Ultima actualizare: azi, 15:02
Locale

FOTO& VIDEO. Un sătmărean în semifinala concursului „Vedeta populară” de la TVR 1

Vrea să scoată un album cu muzică patriotică şi are un mesaj clar toţi românii plecaţi în străinătate: „Veniţi acasă!”. Marian Buzilă, în vârstă de 30 de ani, din satul Valea Vinului, s-a calificat în semifinala concursului de talente „Vedeta populară”.

Juriul format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan a ales aseară, la TVR 1, al treilea semifinalist al concursului Vedeta populară.

Marian Buzilă, în vârstă de 30 de ani, din satul Valea Vinului, s-a calificat în semifinala concursului de talente destinat interpreţilor de folclor amatori. Se consideră un român adevărat, dar are tatuat pe mână un fragment din portativul de la Nessun Dorma şi un ceas, pentru că nu vrea să lase timpul să treacă degeaba pentru el.

Marian cântă şi canţonete, şi muzică populară. A făcut 4 ani de canto la un liceu de muzică din  Satu Mare. După ce a terminat liceul, Marian a încercat, ca mulţi alţi români, să-şi caute norocul în altă parte a lumii. A mers în Italia şi a lucrat un an ca patiser. Tot ca multor altor români, i s-a făcut un dor teribil de ţara lui şi s-a întors acasă, hotărât să nu mai plece niciodată. A terminat Facultatea de Muzică – este tenor şi a început să cânte muzică populară de câţiva ani. Dorinţa lui este să scoată un album cu muzică patriotică şi are un mesaj clar pentru toţi românii plecaţi în străinătate: Veniţi acasă!

Satul din care vine Marian are o istorie cu aromă de poveste: se spune că, prin această vale, a trecut demult un car cu butoaie cu vin. Când carul s-a rupt, butoaiele s-au răsturnat şi vinul a curs în vale. De atunci, locul în care s-a născut Marian poartă numele de Valea Vinului.

În concurs, Marian a cântat „Mândru-i codru şi-nverzit!” şi, în duet cu Nicolae Mureşan, unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a dat zona Codrului, celebra „Trecui aseară prin codru”.

Mai jos, unul dintre momentele susţinute de Marian Buzilă pe scena Vedeta populară de la TVR1:

Concursul Vedeta populară continuă la TVR 1 duminica viitoare, când alţi şase concurenţi luptă pentru un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

credit foto: Doru Ochea

sursa: TVR

 

Un comentariu

  1. Rodica Răspunde

    Sunteti totali ! Ce portal de stiri e acesta care nu-si verifica informatiile pe care le publica si care te trimite in Negresti …..de Vaslui fara sa aiba habar ? Ca avem si varianta cu Negresti Oas din judetul Vaslui ! Ce corectori aveti ? Geografia Romaniei se invata in clasele primare ! Daca l-ati vazut in port popular codrenesc , ce v-ati zis ? E de-al nostru ! Sau e Valea Vinului de …. Satu Mare ! Oricum o-ntoarceti tot varza sunteti la geografia Romaniei ! Rusine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Beauty Days – cei mai buni profesioniști din domeniul esteticii și frumuseții vin la Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare , Centrul “G.M. Zamfirescu” şi Salonul “Expressive”organizează și în acest an evenimentul „Beauty Days”, unul dintre...

Închide