Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

GALERIE FOTO. Așa arată adăpostul unde sunt ținuți câinii înainte de eutanasiere

Asociațiile din Oradea care se luptă pentru binele câinilor și care au ajuns în această dimineața la adăpostul de la Dara au vrut să vadă cu proprii ochi ce se întâmplă cu adevărat la ,,lagărul” unde sunt ținuți câinii înainte de eutanasiere.

Oamenii au luat cu asalt adăpostul de câini și au început să ceară socoteală celor care se ocupă de soarta patrupezilor. Orădenii au venit la Dara, convinși de faptul că adăpostul este un adevărat lagăr în care câinii au parte de cele mai groaznice condiții. Chiar înainte de a intra în curtea adăpostului, reprezentanta asociației Animal Shields Oradea, Kosztin Ildiko, a avut câteva remarci acide la adresa celor de la adăpostul din Dara: ,,Eu am un adăpost cum dumneavoastră nu o să aveți niciodată. Vreau să iau cu mine cât mai mulți câini posibil. De ce să moară câinii?”, a declarat orădeanca.

Orădenii au intrat mai apoi în curte, au început să analizeze adăpostul, iar imediat s-a trecut la negocierile privind ,,repatrierea” mai multor câini.

Vă prezentăm imagini cu adăpostul de câini de la Dara, unde animalele sunt ținute înainte de eutanasiere.

 

 

13 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Săracii câini!
    Când mă gândesc că sunt oameni care nu vor să muncească, dar primesc venitul minim garantat, mă apucă scârba.
    Înțeleg că sunt unele persoane care au nevoie de ajutorul statului (persoane cu handicap, bătrâni etc.), dar în România prea mulți primesc venitul minim garantat, deși ar putea munci.
    Mai degrabă aș aloca banii aceia pentru infrastructură (spitale, drumuri, școli etc.) sau chiar pentru câini, decât la persoanele capabile de muncă, dar care nu vor să muncească.
    P.S. Soluția e totuși adopția câinilor. Și eu am adoptat unul și am înțeles că se poate și adopție de la distanță (plătindu-i mâncarea ce o primește adăpost)l. Oricum, câinii sunt mai loiali decât mulți oameni.

  2. Heni Răspunde

    Pacat ca nu toata lumea stie ca acolo la “ADAPOST” se tin si porci pe care probabil ca ii hranesc cu banii primiti pentru cainii !

  3. Elisabeta Donca Răspunde

    De ce scrie “Câine rău” pe gardurile boxelor ? RUȘINE !!! Ar trebui sa fie scris “Câini abandonați”,și alături pozele celor are au făcut asta !!!

    • Parere Răspunde

      Am avut un ciobanesc caucazian pe care l-am primit de la un prieten. L-am crescut , a fost cu vaccinurile la zi, nu l-am fortat/lovit niciodata, l-am lasat liber prin curte pana intr-o zi cand a ajuns la maturitate si a inceput sa ne atace, bine ca am reusit sa-l izolam pana au venit cei de la adapost sa-l ia din curte asa ca eu le multumesc ca exista. Cateva zile mai incolo m-am dus sa-l vizitez nimeni nu se putea apropia de el si era inchis intr-o boxa din aia separat, ulterior am aflat ca cineva l-a luat dar l-a dus in cusca. A fost consultat de medicul veterinar si nu era turbat si m-a atentionat ca este o rasa retiva si sa nu ma risc sa-l iau inapoi avand si colpil mic. Lumea in general critica hingherii dar cand maidanezii ataca sau chiar sfasie pe cineva atunci stim sa reclamam ca nu se iau masuri.

  4. pcr Răspunde

    inteleg imi pare rau ptr aceste animale,dar dupa cum se vede sint bine tratate,decit sa fie plin orasul cu ei,au totusi un adapost de ploaie de frig

