Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

VIDEO. Un sătmărean s-a săturat de mașinile parcate alandala. ,,Poliția Locală face ordine?”

Un sătmărean s-a revoltat la culme după ce, în această după-amiază, a încercat să își caute un loc de parcare în zona Școlii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu. Nu doar că nu a găsit vreun loc, însă a trăit o experiență, spune el, tragi-comică, învârtindu-se în zona respectivă preț de zeci de minute, traficul fiind infernal, iar mașinile parcate cu zecile în absolut toate zonele interzise. Sătmăreanul ne-a trimis imagini cu această aventură și se întreabă ce face Poliția Locală, având în vedere că sediul instituției se află la doi pași de această zonă.

,,Prin centru nu erau locuri de parcare, am ajuns în zona respectivă, în partea dreaptă era interzisă parcarea, dar totuși erau mașini parcate. Mă deranjează faptul că, deși există indicatoare care interzic parcarea, se parchează în neștire. Poliția locală face ordine acolo? Zi de zi e așa!”, spune sătmăreanul în mesajul trimis pe adresa redacției noastre.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

42 comentarii

  1. justin Răspunde

    pai peste tot in oras asa e, de ce este Satu Mare cunoscut ca si orasul-fantoma??? moto de alegere a lui kereskeni “te-ai saturat de haos? n-ai vazut tu inca haos, iti arat eu!” roflmao

  2. pop Răspunde

    mersul pe jos face bine la sanatate si in plus nu poluezi

  3. y Răspunde

    În zona respectivă nici dacă ai vrea nu ai putea rezolva problema parcărilor. Recomand taxiul, parcarea la o distanță mai mare și după aia mersul pe jos sau luați “autobuzul 42”. Oricum în clipul ăla zecile de minute au fost exact 5.

    • Lucian Răspunde

      te-ai gandit ca din cele ,,zeci de minute” camera filmeaza pe cat e setat plus ca sa mai taiat plus ca sa pus doar zona respectiva nu tot sejurul ?

      • y Răspunde

        Eu vorbeam de ceasul care merge în josul filmării. Am făcut doar diferența. Oricum mare putoare trebuie să fii ca să pleci prin oraș cu mașina știind că la destinație găsești greu loc de parcare, faci să zicem cu tot cu trecutul podului 20 de minute vreo 5-10 minute te învârți prin parcare după coadă deci este deja 30 de minute. În timpul ăsta ajungeai pe jos, pun pariu pe cât vrei, și nu te enervai.

  4. nuconteaza Răspunde

    S-ar putea face parcari cu abonamente. Ai locul tau automat si nimeni nu ti-l poate ocupa. Daca totusi se intampla, chemi politia si ii ridica masina (problem solved). Si mi se pare normal sa se plateasca pentru abonament / parcare. Pentru a rezolva parcarile nesimtite, ar trebui pusi stalpisori. Ne vrem tara europeana, vestica , normala , etc… dar la noi nesimtirea e la tot pasul.

    • a-b-c Răspunde

      Corect. Doua scari din blocurile cu 8 si 10 etaje ar lua toate locurile de parcare din zona respectiva.
      Cu restul ce locuiesc in zona aia ce faci? Cu cei care vin in centru ce faci?

      • Unu' Răspunde

        Măi om bun, asta știe tot prostul că nu sunt locuri de parcare în centru! Veniți cu soluții nu doar comentați de-ampulea!
        Zona este puternic urbanizată, locuri unde să se construiască locuri de parcare GRATUITE (cum visează unii) nu prea sunt, iar la prețurile terenurilor din zonă, nici parcări cu plată nu prea ai unde face!
        Pietonii au și ei DREPTUL de a circula, iar tu ca șofer ai OBLIGAȚIA de a nu-i îngrădi dreptul! Deci MARȘ jos de pe trotuare, atât cu mașina cât și cu bicicleta!!!
        IO când am treabă în centru, DACĂ nu iau taxi sau autobus, las mașina în cel mai apropiat LOC DE PARCARE LIBER!!! pe care-l întâlnesc în drum! Este când las mașina undeva pe lângă Piața Mare și eu am treabă pe Brătianu la Apaserv, spre exemplu, ultimul caz!

