Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

FOTO. Canadienii care ,,l-au oprit” pe Saddam Hussein vor stinge incendiul de la sonda din Moftin

Sonda de gaze care a luat foc la Moftin arde în continuare, iar pompierii monitorizează situația până la intervenția unei echipe a firmei canadiene SafetyBoss, specializată în operațiuni de control la sonde. Compania nord-americană are la activ mai multe stingeri la puțuri petroliere, incendiate de trupele lui Saddam Hussein în Kuweit la finalul războiului din Golf din 1991.

Echipa celor de la SafetyBoss a sosit deja în Satu Mare, iar în această seară, la Primăria comunei Moftin, va avea loc o ședință de lucru comună a autorităților județene, a factorilor de decizie și a reprezentanților companiei canadiene.

“Situația pe platforma sondei Moftinu 1001 rămâne stabilă. Compania a contractat SafetyBoss, o companie internațională reputată specializată în operațiuni de control la sonde cu sediul în Calgary, Canada, pentru a gestiona incidentul de la sonda Moftinu 1001. SafetyBoss trimite o echipă de comtrol la sonde în România, care va ajunge în următoarele circa 36 de ore. În prezent, echipamentul este securizat pentru a permite derularea de activități de control la sondă”, se arată într-o informare remisă de Serinus Energy burselor din Toronto și Varșovia, unde este listată compania.

Înființată în 1956, compania canadiană SafetyBoss a fost cea mai performantă în timpul operațiunilor de stopare a dezastrului de mediu provocat la începutul anilor 90 de trupele regimului irakian al lui Saddam Hussein în Kuweit. La finalul războiului din Golf au fost incendiate sute de puțuri de petrol, iar canadienii care se vor ocupa de sonda de la Moftin au stins la acea vreme nu mai puțin de 180 de puțuri, pentru care au fost recompensați de emirul Kuweitului.

Imagini cu puțurile petroliere incendiate de trupele lui Saddam Hussein în Kuweit

Imagini cu incendiul de la Moftin

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.