Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

FOTO& VIDEO. Retragere cu torţe la Satu Mare, de Ziua Armatei

Manifestările dedicate Zilei Armatei s-au încheiat în această seară, 25 octombrie, cu o frumoasă ceremonie de retragere cu torţe.

În prezenţa prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip, comandantului Garnizoanei Satu Mare, loc.col.Balazs Gheorghe, inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, Colonelul Popa Ovidiu şi a trecătorilor, militarii Batalionului 52 Geniu “TISA” Satu Mare, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare au defilat cu torţe în mână intonând marşuri militare specifice.

Marşul a pornit din Piaţa 25 Octombrie şi a continuat pe Pasajul Corneliu Coposu – Piaţa Libertăţii – str.Alexandru Ioan Cuza – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Ceremonia marchează trecutul de luptă al Armatei Române pentru integritate şi independenţă naţională.

Sursa: Instituţia Prefectului

3 comentarii

  1. Trayan Răspunde

    Ziua Armatei Romane, in wikipedia :

    După răsturnarea guvernului Antonescu la 23 august 1944 și întoarcerea armelor contra Germaniei naziste, armata română a participat în toamna anului 1944 la luptele pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Uniunea Sovietică a acceptat ca Transilvania de Nord să revină României, cu condiția instaurării la București a unui guvern procomunist. Administrația civilă română a revenit în Transilvania abia în martie 1945, după formarea guvernului condus de Petru Groza.

  2. 20B Răspunde

    De unde esti mai Traiane, ia-ti butoanele, (chiar daca nu trebe, ,si duteeeee…)punct.

    • comentator Răspunde

      Place, nu place ce spune Trăiănel așa e. Dacă nu era instaurat guvernul procomunist Transilvania rămânea gubernie militară sovietică până la rezolvarea într-un fel convenabil pentru URSS a problemei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.