      • Sfara Tudor Răspunde

        La problema ridicata de DVS. cei care lociuesc in centru ar trebuii contra cost sa ni se ofere locuri de parcare . daca mai raman locuri si pentru altii sa parcheze dar nu cred ca vor ramana. Lociuesc in zona enuntata de DVS si pot sa va spun ca locuri de parcare contra cost nu vom primii conform Serviciului Public Satu mare. Doresc sa mai mentionez faptul ca de cel putin 5 ani in zona respectiva e haos din punct de vedere al circulatiei intre orele 7:30 – 18:30.
        Cel putin in restul cartierelor toate parcarile sunt cu plata si daca cineva din centru doreste sa parcheze in Micro 16 cu masina nu are loc. Va las pe Dvs sa faceti o analiza si sa trageti o concluzie. o e am facut-o si m-am conformat dezastrului din acest oras.

  5. Roland Răspunde

    De ce tot ignorantul nu poate merge 10 m pe jos? De ce trebuie sa parcheze in usa magazinului sau la locuri rezervate pt. femei sau handicapati? De ce trebuie poluat orasul fiindca are de mers 500 m pe jos si 1.0 km cu masina? De ce crede ca ar trebui sa aiba un loc de parcare tamam pt. el, unde vrea el?

    Oare individul a fost de ex. in Bratislava? Ca sa nu dau exemple mai inspre west.

    Cei de la urbanism/primarie stiim ce fac, asa ca nu-i intreb ce fac.

    • Bogu Răspunde

      Ideea e ca soferul in cauza nu poate trece cu masina pe strada. te-ai uitat la video? Face manevre de fata spate pe drum public PNETRU CA NU POATE CIRCULA. Nu e parcare merge mai departe. Nu inteleg ce legatura are Bratislava sau alt oras cu asta…..vrei sa mentionezi ca ai fost in Bratislava???!!!! Greu de inteles ce vrei sa spui, altul este subiectul.

  6. Bogu Răspunde

    Pe strada Petru Bran nu e ordine de ani de zile. Se dau amenzi dupa ideea ”pe asta il cunosti ma? (i-am auzit vorbin pe angajatii politiei locale si ma unflat rasul) e Ionas, e Ardelean, Mihalca…” clasic Satu Mare. Fiecare se cunoaste si nu au curajul sa ”supere” pe cineva cu o amenda. In Satu Mare nu va fi ordine niciodata, orasul este fara primar de la Anderco incoace.

    • y Răspunde

      @Bogu. Eu nu știu ce tot freacă primarul cu ridicatul mașinilor parcate aiurea. În Oradea și Cluj iar se face. Am citi undeva că prin iulie peste 200 de mașini parcate aiurea au fost ridicate în Oradea. Să vezi imediat că apar niște locuri de parcare. Iar cu Anderco ai perfectă dreptate, dar nu uita e inginer și a fost șef urbanism sau arhitect șe, nu mai știu, câțiva ani. Actualul primar e un copil naiv.

    • Unu Răspunde

      Mai lăsați vrajeala cu Anderco ca el e primul vinovat pentru starea deplorabila a Satului asta amărât, nu îl mai proslăviti ca lumea nu e chiar atât de fraiera. Ia mai bine informeaza-te cu cat a crescut parcul auto in județ si apoi compara merele cu perele.

  7. x-ulescu Răspunde

    Pai daca ar fi fost loc liber ,in zona cu parcare interzisa ,,satmareanul revoltat ” ar fi parcat acolo ?
    In rest are dreptate vezi si pe Str. Mihai viteazul

  8. Unu Răspunde

    Daca s-a plimbat zeci de minute si nu a găsit nici un loc de parcare in toata zona centrala înseamnă că există o problemă cu locurile de parcare. Așadar și cei care au parcat pe interzis au pățit probabil la fel. Ce să facă dacă încă nu sau inventat masini zburătoare ori pliabile sau gonflabile sa poată fi luate la purtător?

