Ultima actualizare: azi, 21:59
Locale

Sătmărean trimis în judecată după 10 ani, pentru un prejudiciu de aproape 19.000 de lei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului POP VASILE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prev. de art. 9 al. 1 lit.b din L.241/2005.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Pop Vasile în perioada 01.03.2007 – 30.06.2007 a efectuat un număr de 12 importuri intracomunitare din Ungaria, folosind în acest scop autovehiculele personale SM 05 HUU, SM 66 HUB, precum şi ştampila şi datele de identificare ale SC TOP FRUCT SRL, comportându-se astfel ca administratorul de fapt al acestei societăţi, producând astfel un prejudiciu de 18.773 lei (98.805 x 19 % = 18.773 lei).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Poliţia Oraşului Negreşti-Oaş – Compartimentul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
GALERIE FOTO. Acroșaj la Finanțe. Trafic îngreunat

Tamponare între o mașină și un TIR, la urcare pe podul Decebal, lângă Finanțe. Totul s-a întâmplat în urmă cu...

Închide