Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

FOTO. Terenuri de sport ultramoderne pentru mai multe școli

Primăria Municipiului Satu Mare inaugurează noi obiective de investiții menite să sprijine desfășurarea procesului educațional și să încurajeze practicarea sportului în școală și în afara orelor de curs.

Marți, 21 noiembrie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de viceprimarul Doina Feher și administratorul public Maskulik Csaba au participat la inaugurarea a trei terenuri de fotbal sintetice, care au fost realizate la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, respectiv la Școala Gimnazială “Octavian Goga”.

Am investit o sumă importantă în amenajarea celor trei terenuri de sport, tocmai pentru că suntem în asentiment cu vechiul proverb latin ” Mens sana in corpore sano”. Pe lângă condițiile bune pe care le asigurăm elevilor în școlile din Satu Mare, dorim să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a se dezvolta armonios și a crește sănătoși făcând mișcare.

Am dorit să îi încurajăm să practice sport pentru sănătatea lor, pentru a le dezvolta spiritul competițional, dorința de reușită și fair – play-ul. Nu ne vom opri la cele trei unități de învățământ, vom continua și anul viitor să investim în terenuri de sport pentru că o viață sănătoasă înseamnă în primul rând multă mișcare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor. 

Lucrările pentru amenajarea terenurilor sintetice au fost demarate în vară, valoarea lor fiind de 720.000 lei, sumă achitată integral din bugetul local al municipiului Satu Mare.

Cele trei obiective de investiții au fost mai mult decât necesare deoarece terenurile vechi se aflau într-o fază avansată de degradare și nu mai asigurau condițiile calitative pentru practicarea sportului. De asemenea, impactul vizual era unul neplăcut, afectând întregul ansamblu al unităților școlare.

Tot din bugetul local, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Primăria Municipiului Satu Mare a mai investit în amenajarea unui teren de volei și o nocturnă pentru terenul sintetic de fotbal. Terenul de volei și nocturna au valorat aproximativ 130.000 lei.

Sursa – Primăria Satu Mare

3 comentarii

  1. IOANA Răspunde

    BRAVO GABORE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. bubulina Răspunde

    Acum 2 ani s-a dat primul teren sintetic in folosinta. Primarul de atunci spunea ca in urmatoarea perioada se vor mai fi date în folosinţă încă şapte terenuri de acest gen. Este laudabila continuarea si finalizarea proiectelor incepute.

  3. Alin Dura Răspunde

    Felicitari domnule primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.