Ultima actualizare: azi, 17:41
Locale

Începe StreetMusic Festival 2017. Artiştii din şase ţări care au confirmat participarea

Mai sunt câteva zile și începe Festivalul Muzicii de Stradă Satu Mare! Trei zile, cinci scene și peste 25 de artiști stradali și muzicieni vor răspunde pentru atmosfera de street a festivalului. Evenimentul începe vineri seara, la ora 18:00 şi ţine până duminică seara.

Din punctul de vedere al programului muzical vorbim despre unul cu adevărat deosebit. Un juriu anonim a ales 15 artiști de stradă/ muzicieni naționali și internaționali. Artiști din Italia, Londra, Dublin, Bulgaria, Ungaria dar și din România vor cuceri inimile publicului.

El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ sunt doar câteva nume care vor fi prezente la Satu Mare.

Bohemian Acoustic (Ungaria) de exemplu se descrie astfel: „Cântecele noastre preferate le transcriem pe placul nostru, în acustic, indiferent de gen.

Promovăm tinerele talente sătmărene: ca și în anii trecuți vor urca pe scenele StreetMusic și talente tinere, încă la început de carieră – șapte formații intră în competiția muzicienilor într-o categorie separată.  Ei sunt următorii: Inedit, Outdoor 5, Rareș Jucan, Teodora Opre & Matuz János,  The Light, Two Drops, Francz Erik.

Președintele juriului este Muraközy Péter, organizatorul principal al Festivalul Muzicii de Stradă Veszprém și directorul de program al festivalurilor Sziget și Volt. Suma totală a premiilor va fi de 3000 de euro.

Nu doar muzică de stradă: programul muzical al festivalului va fi completat de performanțe de artă stradală și de street food. Adevăratul gust de street food va fi adus de Taco Fresh, Fries & Go, Jägermeister Caravan și Crush. Sătmărenii vor avea ocazia de a încerca adevăratele gusturi de stradă, ce până acum au avut ocazia să le descopere doar în alte orașe.

Locurile publice, locațiile StreetMusic: scena principală va fi amenajată pe pasajul Coposu iar celelalte scene vor fi peste tot prin oraș – în parcul central, în Redhat Yard, dar se pregătește și o locație surpriză: un loc special pe malul Someșului, pe bulevardul Transilvania.

Sponsorul principal al evenimentului este DRÄXLMAIER Group, iar acest proiect a obținut cofinanțare prin concurs de la Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare. Sponsorii evenimentului: Zes Zollner Electronic, Gotec Rom și TransPink, organizator: Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Scenele sunt numite după sponsorii festivalului: DRÄXLMAIER Group, Zes Zollner Electronic și TransPink iar Gotec Rom este susținătorul street art-ului din oraș.

Haideți să încheiem împreună sezonul festivalurilor cu un eveniment stradal, deosebit!

Pentru mai multe informații accesați pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/streetmusic.ro/) și aplicația FestivApp pentru programul complet!

Sursa: echipa Street Music

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vânzători de parfumuri contrafăcute, puși la punct de jandarmii sătmăreni

Jandarmii sătmăreni au depistat în cursul zilei de marţi două persoane suspectate de efectuarea de acte de comerţ cu bunuri...

Închide