Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Controale ale pompierilor în cluburi și baruri din Satu Mare. Ce nereguli au fost găsite

Pe parcursul lunii noiembrie, Inspecția de Prevenire a organizat și executat, la fiecare sfârșit de săptămână, controale inopinate la obiective din categoria cluburi, baruri și discoteci. Aceste controale s-au desfășurat în echipe mixte formate din pompieri, polițiști și jandarmi, având ca principal scop prevenirea producerii unor evenimente nedorite la obiective cu afluență mare de persoane.

În această perioadă, au fost executate 12 controale pe raza întregului județ (7 cluburi, 5 baruri). În urma acestor acțiuni, au fost constatate 62 de deficiențe, din care 21 au fost remediate pe timpul controlului, restul fiind sancționate contravențional cu 39 de avertismente și 2 amenzi, în cuantum de 1.000 de lei.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat exploatarea instalațiilor electrice, dotarea cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, verificarea periodică a acestora, montarea indicatoarelor de securitate la incendiu, respectarea cerințelor în ceea ce privește evacuarea utilizatorilor, afișarea conform reglementărilor tehnice specifice a planurilor de evacuare și a instrucțiunilor de apărare împotriva incendiilor, respectiv obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Pompierii anunță că la nivelul județului Satu Mare nu există obiective din categoria cluburi, baruri, discoteci pentru care a fost dispusă măsura opririi funcționării, ori utilizării construcțiilor pentru neobținerea autorizației de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.