Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Consilierii UDMR-PNL au votat tarife duble pentru parcare. PSD-ALDE s-a opus

Noile tarife de parcare din municipiul Satu Mare au fost votate în şedinţa odinară a Consiliului Local de astăzi.

După mai multe replici, poliţe plătite, explicaţii, acuzaţii de populism ieftin şi declaraţii cu privire la grija şi transparenţa pentru banul public, hotărârea a fost supusă votului. Au votat pentru majorarea tarifelor cei 12 consilieri UDMR-PNL prezenţi la şedinţă iar împotrivă cei 9 reprezentanţi ai PSD-ALDE, cei din urmă cerând conducerii Primăriei să găsească alte măsuri pentru adunarea unor sume suplimentare la bugetul local.

În concluzie, începând cu 1 ianuarie 2018, tariful pentru o oră de parcare în centru va fi de 4 lei în loc de 2 lei, iar rezervarea unui loc de parcare în cartier va costa 150 de lei în loc de 80 de lei.

 

 

25 comentarii

  1. Cali Gyula Răspunde

    Ati votat UDMR ??? MU-IEEEEEEEEEEEEEEEEE !!Urmeaza impozitul majorat cu 20 % ,pretul apei si florisalul majorate probabil si acelea cu vreo 20% si totul e ok ,nu?? Pai de unde sa dea Gaborka salarii la CSM, unde o singura sportiva are salariu de peste 100.000 de euro,plus ceva milioane de lei looserilor de la Oli ??Avem autobuse la transurban din secolul trecut iar Consiliul Local da salarii de milioane de lei unor sportivi profesionisti care ar trebui platiti de finantatori particulari !! Se cheltuie total ineficient milioane de lei anual cu asa zisa politie locala a primariei,care se lauda in bilanturi cu ”bani multi” adusi bugetului local,insa din amenzile date boschetarilor si prostituatelor nu se incaseaza aproape nimic ! Ce le place lor cel mai mult este sa vaneze masini parcate in proximitatea statiilor de autobus ! Acolo sunt tari de tot !!

  2. alex Răspunde

    Nu uita cand a fost coica a fost si 200lei….incet ajunge pe el….

  3. Reflecta Răspunde

    Fiica la redus de la 200 de lei de pe vremea lui Opriș,la 80 de lei.

  4. Mitica Răspunde

    Toți vor vota majorarea impozitelor și taxelor locale cu peste 20%,in curând! Sper să nu se răzgândească udemere și penele satu mare și sa le mai crească nitel peste 20%!Punem pariu?

  5. Carmen Răspunde

    Rusine domnule primar sunteți penibil in doi ani de mandat nu ați facut nimic doar investiții private in oras in rest praf in ochii.
    Sunteți ca Coica doar maghiar.

  6. Cetatean obiectiv Răspunde

    Nu vreau sa fiu rau dar orasul devine sufocat de numarul masinilor; in medie sunt cca 2 masini/familie in SM, daca isi permit 2 masini, nu ar trebui sa-si permita si 150 lei/an pt. parcare? Nu credeti ca vorbim nonsensuri economice? Eu as prefera sa vad dezbateri de genu: parcari etajate pentru masini din banii incasati…

  7. laurentiu Răspunde

    Cam atat poate keserkeni sa creasca impozite si taxe ca sa aiba de unde da bani la ai lui!!!

  8. laurentiu Răspunde

    Cam atat poate keserkeni, sa jecmaneasca satmarenii ptr a face bani ptr ai lui!

  9. abc Răspunde

    Bugetul orașului pe anul 2017 este de 291 mil. lei. Dacă prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% orașul pierde estimativ 34 mil. lei asta face 11.7% minus. Din mărirea impozitelor cu 20% se estimează un plus de venit de 5.5 mil. lei, deci oricum muuult sub cel necesar, toit lipsesc aproape 30 mil. lei. Și atunci de ce își pune în cap primarul de prost ce e tot orașul? Pentru că banii astfel colectați tot nu ajung. Nu înțeleg. Iar treaba că Oradea drept la o populație dublă are buget de 1000 mil. lei pe acest an fără fonduri UE , stimabililor, nu vă întrebați și voi cum fac? Plus că ei renovează de zor centrul civic și orașul arată a oraș! Domnul city manager și deștepții din primărie cu asta ar trebui să se ocupe, cu găsirea de soluții. Mai ales acum că sunt și stimulați financiar!
    Și aștept taxa de salubritate facturat de Florisal în baza HCL ilegal să mi se restituie! Că asta repede-repede s-a votat, nu? Consiliul local al lui pește prăjit!

