Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Cinci irakieni și un afgan, prinşi în Satu Mare

Şase cetățeni, cinci irakieni și un afgan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost prinși de polițiștii de frontieră sătmăreni.

În data de 11 noiembrie 2017, la nivelul ITPF Sighetu Marmației – STPF Satu Mare s-a declanșat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, poliţiștii de frontieră au observat în gara CFR Satu Mare un grup de migranți care au urcat în două autoturisme care circulau în regim de taxi.

Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor.  La intrarea în localitatea Dara, jud. Satu Mare, la aproximativ un km de linia de frontieră cu Ungaria, echipajul a interceptat persoanele în cauză. Astfel, au fost depistate 6 persoane de origine afro-asiatică.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak si Afganistan, patru adulți, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani și doi minori, cu vârste de 10 şi 17 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei cinci cetăţeni irakieni și cetățeanul afganistan sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

2 comentarii

  1. IOANA Răspunde

    N-AM VRUT SA PUNEM GARD……………………ACUMA O SA SUPORTAM CONSECINTELE……

    • justin Răspunde

      adica? gard ca sa nu fuga irakienii din romanica??????? tu nu citesti articolul? nu vezi ca de aici toti fug?? si ISIS fuge de romanica ta draga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.