Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO. Salvare neobişnuită la Satu Mare. O strigă electrocutată, salvată de dr. Condurache!

O strigă, exemplar al celor mai răspândite bufnițe din lume, a fost salvată de un medic veterinar din municipiul Satu Mare.

Echipa cabinetului veterinar ”Dr. Condurache” de pe bdul Lucian Blaga a avut parte de o intervenție mai puțin obișnuită. O strigă a fost adusă la cabinet în stare gravă, aceasta fiind în stare de șoc după ce a fost electrocutată. Pasărea nu a mai reușit să se hrănească de câteva zile, iar starea acesteia se agrava de la o zi la alta. Dând dovadă de profesionalism și promptitudine, medicul, alături de echipa sa, a intervenit rapid cu tratament și perfuzie.

În momentul de față, starea pacientului este una bună, pasărea reușind să mănânce singură.

Exceptând Antarctica, striga poate fi găsită în întreaga lume, iar până în prezent aceasta este considerată de către oamenii de știință ca fiind cea mai răspândită bufniță din lume. În România, striga este una dintre cele mai frumoase păsări nocturne de pradă

Un comentariu

  1. Marius Răspunde

    Buna ziua ,oare isi mai aduce aminte acest “domn doctor veterinar” cand l-am sunat acu trei luni pt un pui de bufnita cazut din cuib ,si l-am rugat cu disperare!!!!!!!!!! Sa ne vedem sa salveze puiul ,nu sa deranjat deloc ” am musafiri nu pot acum ” m-am oferit sa merg eu cu masina sa ai duc puiul de bufnita dar nu la interesat.Brusc deodata a devenit salvator ,felicitari pt domnul doctor. Ah Era sa uit, ín acea zi am sunat la toti doctorii veterinari pe care iam gasit pe net ,niciunul nu a vrut sa primeasca(salveze) puiul de bufnita asa ca la sfatul presedintelui asociatiei ornitologice din Satu Mare cu ajutorul copiilor am dus puiul sub un presupus cuib .P.S nu cunosc soarta puiul dar am vazut la intoarcere spre casa vreo 4,5 pisici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.