  10. bubulina Răspunde

    Asa zisa ,,presa scrisa,, pe vremuri, critica de zor (uneori pe buna dreptate), acuma mucles, se vede de la o posta ca a fost cumparata, mai primeste un loc de munca pentru copilui unuia, mai o reclama, mai un pupat in cur, etc.

  11. Cristian Răspunde

    Invit pe toți cei care au loc de parcare în cartiere să nu mai prelungească contractul în 2018, să fie din nou ca pe vremuri (la liber), iar când vor fii monitorizate, iluminate, și igenizate atunci ne întoarcem eventual la parcări individuale.

    • iarasi Răspunde

      Multumesc frumos, insa nu voi onora invitatia ta… 😀

    • bubulina Răspunde

      Daca nu suntem SOLIDARI importiva acestei HAIDUCII (vorba unui slab penelist) nu vom reusii, nu vom schimba nimic. Parcari de toata jena, fara lumina, canalizare, fara copertine. TREBUIE sa luam atitudine prin renuntarea la prelungirea contractelor.

  12. pcr Răspunde

    asa va trebuie ,nu ati iesit la vot,lasa ca au iesit maghiari,acuma ciocul mic si platiti !!!

  13. cetateanul relaxat Răspunde

    @cali gyula..referitor la politia locala…crezi ca doar de boschetari si curve se ocupa? Pe linie rutiera nu? pe ordine publica nu?… aducerea mandatelor judecatoresti la indeplinire cine le face?..pastrarea unui climat de buna convietuire si respectarea linistii publice…cine se ocupa? sute si mii de sesizari scrise sau telefonice prin care unii cetateni nu incap de altii…cine le rezolva? prin raspuns in scris! …la orice manifestare culturala,sportiva,religioasa…sunt solicitati si sunt prezenti..asta nu conteaza? Cine crezi ca -i scoate la munca pe cei cu munca in folosul comunitatii?…ai ghicit..politia locala!…verificarea autorizatiilor la absolut toate firmele din oras ai idee cine o face? …iti spun eu…politia locala! Verificarea bloc cu bloc de pe intreg municipiul care are sau nu are administrator…tot politia locala! controale periodice in targuri si piete…ai ghicit…tot politia locala…cand mergi sa schimbi buletin,pasaport sau permis de conducere…tot politia locala te indruma…strazi inchise pentru reparatii,anuntarea proprietarilor sa si mute masinile din zona in lucru…tot politia locala…actiuni de indepartare a persoanelor care locuiau in locuinte improvizate,au fost facute nu de jandarmi,nu de altcineva…tot politia locala…ridicarea sau inventarierea masinilor abandonate se face de catre…politia locala! Si mai sunt inca multe actiuni intreprinse de politia locala,dar nu vreau sa plictisesc cititorii! Si datorita tie,si inca a cativa postaci frustrati care au un ,,dinte” contra politiei locale suntem permanent denigrati,desconsiderati,facuti in toate felurile!…care e motivul real? vreau sa stiu? Pentru ca lucram mai mult si pe mai putini bani decat politia nationala? Probabil asta e motivul!Oricare ar fii motivul si oricat de mult vor continua unii sa dea cu ,, pietre” in politia locala,noi ne vom face datoria in continuare!

