ca un adevărat actor.

Câteva momente mai târziu, câinele, aparţinând Poliţiei de Frontieră din Moldova, a intrat din nou în scenă. De data aceasta l-a prins pe Woyzeck de braţ şi s-a luptat cu el.

Despre actori, nu ştim dacă li s-au potrivit foarte bine aceste roluri sau s-au născut pentru ele.

Spectacolul Woyzeck a avut premiera în urmă cu o săptămână la Chișinău și promite a fi un succes răsunător.

Așadar, vă rugăm să rețineți următoarele nume, despre care su siguranță veți mai auzi. Cei care ați văzut spectacolul, în premieră naţională în România, fiţi fericiţi!

Regia: Florin Vidamski
Scenografia: Cristina Milea
Coregrafie: Filip Brehse
Muzica: Șerban Ursache

Distribuţia:
Franz Woyzeck: Tudor Țurcan
Andres: Anatol Guzic
Marie: Victoria Mardari
Doctorul: Dumitru Mamei
Karl Nebunul: Ala Menșicov
Căpitanul: Valeriu Pahomii
Margreth: Inna Colbasiuc
Tamburul major: Laurențiu Vutcărău
Maestru de ceremonii: Gheorghe Petraru
Proprietarul bărcii: Andrei Sochircă
Subofițerul: Iulian Cujba
Evreul: Stanislav Cotrobai
Kathe: Adriana Bîtcă
Muncitorul 1: Maxim Chiriac
Muncitorul 2: Iulian Bubuioc
Mascații: Natalia Prodan, Liuba Roman, Adriana Bîtcă, Inna Colbasiuc, Maxim Chiriac, Iulian Cujba, Iulian Bubuioc, Stanislav Cotrobai, Costea Ipati

Câinele: Lachi

Dresor câine: Rotaru Ghenadie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.