Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

VIDEO. Profesor originar din Satu Mare, arestat pentru că lua șpagă de la studenți

Un profesor din Satu Mare a fost reținut pentru că lua șpagă de la studenți. Este vorba de Ioan Ardelean, originar din Tășnad și profesor la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

Ioan Ardelean are 66 de ani şi este cadrul didactic plătit cu ora la Universitatea Tehnică din Cluj care a fost surprins în flagrant sâmbătă, 2 septembrie, primind bani de la studenţi. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a hotărât reţinerea sa, în calitate de suspect, pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită. Universitarul a fost membru, coordonator sau director în proiecte de cercetare din ţară şi străinătate, scriu jurnaliștii de la adevărul.ro.

„Un profesor universitar din Cluj a fost reţinut aseară de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, după o acţiune desfăşurată împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj într-un dosar penal privind suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie Astfel, ieri, 2 septembrie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Cluj, cu sprijinul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, l-au prins în flagrant pe A.I., profesor universitar doctor în cadrul unei instituţii de învăţământ din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro şi 450 lei de la mai mulţi studenţi în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I şi II”.

În vederea probării faptelor, tot ieri, ofiţerii S.J.A. Cluj, au pus în aplicare două mandate de efectuare a unor percheziţii, atât în biroul profesorului, cât şi la domiciliul acestuia. În urma activităţilor desfăşurate şi a audierilor efectuate de procurorul de caz, s-a dispus reţinerea lui A.I., cu ordonanţă pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt efectuate cercetări şi faţă de alte persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită“, se arată în comunicatul DGA, citat de adevărul.ro.

De loc din Tăşnad, judeţul Satu Mare, Ioan Ardelean şi-a luat BAC-ul în 1970 şi a dat examen la secţia de Maşini şi Utilaje pentru prelucrări la cald din cadrul Facultăţii de Mecanică a UTCN. A absolvit în 1975, iar din 1980 a lucrat ca şi cadru dicatic în cadrul universităţii, ajungând din asistent şi şef lucrări la conferenţiar în 1996 şi profesor în 2000. Acesta le predă, din 1980, studenţilor cursurile de Inginerie Mecanică, Mecanică Fină şi Mecatronică. Din 1994 şi până în 2000 a făcut patru stagii de specializăare în ţări precum Franţa, Spania şi Germania. Şi-a luat doctoratul în 1996, are circa 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi străinătate, a semnat 4 cărţi şi cursuri universitare şi a fost membru, coordonator sau director în proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, mai precizează cei de la adevărul.ro.

Sursa adevarul.ro

 

13 comentarii

 1. moscraciun Răspunde

  asta mi-a fost profesor prin 2002, dar era corect, nu accepta bani si era full de bani, s-a stricat la batranete. Pacat de el ca era om bun

 2. Unul Răspunde

  Un om extraordinar. Şi mie mi-a fost profesor la facultate la Cluj. Un om deosebit.

 3. Altul Răspunde

  A fost întradevăr un om deosebit dar n-a mai mai suportat acest lucru.

 4. Unul Răspunde

  Păcat. Un om deosebit.

 5. lena Răspunde

  cum dracu să nu te strici la cap la bătrânețe când vezi că diverși analfabeți , foști apeviști , securiști și milițieni . iau pensii de 4-5 ori mai mari ca salariul tău de universitar . Chestia asta se va generaliza treptat dacă pensiiile speciale nemeritate nu vor fi reuse la nivelul contribuției fiecăruia.

  • Una Răspunde

   Auzi Lena Crăciun, vezi-țitu de oalele tale şi nu tot comenta aiurea !!!

  • y Răspunde

   Din declarația de avere rezultă că avea un venit de cca. 11200 RON, adică vreo 2500 de euroi. Eu zic că asta este un salar mai mult decât decent. Nu ai nevoie să umbli cu prostii de astea.

 6. pastorta Răspunde

  Cate astfel de diplome or fi fost eliberate,cate examene trecute pe bani??? Si iese un inginer,care face o constructie,sosea,si pune vieti in pericol??? Iese un doctor care ii incredintezi viata ta,sau a copilului tau si el habar nu are sa puna un diagnostic,te trimite la alt spital??? Cine este vinovat,profesorul ca a primit,sau elevul ca a dat???? O mizerie de fapta,care prin gravitatea ei pune vieti in pericol!!!

 7. lena Răspunde

  venitul de care vorbea unul mai sus este probabil din cauza următoare : “Şi-a luat doctoratul în 1996, are circa 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi străinătate, a semnat 4 cărţi şi cursuri universitare şi a fost membru, coordonator sau director în proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale. ” În același timp se specifică că dl este pensionar și lucra la plata cu ora ( probabil nu-i ajungea pensia ) . Știu fostr table din poliție și penitenciar care au fost o viață plotoneri , au făcut Văsălica lui Goldiș pe bani , s-au transformat 4-5 ani în ofițeri și au ieși la pensie specială pesedistă d 8.00 lei / lună .

  • y Răspunde

   N-am spus eu că nu merită venitul ăla! Ci doar că nu era obligat să facă prostii de astea, avea bugăt ce mânca. Și nu-mi spune mie cum e cu profesorii, recent m-am pensionat ca profesor, drept nu universitar, după aproape 39 de ani. Iar 135.000 împărțit la 12 nu dă nicicum 8000, dar și 8000 e o sumă frrumușică, eu nu am avut atâta.

 8. lena Răspunde

  8.000 ( opt mii ) lei/ lună

 9. Ghitzuca Răspunde

  LENA BALENA fa deosebirea între pensia militara și specială și nu recurge la aberații! Oricum prof. are pensie mult mai mare ca plotonieru. Vorbești ca sa te afli în treabă fără vreun argument palpabil, doar dezinformare și multă minciună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.