Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Identitate furată! Sătmăreancă executată silit pentru un credit pe care nu l-a luat

O sătmăreancă din Carei, plecată în Italia din anul 2009, este executată silit pentru un credit pe care susţine că nu l-a luat. Cazul a fost relatat pe larg de către gazetaromaneasca.com.

Maria Oprea are 43 de ani, este originară din Carei, jud. Satu Mare, rezidentă într-o localitate de lângă Verona din anul 2009. Românca lucrează ca asistent medical la o clinică pentru persoane cu dizabilități fizice și psihice.

Ea a fost informată de fostul soț, că pe numele ei a ajuns o citație în care este anunțată că are un împrumut la care a rămas în urmă cu ratele.

”Subscrisa, Casa de Ajutor Reciproc CAR CFR Cluj – Satu Mare vă somează ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei să vă prezentați la sediul nostru pentru a achita suma de 9626,40 de lei. Aceasta reprezintă restanța neachitată din împrumutul contractat în baza contractului nr. 33 din data de 19.03.2014…”, scrie în scrisoarea trimisă pe numele ei.

”În cazul în care nu va veti prezenta până la termenul stabilit, ne puneți în situația să vă întocmim dosar de executare atât pentru dumneavoastră, cât și pentru giranți…”, mai scrie în somație.

”Am realizat imediat că mi-a fost furată identitatea. Eu nu am fost niciodată înscrisă în CAR.Din câte știu, pentru a beneficia de împrumut de la ei trebuie să fii membru, să ai un anumit fond din cotizație, să ai o anumită vechime. Nu e cazul la mine, eu nu am avut niciodată vreo legătură cu ei. Eu nu am lucrat la CFR, am fost funcționar la Poșta Română”, a declarat femeia pentru gazetaromaneasca.com.

Maria Oprea e convinsă că cineva s-a folosit ilegal de actele ei, dar nu numai atât, a folosit și documente false.

”E incredibil ce s-a întâmplat. Mă întreb cum de au aprobat împrumutul, când actele mele de identitate erau la mine, deci s-au folosit de fotocopii, nu îmi imaginez de unde. Apoi, pentru un împrumut trebuie să prezinți o adeverință de venit de serviciu, iar eu am încheiat orice raport de muncă în România din 2009. Asta înseamnă că au folosit acte false”, a mai spus aceasta.

Ea este îngrijorată că de acum va trebui să piardă timp şi bani pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

3 comentarii

  1. Pcr Răspunde

    Poate sotul ia fàcut credit ,cine altul ?????

  2. Pcr Răspunde

    Scuze fostul clar ,El este !!!

  3. Dan Răspunde

    Problema e că mai nou pentru orice se cere buletinul și se face o copie de pe acesta.

    Stau la bancomat în incinta unei bănci și am nevoie de bancnote de 1 leu să pot plăti. Fac 3 pași la ghișeu sa cer să-mi schimbe o bancnotă de 5 lei in 5 bancnote de 1 lei și pentru asta îmi ia buletinul, îi face copie, mă pune sa semnez copia, bate in calculator, îmi dă un formular pe care apar datele mele personale și că am schimbat o bancnotă de 5 lei in 5 bancnote de 1 leu.

    Predau un produs într-un service de specialitate și reprezentantul îmi cere buletinului pentru a face un pv de predare primire in service, face copie color la buletin și cu toate datele personale trecute bolduite in pv, mă pune sa semnez și pe urmă exemplarul lui îl lasă la vedere pe birou unde are acces oricine. Lângă, era o pungă cu alte acte și un buletin in original, cu toate datele la vedere.
    Nu înțeleg de ce avea nevoie de datele mele. Numele și numărul de telefon ar fi fost suficiente. Într-un final, eu i-am lăsat lui un produs valoros și nu invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.