  9. Gigi Lețoiu Răspunde

    Orice papagal poate filma ca prostu’ intr-un oras mic cum e satmarul, care este sufocat de masini !!Acum orice ”taran” are masina pentru ca statul, bun samaritean, a eliminat taxa de poluare !Nu trebuia eliminata,trebuia dublata,iar pretul combustibilului majorat cu vreo 20 % !! ”Taranul” roman nu mai poate merge nici la WC fara sa nu se caruteze cu propriul autoturism !!

  10. Lucian Răspunde

    Se pare ca nu intelegeti care e treaba cu acest clip,sa cautat un loc de parcare si in timp ce se cauta un loc de parcare sa ajuns pe strada respectiva care fiecare a parcat unde si cum a vrut si putut blocand strada,daca se respectau regulile mai vorbeam noi aici?

  11. Norick Răspunde

    Staţi liniştit. Filmarea este din anul 2012 – sau aşe se pricepe individul la dash cam . A cumpărat,că are şi vecinul , dar habar n-are cum funcţionează… <-)))
    Cât despre tema iniţială – şi el ar fi parcat în interzis 100% şi atunci nu făcea marea tam-tam… 😉 😉

    • Wajk Răspunde

      Bai norik sau Chuck noris ,unde canta Arilena Ara ín 2012 plus ca blocul care se construieste langa scoala nu era inceput uitate cu atentie la video nu mai posta ca prostu sau esti platit ca postac ?

      • Norick Răspunde

        @Wajk : copile cultura ta lasa putin de dorit , dar hai sa trecem peste asta. Daca ai fi mai atent – dar nu cred ca esti capabil la asa ceva – poti observa jos la filmare, ca data este setat la 2012 ianuarie… Dar evident, pentru tine este mai usor sa ataci , tu asa esti setat din start… Spor la treaba in continuare… ,-) ,-)

        • Norick Răspunde

          P:S: tu sigur esti ruda cu marinarul din Stana – sau esti chiar el – asa “dupa vorba , dupa port” … :-)))))

          • matroz

            Ioiii,dar cretin esti!!!Faci o obsesie din postarile mele!E bine ,poate intri in randul bipezilor.

          • Norick

            Ce vină am eu, că e prost ca tine … :-))))

          • Matroz

            La cât de cretin ești poti crede toate nazdravaniile!???

        • Wajk Răspunde

          Tu sincer chiar esti prost de bubui ,pot sa zic chiar incult,semianalfabet,nu rationeze,esti la stadiul unei primate care sa dat jos din pom, postezi comentarii absolut fara nici o logica, faceti de rusine Ardealu poate ca in Teleorman ti-ar fi mai bine.

        • matroz Răspunde

          Si in ianuarie unul se plimba cu bicicleta in maneca scurta!Fin observator de peste pod!

          • Norick

            Doi prosti de la tara fac analize speciale in centrul nou. Unde ajungem asa???
            Luati sapa fraierilor si la munca cu voi, nu stricati aerul cu cizma voastra din cauciuc. ☺️ ?
            P. S. Totusi sper ca doar un handicapat esti cu 2 nickname diferite… ☺️ ? ?

  12. sandu Răspunde

    Discutii fara substanta. Ia sa ceara Primaria 10 lei/30 min de parcare in centru si sa-l vedeti pe d-nul care filmeaza cum nu mai are nici o treaba prin centru.Haosul se rezolva de la sine.Are dl Primar curaj sa i-a taurul de coarne?

  13. GB Răspunde

    Eu circul pe două roți
    Și am spor pe lângă toți,
    Ce stau în mașini la pod
    Și înjură la norod.

    Mișcarea de dimineață
    Mă trezește ca o cafă,
    Și economia-i mare
    Rezervor pe lună pare.

    Din experieță spun
    Trotuarul este bun,
    Este gol și ne-umblat
    Pietoni puțini prin sat.

    Mașina să stea acasă
    Bicla-mi place căi fâșneață,
    Vă doresc să încercați
    Bani și nervi o să salvați.
    “Mă închin”

  14. Academicianu Răspunde

    Fix pix….

