Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Viteza și sancțiunile. Peste 100 de amenzi aplicate de polițiștii sătmăreni, în weekend

Cu scopul de a preveni accidentele de circulație grave polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, au desfășurat acțiuni preventive pe parcursul sfârșitului de săptămână, acționând pe toate arterele rutiere din județ.

Astfel, s-au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regulilor de circulație, în valoare de aproximativ 50 000 de lei.

Totodată, s-au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce aproximativ 23 de permise de conducere, majoritatea pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, neacordarea priorității de trecere pietonilor, alcool și altele.

Exemple:

Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare au depistat, în trafic, pe diverse artere rutiere din județul Satu Mare, 8 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 60 de ani în timp ce conduceau autoturisme cu viteze cuprinse între 102 km/h-120 km/h pe sectoare de drum cu limita maximă admisă de 50 km/h.  Conducătorilor auto în cauză li s-au reținut permisele de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

 La data de 24 noiembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 30 de ani, din Socond, a condus autoturismul în Piața Romană din municipiul Satu Mare, iar la intersecția cu bulevardul Vasile Lucaciu nu a respectat semnificația indicatorului Cedează trecerea, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula pe drumul cu prioritate, rezultând pagube materiale.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.