Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

Primăria va majora impozitele, dacă Guvernul nu revine la modificările fiscale

Primarul Kereskenyi Gabor a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că s-a făcut o simulare pentru majorarea cu 20% a impozitelor, începând de anul viitor, dacă Guvernul nu va reveni asupra modificărilor fiscale adoptate recent, din cauza cărora municipiul Satu Mare pierde 34 de milioane de lei. Majorările ar urma să se aplice pentru autoturisme şi clădiri.

Hotărârea de majorare a impozitelor trebuia adoptată în şedinţa de mâine, dar edilul a decis să o amâne, cu speranţa că guvernul va reveni asupra măsurilor şi va găsit soluţii pentru compensarea acestei pierderi.

“Dacă vom majora taxele şi impozitele locale, toată suma colectată de la populaţie va merge către investiţii, către dezvoltarea oraşului. Cu o majorare de aproximativ 20% am putea colecta în plus faţă de acest an în jur de 5,5 milioane de lei. Am decis scoaterea de pe ordinea de zi amânarea cu 2-3 săptămâni, dar mai mult nu putem aştepta, trebuie să ne construim bugetul pe anul 2018”, a declarat Kereskenyi.

Primarul a mai adăugat că reprezentanţii PSD vor apela la un “populism ieftin” şi vor cere majorarea gradului de colectare în locul majorării.

“Unii colegi din populism ieftin nu vor să majorăm taxele ci să creştem gradul de colectare. Ca răspuns la aceşti consilieri, aş sugera ca în loc de sfaturi, să facă demersuri la guvernul lor, PSD-ALDE, de conştientizare despre situaţia în care suntem, pentru că în afară de un minus de 34 milioane lei, urmează ca unele instituţii de cultură să treacă pe o creştere salarială, respectiv inflaţia va fi mai mare, deci acel minus va fi mai mare de 34 de milioane de lei. Aş dori ca aceşti colegi să conştientizeze guvernul să revină la aceste măsuri, care afectează cetăţenii”, a mai spus edilul.

Potrivit primarului,  gradul de colectare a fost în 2015 de 84% şi în 2016 de 87%.

15 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    Ce s-au cumparat tichete pana acum, dar sa vezi de -aici inainte…injuraturi,scandaluri si batai pentru un loc de parcare

    • rouka Răspunde

      Bai Gabore cand era Chelu primar urlai ca muscat de vipera ca sunt mari impozitele acum tu le mai mărești…..caracter zero nuvte mai votăm.

  2. satmarean Răspunde

    Era de asteptat sa se intample asta. Cand PSD, condus de un condamnat penal cu suspendare, se afla la putere ne putem astepta la orice. Rusine celor ce -l sustin pe Dragnea si pe ceilalti penali! Respect pentru pesedistii cinstiti!

    • Unu' Răspunde

      Există pesedei cinstiți? Unde????

      • Carmen Răspunde

        Ați votat pe Gabor Kereskeny urează un declin a orașului sunt doar investitii private in oraș. Halal primar.

        • Unu' Răspunde

          N-amvotat cu Kermit dar nici cu dorel de sătmar, cel mai prost primar din istoria sătmarului și nici cu ștefuțel-de-brigitta! E treaba mea cu cine am votat!
          În schimb N-AM VOTAT cu mafia pesedistă condusă de trei președinți penali, hamsterul mustăcios, născase și criminalul de Iliescu!
          PUIE MSD!
          PUIE MOICA!

  3. Ion Satmarean Răspunde

    Era limpede că așa se va întâmpla. Acesta este unul dintre efectele nesăbuinței celor ce promovează Revoluția fiscală: majorarea impozitelor locale cu 20%…

  4. Atent Răspunde

    Mai taiati din salarii , mai lucrati mai gasiti solutii nu mai mariti taxele !!!

  5. IOANA Răspunde

    PUTEM MULTUMI LA PSD ………LASA MAI RAU SA NU FIE ……NOI TREBUIE SA FACEM ,BINE SA NU FIE RAU..

  6. obiectiv Răspunde

    Să ne amintim cu resemnare cât de rapid au profitat administraţiile locale pentru a-şi mări lefurile.Rapid,gras şi fără ruşine!Unde eşti tu Băse…

  7. Reflecta Răspunde

    Domnule,sunt devină alții pentru incompetenta edililor,dar cînd se-au stabilit lefurile prin HCL nu s-au gândit la investiții puteau rămîne cu lefurile vechi pina își permiteau majorări.Si ia auzi,sa vorbească cu cei de la guvern,pai ei unde sunt și UDMR este la guvernare.

  8. Atent Răspunde

    Da cu Liberalii cum face ti , cand pe cal , cand langa cal , …cel alb cu taxe marite !!!

  9. Kivi Răspunde

    FRATILOR , fratilor , actualul ca si fostu primar stiti ce au in comun ????

  10. Mario Răspunde

    V ati marit salariile la toti din primarie si acuma nu m ai aveti bani???? Nesimtiti ce sunteti!!!! Furati de la oameni acuma??? Gabor??? Tu compari SM cu Oradea???? Auleoooo!!!!

  11. Ioska Răspunde

    Ia nu mai dati vina unii pe altii, lasati primarul si administratia sa isi faca treaba…si mai mergeti la munca ca de dat din gura stiu toti..problema e ca suntem o tara de asistati social…ajutoarele sociale trebuie taiate de tot ..nu pensiile si salariile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.