    • Cali Gyula Răspunde

      ::))) Prietene politist local,sunteti ”ca cum” n-ati fi !! Mi-ai insirat sumedenie de activitati ”specifice” politiei locale !! Ok,sa le luam pe rand: Pe linie rutiera-inafara de a vana masinile satmarenilor stationate in statiile de autobus,carora le dati pe loc amenda fara a sti ce inseamna PREVENTIA, ori de a ”fluidiza” traficul la piata de vechituri nu cred ca pe ”linie rutiera” va mai pricepeti la altceva!Pastrarea unui climat de buna convietuire si respectarea linistii publice-inafara faptului ca va plimbati ”lela” dupa cate un politist adevarat,de la politia nationala,fara sa interveniti in conflicte,doar priviti ce face politistul cel ”adevarat” ,altceva nu faceti!Sunteti ca in bancul cu co..iele,participati dar nu va bagati !!La orice manifestare culturala,sportiva-aici aveti rol de ”supervaizer”,adica privitori, intrucat aceste activitati le monitorizeaza clar jandarmeria!Verificarea bloc cu bloc de pe intreg municipiul care are sau nu are administrator-ok,si??Daca blocurile nu au administrator,ce ??Actiuni de indepartare a persoanelor care locuiau(LOCUIESC !!!) in locuinte improvizate-din acele ”locuinte improvizate” n-ati reusit sa ”indepartati nici macar ”paduchii” persoanelor,darmite persoanele !!Ia vezi ce e sub fostul stadion Unio,in cladirea fostului targ de pe Vulturului,pe fostul stadion ”Flamura” etc !! Sunt tot acolo ”persoanele”,ba chiar s-au inmultit !!Si nu are rost sa-mi ”frec” eu mintea cu ”multiduniea” de activitati ”specifice” caci infara de a sta la intrarea unor institutii ale primariei nu cred in ”eficienta” voastra !!Imi pare rau,dar asta e !!Si nu mai zice ca sunteti mai slabi platiti decat politia nationala,ca te rad curcile !! Clar nu stii ce competente au politistii nationali !! Ia vezi, acum trebuie sa prinda niste criminali care au ucis o familie intreaga in Apa,si nu au niciun indiciu !! Poate mergeti voi sa ”investigati” cazul !! ::)) Frate-meleu,pentru niste amarati pe care-i ” scoateti la munca” in folosul comunitatii,pentru ”efortul” care-l faceti cu verificarea autorizatiilor la absolut toate firmele din oras,pentru ca indrumati oamenii la buletin,pasaport sau permis de conducere sau pentru inventarierea masinilor abandonate ,chestii ”specifice”, eu cred ca 2000 de lei, cu tot cu norma de hrana,e supersuficent pentru voi,si sa multumiti Lui Dumnezeu,ca altii pentru banii astia muncesc in 3 schimburi in conditii de care nu cred ca ai vrea sa stii !! Hai pa,”domnule”politist local!

    • Unu' Răspunde

      Cetățene, mai relaxează-te oleacă, prea ești încordat!
      Sunteți un fel de frecuș de mentă dementă! Știi cum vine asta? Apă de ploaie diluată …
      Pe linie rutieră:
      – pe Petofi în spate la Aurora nu poți să treci pe trotuare, pe niciunul!,
      – Pe Careiului între cimitir și Caritas – mașinile aproape intră în Crama Cavalerului și la chinez! Idem pe Martirilor Deportați la Gemelli sau pe Iuliu Maniu la pizzeria Al Capone sau la Ankora!
      – în fața spitalului vechi, la fosta secție psihiatrie, trotuar impracticabil din cauza mașinilor de pe trotuar!
      – pe străduțele înguste, mașinile sunt opite la intrările în curți blocând accesul pietonal!
      – Ady endre – pista de biciclete și parțial trotuarul impracticabil din cauza mașinilor oprite pe ele!
      – Bicicliștii circulă pe trotuare (de frică!) și trec strada pe trecerile de pietoni!
      Exemple pot să-ți mai dau cu duiumul!
      Toate spețele de mai sus se pot regăsi la orice oră din zi, doar trebuie să vrei să le observi!
      TOATE REPREZINTĂ ÎNCĂLCĂRI ALE CODULUI RUTIER ȘI E OBLIGAȚIA VOASTRĂ SĂ REINSTAURAȚI ORDINEA DE DREPT!
      Până când nu o faceți, sunteți doar o gașcă de incompetenți plătiți din buzunarele noastre!
      Nu mai fraternizați, aplicați nenorocita de lege!

      • Pop Ioan Răspunde

        Daca a venit vorba de pizzeria Al Capone de pe Iuliu Maniu,ar trebui sa fie verificata si baza legala de a afisa pe peretele cladirii inscriptia “Parcare rezervata CLIENTILOR…”As dori sa aflu ,pe ce baza isi rezerva patronul pizzeriei,o parte a domeniului public .Daca ai tupeul sa opresti in parcarea rezervata,imediat ti se ridica stergatorul de parbriz sau pur si simplu este indoit,rupt.Cu putin noroc te alegi doar cu un formular A4 ,lipit pe rarbriz prin care te “instiinteaza”,nu chiar politicos,ca nu ai ce cauta acolo,pe parcarea lui.Sau l-a mostenit de la taica-sau?Dar D-l Huszti uita de toate acestea cind i-si lasa bolidul in statia de autobuz ( de linga sau vis-a-vis) sau in zona verde in fata blocului vecin..Cu stima proprietarul Daciei “Sandero” SM-XX-TAO.

