Ultima actualizare: azi, 12:43

 

Locale

VIDEO. Ouă expirate și vopsite într-un lanț de supermarketuri prezent și la Satu Mare

Un lanț de supermarketuri care este prezent și în Satu Mare vinde ouă expirate, vopsite și cu data de valabilitate schimbată. Asta a descoperit un client care a postat imediat imaginile pe rețelele de socializare. Deși experiența neplăcută nu-i aparține unui sătmărean, pericolul există, dat fiind faptul că magazinul care s-a pretat la asemenea lucruri are punct de vânzare și în municipiul nostru.

O femeie din Piatra Neamț a postat pe Facebook un videoclip care a ajuns repede la zeci de mii de vizualizări. „Uitați ce surpriză „frumoasă” am avut în aceasta dimineață… ouă expirate, vopsite din nou și schimbată data de valabilitate. Așa ne îmblonăvim și nu știm de unde”, a scris femeia pe Facebook.

Numele magazinului este menționat în postarea femeii de pe Facebook, împreună cu fotografii cu bonul de casă. Până în acest moment, conducerea supermarketului nu a oferit un punct de vedere la aceste acuzații.

Cu privire la imaginile video publicate pe facebook în data de 18 septembrie 2017, Kaufland România vine cu următoarele precizări:

În urma vizionării clipului video, am contactat producătorul local al ouălor SC VANBET SRL pentru verificări, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează, și am demarat cercetări împreună cu autoritățile responsabile.

Vă confirmăm că, potrivit legii, toate produsele de la raft vin însoțite de declarație de conformitate din partea producătorului, care atestă că articolul este bun pentru consum.

Din imaginile video, reiese foarte clar că oul este în termen de valabilitate, producătorul confirmând acest lucru în răspunsul oficial pe care ni l-a transmis și din care redăm mai jos:

În urma vizionării filmulețului, nu am observat două date de expirare diferite, singura vizibilă fiind 02.10.2017, atât pe oul inițial, cât și în urma răzuirii de către cumpărător (dată care este valabilă, nu expirată, cum s-a mediatizat). Precizăm că produsul din materialul postat prezintă diferențe semnificative față de starea inițială în care a fost livrat.

Pentru această livrare a fost întocmită declarația de conformitate nr. 4515/05.09.2017. Concluzia noastră este că ouăle au fost ținute în mediu acid (oțet), coaja suferind modificări specifice. ”

Cooperativa Agricolă Țara Mea, pentru care acest producător furnizează ouă, ne-a transmis că vor fi și consecințe legale împotriva autoarei postării:

„Cooperativa Agricolă Țara Mea respinge orice asociere a numelui cu produse falsificate, în speță cu ouăle prezentate într-o filmare postată pe o rețea de socializare, în care se sugerează că ouăle ar proveni de la un furnizor membru al Cooperativei. Considerăm că acesta este un atac la adresa producătorilor români, care câștigă din ce în ce mai mult teren și livrează produse de calitate în supermarketuri, fapt care pare că deranjează. Mesajul nostru este că un astfel de atac nu ne sperie. (…) În cursul zilei de mâine, 19 septembrie, va fi înaintată instanței plângere pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune împotriva autoarei înregistrării postate pe rețeaua de socializare, având în vedere că un astfel de demers poate cauza prejudicii enorme Cooperativei și prejudicii substanțiale de imagine producătorilor români”.

Kaufland România susține producătorii români și produsele locale sunt prima opțiune în politica de achiziție a companiei.

 

 

 

 

4 comentarii

 1. a-b-c Răspunde

  Simplu fapt ca doamna ii din Piatra Neamt zice tot. Si ea recunosate ca nu sa uitat la numerele care erau scrise inainte de razuirea cu unghiea si ca nu le-a comparat.

  Sa umflat in Moldoveni orezul de cand cu scandalul Kaufland din Odorheiu Secuiesc. Sincer merita niste palme de la reprezentanti Kaufland pentru prostia pe care o afiseaza.

 2. y Răspunde

  Și mai ziceți ca să nu cumpărăm în piață că nu e sigur. Băi fraților, baba de la care cumpăr ouăle de cel puțin 15 ani nu-și permite așa ceva!

 3. x Răspunde

  Dacă doamna a cumpărat marfa în Piatra Neamț explicația este simplă. Au băgat vopsea Köber în furaj la găini.

 4. Cali Gyula Răspunde

  Daca au ajuns pe rafturile Kaufland inseamna ca cei care au livrat marfa au reusit sa-i pacaleasca pentru ca nu cred sa-si fi permis magazinul un asemenea risc !!Ramane sa stabileasca DSV-ul provenienta oualor si sa ia masuri drastice ! Fapta poate fi incadrata la ”tentativa de omor” !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.