Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Protest la Prefectura Satu Mare. “Nu suntem sclavi! Jos Dragnea!”

Protest în fața Instituției Prefectului din Satu Mare. Blocul Național Sindical (BNS) invocă o lipsă de reacție din partea Guvernului și cere sprijinul Instituției Prefectului pentru rezolvarea a două teme de interes pentru mișcarea sindicală. Protestul este unul de amploare, desfășurându-se la nivel național, în nu mai puțin de 30 de județe.
Concret, Blocul Național Sindical invocă o lipsă de reacție a Guvernului în ceea ce privește solicitarea sindicatelor de a renunța la măsura de transfer a contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor. Reprezentanții filialelor județene BNS vor transmite prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru două teme de interes pentru mişcarea sindicală, și anume transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018, respectiv modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.
Prşedintele BNS Satu Mare, Mircea Miclăuş, le-a spus colegilor cât de periculoase sunt aceste modificări pentru românii muncitori. El a spus că acum e momentul ca românii să arate că nu sunt sclavii nici ai guvernului, nici ai patronilor.
Ei au scandat: Jos Dragnea! Jos Tăriceanu! Nu suntem sclavi!
Acțiunile de protest se desfășoară la nivel național, în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea, precum și în Municipiul Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.