  14. cetateanul relaxat Răspunde

    ,,O pasa ce darnic esti”!2000 lei?! Dar 1100 cum iti suna pentru un debutant?Despre care norma de hrana vorbesti? Cea care suntem in drept sa o primim si nu o primim? Nu cerem mila nimanui,dar la multitudinea de activitati specifice pe care le iei in deradere(as fii curios cine le ar mai face in locul nostru) sa primesti minim pe economie e strigator la cer! Cred ca Satu Mare e un caz unic pe tara! Stiu ma vei trimite la drexy sau vei spune ca nu ma tine nimeni cu forta…ghinionul meu e ca-mi place ce fac si inca mai sper in normalitate! Indiferent cu ce ,,contraargumente” vei veni nu-ti voi mai raspunde…te astept sa vii in centru sa ma privesti in ochi dupa 12 ore de stat in frig si sa-mi spui ca nu-mi merit salariul!

    • abc Răspunde

      Așa e cum spui tu. Munciți mult și bine dar fără folos. În loc să te iei la gură aici unde te ascunzi după un nume fictiv și poți spune orice, poți fi orice că nu se poate verifica, deci în loc de asta de ce nu vrei să afli părerea cetățeanului simpu din acest oraș, așa ni LIVE, cum se spune. Sau FACE TO FACE. Din spatele tastaturii este ușor.

    • Cali Gyula Răspunde

      Prietene,nu m-a deranjat faptul ca incerci sa-ti vinzi ”zarzavaturile”,m-a deranjat faptul ca la final ai scris asa :”Pentru ca lucram mai mult si pe mai putini bani decat politia nationala” !!Baaaaaaaa !!Esti ”nebun” ??!!!:)))) Cum dreaq poti sa afirmi asa ceva ??!! Adica voi sunteti,si eu n-am stiut,cei care instrumentati infractiuni de crima,de talharie,de fraude fiscale,de accidente mortale sau cu victime,de fuga de la locul accidentului,de viol,de tot ce inseamna infractiuni ???Prietene,roaga-l frumos pe domnul Precup sa te primeasca in audienta,sa-ti explice ce inseamna ”POLITIE” sa-ti spuna cate nopti nedormite are ”la activ” ca judiciarist,de cate frecusuri a avut parte din partea procurorilor,etc.etc !! Nu inteleg totusi cine a avut mintea odihnita sa va zica voua ”POLITIE”,pentru ca ”POLITIE”,sincer,nu e ceea ce faceti voi !! Poate GARDA CIVILA,iar persoanalul sa se fi numit Gardieni Publici,poate asa ceva insa …”politisti” in nici un caz nu cred ca va puteti numi !!!

  15. Cali Gyula Răspunde

    Nu stiu cum,insa mi-a intrat aceasta adresa de e-mail(cu nume si adresa !!) in pc-ul meu,in locul numelui si a adresei mele de e-mail !! Pop [email protected] !! Probabil sunt unii care stau cu ”ochii pe noi” !!

  16. Marin Mare Răspunde

    Tariful de 4 lei/ora pentru parcarea în condiții total necorespunzătoare este exagerat complet și fixat arbitrar de niște neaveniți care nu au habar de nimic și doresc doar belirea cetățeanului de bani . Vă dau cateva exemplr de la Cluj :
    1. parcarea etajată și amenajată ( 6-7 etaje ) , centrală de lângă primăria Cluj , bd . L.Blaga , cu ascensor funcțional , parcometre , etc . preț , 2,50 lei /oră .
    2, Parcare amenajată , etajată , Piața Mărăști , Calea Dorobanților , nr.105 , preț 1, 00 lei /oră
    3 Parcare Piața Mihai Viteazul , etajată , amenajată , preț 3,00 lei /oră .
    Pentru informații suplimrentare se poate studia link-ul http://www.primariaclujnapoca.ro/parking-uri.html. Care este modulul de calcul și ce vrea să obțină primăria Satu mare cu aceste taxe de parcare exorbitante ?, întreb în calitate de cetățean și de fost consilier local .

  17. Cali Gyula Răspunde

    Acum am alta ”adresa ”: ”Marin Mare [email protected]” ! 🙂 Ok,nu mai intru pe acest portal !! 🙂

    • Marin Răspunde

      Care-i problema ta, te-ai uitat să vezi cât îs taxele de parcare la Cluj sau despre ce vorbești , inclusiv în cartiere la Cluj pentru riverani este taxă anuală de 110 lei , mai mică ca cea din marea metropolă Săcmar 1, 50 lkei /an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.