Ultima actualizare: ieri, 21:37
Locale

Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare va fi extinsă şi modernizată

Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu Mare va fi extinsă şi modernizată printr-un proiect cu finanţare europeană. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, care a anunţat că Satu Mare a fost deja preselectat pentru o finanţare de 1,5 milioane euro, fiind nevoie doar de scrierea unui proiect.

”Proiectul este în faza de evaluare administrativă, așteptăm încă decizia finală care precede evaluare administrativă și asta se va găsi de undeva la mijlocul lunii decembrie printr-o ședință a Comitetului de monitorizare. Până în 30 noiembrie pregătim o altă aplicație pe programul patrulateral prin care încercăm să obținem finanțare pentru un centru stroke, care ar fi foarte foarte necesar pentru județul Satu Mare. Până la finele lunii ianuarie pregătim un alt proiect prin Programul Operațional Regional pentru extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe unde valoarea maximă care se poate obține un milion de euro este un program special în care am fost preselectați. Deci, practic, nu avem emoții că primim sau nu finanțare. Practic, la anul este posibil să avem trei contracte de finanțare semnate care vine în sprijinul dezvoltării sistemului de sănătate din județul Satu Mare”, a declarat Pataki.

Prin acest proiect, care este în lucru, se are în vederea extinderea şi dotare cu aparatură a Unităţii de Primiri  Urgenţe.

3 comentarii

 1. sm Răspunde

  Excelent! Dar până atunci faceți un lucru simplu și de bun simț, rezolvați problema internării bolnavilor la spitalul vechi. Bolnavii stau ore în șir la coadă pe un hol în beci, fără aer, fără ferestre, și doar o singură persoană la internare. E foarte simplu să se facă un loc pe holul de la parter, la intrarea în spital, unde este lumină și bolnavii pot respira! În beci stau înghesuiți pe un hol insalubru și deseori li se face rău așteptând la coadă.

 2. Toader Răspunde

  Din păcate sunt din ce în ce mai mulți bolnavi, asa că, singura soluție este extinderea… întâi la urgenta ptr șpaga corespunzătoare, apoi la cimitir, tot cu șpagă… Deci e buna extinderea asta, ptr unii.

  • Alex Răspunde

   Toader!!!Florine,noi fostii tai colegi de la urgenta stim cat de prost esti(fost brancadier)nu era cazul sa afle toti cititorii!!!pacat sora ta o profesionista si o persoana de mare clasa!!dute naibi putoare,uratanie!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident mortal între Negrești și Certeze! Un șofer a intrat cu mașina într-un gard de beton

Accident mortal în județ. La data de 13 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare au...

Închide