Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

FOTO. Protest la Satu Mare. Medicii de familie au depus un memoriu la CJAS

Medicii de familie din Satu Mare au organizat în această dimineață, joi, 2 noiembrie, o acțiune de protest. Motivul? Faptul că medicina de familie este prost finanţată deşi medicii de familie sunt cei la care pacienţii ajung înainte de a merge în ambulatoriile spitalelor sau în policlinici. 

Protestul medicilor de familie şi asociaţiile de pacienţi, reuniţi în Coaliţia „Solidari pentru Sănătate” are loc la nivel naţional şi vizează sediile prefecturii şi casei de asigurări de sănătate din fiecare judeţ. De asemenea, urmează să se depună un memoriu în care se descriu solicitările Coaliţiei privind asistenţa medicală primară.

La Satu Mare, o delegaţie condusă de vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, Vasile Blaga, i-a înaintat preşedintelui CJAS, Georgeta Pop, un memoriu cu doleanţele lor.

Miercuri, 15 noiembrie medicii de familie vor picheta Piața Victoriei din București, la sediul Guvernului, chiar la ora 11, când se desfășoară ședința de guvern.

Al treilea moment al protestelor va fi la începutul lunii decembrie când medicii de familie vor notifica Casele județene de sănătate de rezilierea contractului. Această măsură extremă care înseamnă blocarea sistemului va fi aplicată numai dacă până în decembrie decidenții nu răspund solicitărilor medicilor de familie.

 

 

 

3 comentarii

  1. matyas Răspunde

    Eu nu inteleg de ce nu isi deschid farmacii cum a facut Covacic cu Mihaela ? Iti faci 3 farmacii si tratezi pacientii in functie de ce medicamente ai pe raft. E simplu!!! Te imobogatesti rapid si legal. Pe de alta parte inteleg si faptul ca poate unii medici nu sunt de acord cu asemenea practici. Dar atunci nu inteleg de ce nu iau atitudine fata de colegii lor care practica astfel de scamatorii ?!?

  2. Ilona Răspunde

    COVACIC scrie retete cu o mana si cu cealalta elibereaza medicamente … Nimeni nu observa cat de evidente sunt lucrurile? Doar ca a trecut-o pe fosta lui asistenta ca reprezentanta farmaciei e mai mult decat evident. Nimeni nu vede cate din retetele prescrise de Covacic (si DECONTATE de Casa de Asigurari) sunt eliberate prin farmaciile lui ??? Faceti un control incrucisat si veti ramane uimiti ce sume deconteaza lunar la CNAS.

  3. omul2 Răspunde

    Nu pot sa comentez ce face Covacic.Ideea e ca fiecare a supravietuit cum a putut.
    In orice caz,medicul TRATEAZA nu vinde medicamente!
    In ceea ce priveste automedicatia si/sau vanzarea directa in farmacii[unde ASISTENTUL de farmacie “paseaza dar si inscrie in acelasi timp”] pot sa spun ca farmaciile au devenit supermarketuri,Interesul major este VANZAREA[sa-si faca targetul] nicidecum sanatatea pacientului.
    Daca pe farmacisti i-ar interesa sanatatea pacientului S-AR ABTINE sa recomande una sau alta si AR ELIBERA MEDICAMENTE NUMAI PE BAZA DE RETETA[compensata sau simpla],asa cum se intampla in alte tari europene.Avem ceva legislatie in acest sens…dar e prea laxa si nu verifica NIMENI aplicarea ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.