Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Sătmărean prins în timp ce tăia ilegal copacii primăriei

A tăiat ilegal copacii primăriei. Poliţiştii sătmăreni au acţionat ieri, pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic și  protejarea fondului forestier.

Astfel, în baza unor date deținute, polițiștii Postului de Poliție Homoroade au identificat un bărbat de 52 de ani din localitatea Chilia, în timp ce tăia fără drept arbori dintr-un fond forestier administrat de Primăria Homoroade.

În  sarcina acestuia s-a reținut tăierea ilegală a 16 arbori, de esență gorun și carpen, urmând ca în conformitate cu prevederile codului silvic, în funcție de calculul valoric al materialului lemons, să se dispună încadrarea legală a faptei penale.

Tot în cursul zilei de ieri, echipajul mixt de ordine și siguranță publică al Poliției Oraș Tășnad, format din polițiști și jandarmi, au oprit pentru control pe raza localității un tractor cu o semiremorcă încărcată cu material lemons.

Tractoristul, un bărbat de 56 de ani din Tășnad, nu deținea documente de proveniență și transport pentru cantitatea de lemn transportată, fapt pentru care a fost sancționat, conform Legii 171/2010, cu amendă de 3 000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată Ocolului Silvic Tășnad.

Sursa IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.