Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Sătmărenii, interesați de școlile de Poliție. “Să avem polițiști sătmăreni”

Circa 50-60 de persoane din judeţul Satu Mare doresc să urmeze cursurile celor două şcoli de poliţie din ţară care organizează sesiuni de admitere în luna ianuarie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare se află în plin proces de recrutare, mulţi tineri fiind dorici să urmeze o carieră în Ministerul Afacerilor Interne.

“Consiliem, înscriem, discutăm cu potenţiali colegi de-ai noştri, veritabili candidaţi unii dintre ei. Am reuşit să adunăm deja o plajă importantă de 50-60 de persoane care vor să-şi încerce norocul la această sesiune de admitere. Au fost situaţii foarte interesante, unii copii care veneau aici zi de zi şi cereau tematici din anii anteriori, dar şi oameni care vin din curiozitate. Căutăm, şi mizăm, pe oameni determinaţi, cu motivaţie foarte puternică, pentru că e o profesiune foarte frumoasă”, a afirmat şefa Serviciului Resurse Umane, Camelia Vescan.

Şcoala de poliţie Vasile Lascăr din Câmpina a scos la concurs 1.300 de posturi iar Şcoala Septimiu Mureşan din Cluj Napoca – 300. Persoanele doritoare se pot înscrie la sediul IPJ până în data de 5 decembrie. Ulterior vor face o vizită medicală și o testare psihologică la Satu Mare, iar la unitățile de învățământ vor avea o testare în limba română, limba engleză sau franceză dar și proba fizică. Important este faptul că s-a scos limita de vârstă.

Şeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, îşi doreşte să fie cât mai mulţi poliţişti noi din Satu Mare deoarece acum aici sunt poliţişti repartizaţi din alte judeţe.

“Avem foarte mulţi colegi din judeţele limitrofe care vrând nevrând, având în vedere situaţia familială, tind să meargă înapoi de unde au venit, mai repede sau mai târziu îşi vor manifesta intenţia să plece. Atunci, ţinta noastră este să atragem sătmărenii, ca odată ce au absolvit cursurile să devină poliţişti în IPJ Satu Mare. Dorim cât mai mulţi poliţişti care să absolve cursurile şi să devină poliţişti sătmăreni”, a spus Sorin Stan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.