Ultima actualizare: ieri, 22:26

Publicitate

FOTO&VIDEO. O nouă premieră pentru Centrul Medical Vitreum: Operaţii oculare 3D!

Mai mulţi pacienţi au fost operaţi cu ajutorul unui aparat 3D de ultimă generaţie la clinica Vitreum din Satu Mare. Tehnologia de ultimă oră a fost testată de către medicul Levai Lehar, ea fiind una de top, ce valorează sute de mii de euro.

“Este ultima apariţie în domeniu și sunt foarte fericit că am reușit să aducem acest aparat la Satu Mare la noi la clinică, este un sistem special de vizualizare a operaţiilor care presupune utilizarea unei camere video tridimensionale 3D, care captează imaginile intraoperatorii, transferându-le unui calculator special, care proiectează imaginile pe un monitor medical special, unde sunt urmărite de către chirurg cu ajutorul ochelarilor 3D. Sistemul oferă senzații asemănătoare urmăririi filmelor 3D de la cinematograf. Imaginile oferite de acest sistem sunt de înaltă rezoluție și în timp real, oferind câteva avantaje față de sistemul tradițional. Sistemul tradițional de vizualizare a operațiilor presupune utilizarea ocularelor microscopului, acestea fiind înlocuite în sistemul 3D de către camera 3D.

Avantajele oferite de acest sistem sunt reprezentate de confortul sporit al chirurgului, o percepție spațială mărită a structurilor intraoculare, de asemenea sistemul poate fi utilizat în scop didactic, deoarece toți participanții la intervențiile chirurgicale efectuate cu acest sistem, care poartă ochelarii 3D, au exact aceeași percepție intraoperatorie cu cea a chirurgului care efectuează operația.

Cu acest sistem nou de vizualizare, am efectuat operatii, atât de cataractă cât şi de retină” a declarat dr. Levai Lehar.

Sistemul de la Satu Mare este dotat cu cel mai avansat microscop, de la firma Leica, renumiți mondial pentru echipamentele extrem de performante”, a spus medicul oftalmolog.

Am văzut sistemul pentru prima data la un congres de oftalmologie la Frankfurt şi mi-am dorit foarte mult să îl testăm si noi la clinica noastră, pentru a oferi cele mai bune soluții de tratament pentru pacienții noștri”, a mai spus Levai Lehar.