Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Hoţii sunt tot mai inventivi la Satu Mare. Transportă lemne cu autofrigorificele!

Hoți sunt tot mai inventivi în județul Satu Mare. Persoanele care transportă ilegal lemne au ajuns să se specializeze pe utilitare frigorifice, doar pentru a scăpa de controalele poliţiştilor şi ale jandarmilor din trafic.

Afirmaţia a fost făcută în şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică de astăzi chiar de către şeful Jandarmeriei Satu Mare, Ovidiu Popa. Astfel, hoţii scapă în cazul acţiunilor organizate de instituţii în care opresc pentru control autospeciale care transportă lemne.

În acest caz, susţine Popa, soluţia ar veni din partea populaţiei, care ar trebui să anunţe mjloacele de transport ilegale. Cunoscând exact şi legea, hoţii transportă lemne la limita dintre contravenţie şi infracţiune, pentru a scăpa de dosare penale. Astfel, preferă să transporte mai puţine lemne, iar dacă sunt prinşi riscă doar o amendă.

Datele prezentate de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Sorin Stan, arată că în cadrul acţiunii Scutul Pădurii, la nivelului judeţului an fost aplicate 1.646 de sancţiuni în valoare de 644.237 de lei. Au fost fiind întocmite 56 de dosare penale, confiscată cantitatea de 193 mc de lemne, alături de 12 autovehicule, 13 atelaje hipo şi 18 motoferăstraie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.