  5. 007 Răspunde

    Ce spune LEGEA fata de obligatiile detinatorilor de caini,,Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea si microciparea cainilor sunt intre 2.000 si 5.000 de lei si intre 5.000 si 10.000 de lei pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna sau metisii acestora, potrivit Legii 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.Microciparea câinilor, obligatorie de la 1 martie2015. Cei care refuză să implanteze cip-uri câinilor pot plăti amenzi de până la 2.000 de lei.De la 1 ianuarie 2016, posesorii de caini de rasa comuna si metisi fara microcip, neinregistrati in RECS si nesterilizati risca amenzi de pana la 10.000 de lei. Pana la inceputul acestui an, proprietarii de patrupede trebuiau sa isi inregistreze si sterilizeze animalele de companie”.
    In consecinta, problema este atat de simpla cu cainii,incat unii,nici nu stiu cum sa le spun…puturosi,prosti,indiferenti,sau toate la un loc, o complica de nici dracul n-o mai dezleaga.
    ESTE FOARTE CLAR , NU SE RESPECTA LEGEA OBLIGATIVITATII CIP-ARII CAINILOR.
    VETERINARII,PRIMARII,DSV,POLITIA ANIMALELOR,etc,etc,aceste institutii considera problema minora si ca atare au un dezinteres TOTAL fata de fenomen.Cum ar fi noi proprietarii de autoturisme sa nu respectam , de exemplu,REGULAMENTUL de CIRCULATIE pe drumurile publice…si ce daca-i lege????Aaaaaaaaaaa se merge cu sufletelul,adica stiti voi cum,pai saraca batranica,mosuletul,mama,tata ,etc,etc.acum au si ei un catel ce sa faca ,doar nu o sa-l plimbe pe la medic,ca de…cip-ul, face cam 50 de lei.Si uite asa ne invadeaza efectul de mila prosteasca,fata de unii cetateni,fie ei batrani sau nu,desi LEGEA ESTE OBLIGATORIE PENTRU TOTI…scuzati,am uitat ca-n tara asta legea este facultativa,desi culmea, toti cei din institutiile statului cu atributii in domeniul acesta ,au niste salarii,mama ,mama…cat patru de la privat.
    Deci cum ramane,ne certam intre noi sau le cerem socoteala institutiilor care trebuie sa aplice legea??!Eu cred ca daca un catatean din localitatea x, primeste o amenada de 5000 lei pentru neciparea cainelui,va garantez ca pe raza comunei, intr-o luna de zile,s-a rezolvat problema cainilor.Apoi indentificarea animalului parasit aiurea prin judet este foarte usor de identificat proprietarul.
    Va spun aceste lucruri pentrui ca am caine si este cipat si respectat ca animal si nu in varianta pe care o vad din ce in ce mai des,cum ca, unii cetateni transforma cainele in OM si ei se transforma in caini.Oare am exagerat ?

    • y Răspunde

      Așa este, ai perfectă dreptate. Și eu am un câine luat acum 5 ani de la doamna Frățilă, cipat, vaccinat, deparazitat periodic etc., etc. Așa cum trebuie. Dar doamnele astea uită un singur lucru. Corect, ai grijă de animalele fără stăpân, dar nu trebuie făcută greșeala cum fac de foarte multe ori oamenii că personifică animalul. Animalul este animal, nu are nevoie de condiții umane decât cel necesar pentru confortul minim PENTRU CĂ ESTE ANIMAL. Și asta nu în sensul degradant al cuvântului. Nu are nevoie de păpucei, hăinuțe, nu trebuie dus la coafor la vopsit blana în fel de fel de culori cum văd des pe internet și mă apucă și scârba. Ai un animal la tine în casă, respectă-l și oferă-i condiții decente. Nu trebuie să dormi cu el în pat pentru că în primul rând nu este igienic plus că locul de culcuș sigur și lupta pentru asta este un lucru foarte important pentru câini. Face parte din hierarhia din haită. Dacă îl lași în pat ești egalul lui nu stăpânul lui.
      Nu lăsați mâncare aruncată aiurea pe lângă tomberoane și nu vor avea ce mânca. Noi încă stăm bine la aspectul ăsta nu ca Brașovul sau Predealul unde vin urșii. Atunci să vezi probleme !

    • Normalitate Răspunde

      Din cate stiu eu, câini adoptați sunt cipati si cu toate astea se regăsesc, uneori, iar pe strazi

      • x Răspunde

        Daaaa, cu toate astea. Ia să întrebăm doamnele astea în lacrimi la câți câini i-au dat drumul sărăcuților să aibă săracii posibilitatea să trăiască și să muște liber! Din câinii pe care i-au luat pe bază de contract de adfopție câți câini mai au și câți câini au ”dispărut”? Așa cu cip cu tot. Dar sigur nu o să răspundă.

  6. Gogu Steriade Răspunde

    Auschwitz…

  7. Pop Ioan Răspunde

    S-a lucrat la greu la”adapost” (smotru) dupa ce pocaitul (la concret) de Balog a aflat ca vine concurenta in “vizita”.Tot satul stie ca se tin si porci la “adapost”.

  8. Normalitate Răspunde

    Adoptarea unui caine este opțională, dar odată ce ai facut-o devine obligatorie (este responsabilitate, fratilor). Credeti-ma ca au fost cazuri în care au fost capturați câini care o data au fost adoptati si cipati.

  9. Angela Răspunde

    Inchideti lagarul! Oamenii care nu ai mila fata de un animal nu se pot numii oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.