Ultima actualizare: azi, 11:10
Locale

Focar de Loca Americana la albine în Satu Mare!

Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștința cetățenilor faptul că pe raza municipiului Satu Mare, în zona Pădurii Noroieni, s-a înregistrat un focar de Loca Americană, boală infecto-contagioasă la albine.

Focarul de boală a fost luat în evidență de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de către Serviciul Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind atent monitorizat. În acest sens, s-a dispus izolarea stupinei și uciderea famiilor de albine infestate, în vederea prevenirii răspândirii focarului de boală.

Primăria recomandă apicultorilor să aplice planul de măsuri în vederea prevenirii îmbolnăvirii și altor familii de albine. Printre cele mai importante măsuri se numără dezinfectarea stupilor, dezinfectarea inventarului apicol lemnos cu formol, a echipamentului de protecție prin fierbere și a vetrei stupinei prin împrăștiere de var nestins sau var cloros.

De asemenea, se interzice punerea în locuri accesibile albinelor a oricărui material nedezinfectat în prealabil, precum și accesul persoanelor străine în stupină.

Sursa – Primăria Satu Mare

Un comentariu

  1. pastorta Răspunde

    Doar atat? Fara explicatii cu ce efecte are la cei ce au consumat miere?? De cand este contaminat? Alooo,consuma si copii,nu faceti nimic???? Tara fara un pic de interes pt cetatenii ei!!!! Sa se spuna urgent tot ce este necesar!!!! Asteptam!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Forțele de ordine au plecat, geamantanul a rămas

Zarva care s-a creat în jurul geamantanului suspect din fața Piraeus Bank din Piața Libertății s-a încheiat cu aceeași spontaneitate...

Închide