  15. cetateanul relaxat Răspunde

    Solutii care sa multumeasca pe toata lumea si mai ales pe termen scurt nu exista;se poate propune asa cum era prevazut initial ca toti banii proveniti din parcari si amenzi date pentru opriri neregulamentare sa fie investiti in parcari noi(clasice,subterane sau supraterane)…2.delimitare peste tot unde este interzisa oprirea cu stalpisori..3.ridicarea autoturismelor care totusi nu respecta semnificatia indicatorului ,,oprirea interzisa” statie de autobuz,etc..4.controale severe la itp uri sa vedem in ce conditii de siguranta circula in Satmar autoturisme tip ,,coaja” in limbajul samsarilor de autoturisme,adica harburi care pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic…5.aplicarea de impozit diferentiat in functie de cat polueaza respectivul autoturism pentru ca dreptul la aer curat este egal cu dreptul la sanatate! Cu scuzele de rigoare datorate celor care vor fii impotriva celor spuse si gandite de mine,eu va doresc trai bun,nervi putini si sanatate,ca-i mai buna decat toate!

  16. x-ulescu Răspunde

    Poate are primaru o solutie la aceasta problema , vazuta in China ,unde a fost in excursie pe banii nostrii
    si rezolva problema Fix Pix

  17. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Din fericire pentru ei,fiind multi ani o tara înapoiată,chinezii acum își construiesc orașele, evident la standardele civilizației actuale,așa că răutățile astea nu-și au rostul!

    • Unu' Răspunde

      Ăsta-i lingău pesedisto-aldist, pentru el totul e fix-pix!
      Ignoră-l, doare mai tare …

    • x-ulescu Răspunde

      Pai tocmai de aia ! ce a vazut primaru nost in China care sa poata fi adaptat pentru Satu Mare
      Ca doar si Chinezii au orase vechi infintate pe cand aici erau pasuni salbatice

      • y Răspunde

        @x-ulescu. Îți răspund pe scurt ce a reținut primarul în China, Corea și Japonia, că vezi că și acolo a fost – Mao Tai și Sake. După ce a degustat nu mai ține minte sau oricum e ceață. Noroc cu feisbukul.
        Dar pe mine mă intrigă mai mult faptul că înainte de a face groapa lui Gyuszi, pe amplasamentul gropii s-a vrut a face o parcare etajată și zic eu investiția era muuult mai utilă și în primul rând aducătoare de bani. Cu tot cu PUZ și HCL. De ce nu reiau idea ?

        • Unu' Răspunde

          În zona respectivă nu s-a dorit niciodată parcare supraetajată! Nici n-ar fi oportună și nici utilă!
          Din cauza solului, nu se poate face decât suprateran, air asta ar însemna ca în centrul nou să apară un monstru de fier și beton foarte aproape de blocuri și de bancă, altfel ar fi foarte mic și costurile de realizare nu s-ar amortiza în veci!
          Parcare supraetajată s-a vrut în spate la Someșul, unde se vrea în continuare, dar din cauza prețului nejustificat de mare al terenului și al celorlalte costuri, primăria sătmarului nu va avea bani pentru o asstfel de investiție, mai ales acum după majorarea salarială din administrație!
          Pe de altă parte, la noi nu se caută locuri de parcare cu plată! Majoritatea locurilor de parcare cu plată sunt ocupate de mașini care nu au tichet sau abonament de parcare! Așa că ce mai vorbim?!:

  18. y Răspunde

    Motivul pentru care s-a abandonat ideea nu e din cauza solului ci din alte cauze tehnice de infrastructură, dar mă rog, era o idee. Iar chestia cu parcare în spate la Someșul nu ar trebui menționat și proprietarul ? Că eu știu cine e. Ăla care visa sediu firmă pentru el acolo înainte de 2008.
    Iar chestia cu parcare etajată ar rezolva problema parcării/staționării mașinilor instituțiilor, a angajaților acestora, și har Domnului sunt destule agenții, consilii și bănci în zonă. Astfel ar deveni libere locurile de parcare existente. Bineînțeles într-o țară civilizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.