Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Țeapă de 11.000 de euro cu aur fals. Polițiștii sătmăreni i-au prins, dar au fost lăsați în libertate

Au dat o țeapă de peste 11.000 de euro, au fost prinși în județul Satu Mare, dar au scăpat fără niciun fel de problemă după ce bărbatul pe care l-au înșelat a decis să-și retragă plângerea. Cam așa sună povestea a doi cetățeni moldoveni care au făcut ravagii în Suceava, reușind să păcălească un angajat al unei case de amanet cu două bijuterii false.

Cei doi au colindat mai multe localități din județul Suceava și au bătut la ușile nenumăratelor case de amanet, cu scopul clar de a produce bani prin înșelăciune. Bărbații aveau la ei două lanțuri de aur de 480 de grame, plus alte două bijuterii identice, însă fără nicio valoare. După mai multe încercări eșuate, aceștia au dat peste o casă de amanet din Siret și au reușit să dea lovitura. Într-un moment de neatenţie, indivizii au schimbat cele două lanţuri de aur pentru amanetat cu altele false, scrie monitorulsv.ro.

Sursa citată spune că incidentul le-a fost semnalat poliţiştilor din oraşul Siret miercurea trecută, în jurul orei 14.00, de administratorul în vârstă de 42 de ani al unei case de amanet din localitate. El le-a povestit poliţiştilor că în jurul orei 13.30 a fost victima unei înşelăciuni de circa 11.000 de euro, comisă de doi indivizi necunoscuţi în sediul societăţii. Investigaţiile demarate de poliţişti au stabilit că după ora 13.00, în casa de amanet au intrat doi indivizi, cu intenţia de a amaneta două lanţuri din aur.

Administratorul a verificat cele două lanţuri din metal oferite de cei doi şi a constatat că acestea sunt din aur şi au greutatea totală de aproximativ 480 de grame. După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit suma de 11.400 euro, însă nu a întocmit nici un document în urma tranzacţiei. La scurt timp după plecarea celor doi necunoscuţi, care se legitimaseră cu paşapoarte emise în Ucraina, administratorul casei de amanet a constatat că lanţurile pe care le-a primit nu sunt din aur şi că la efectuarea tranzacţiei, cei doi au predat alte două lanţuri identice cu cele verificate anterior de acesta, fiind înşelat.

În urma constatării înşelăciunii, poliţiştii au suplimentat efectivele şi au trimis semnalmentele celor doi la punctele de trecere a frontierei de stat. După alte încercări eșuate la alte case de amanet, cei doi indivizi au fost opriți de două echipaje de polițiști în drum spre municipiul Satu Mare.

În urma măsurilor operative luate şi a cooperării structurilor de poliţie din judeţele Suceava şi Satu Mare, precum şi a mandatelor emise pe numele celor doi suspecţi, aceştia au fost reţinuţi şi aduşi sub escortă la sediul IPJ Suceava, pentru audieri. De asemenea, autoturismul cu care indivizii se deplasau a fost indisponibilizat, iar bunurile şi sumele de bani găsite asupra lor au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. În urma probelor adunate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi cu ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava, scrie monitorulsv.ro.

Cum-necum însă, cei doi bărbați au scăpat. După ce administratorul casei de amanet din Siret şi-a recuperat prejudiciul, acesta şi-a retras plângerea făcută faţă de cei doi autori, aceştia fiind lăsaţi în libertate după ce răspunderea penală a acestora a încetat. Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu cumpere valută sau bijuterii de la persoane neautorizate, pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de înşelăciune, mai amintește monitorulsv.ro

Sursa monitorulsv.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.