Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

FOTO. Protest împotriva sensului giratoriu de la Burdea

Protest inedit în această dimineață la intersecția Burdea din municipiul Satu Mare. Cunoscutul activist Szolomajer Augustin și-a arătat nemulțumirea vizavi de sensul giratoriu și cere conducerii municipalității reintroducerea intersecției semaforizate.

Szolomajer Augustin ,,s-a echipat” cu o pancartă pe care a afișat un mesaj sugestiv: ,,Nu sensului giratoriu, Da semafoarelor”. Protestul s-a stins însă destul de repede, întâi la apariția jandarmilor, iar mai apoi după sosirea unui echipaj al Poliției Locale.

 

43 comentarii

  1. florin Răspunde

    Din pacate pietonii au fost scosi din ecuatie cand s-a decis introducerea sensului giratoriu. Nu sunt treceri de pietoni! Pacat ca nimeni nu observa asta.

    • comentator Răspunde

      Nu spui bine. Satu Mare a devenit orașul mașinilor, pe nimeni nu interesează pietonii. Asta până când unul dintre bosș-i actuali rămâne fără mijloc de locomoție și va vedea ce înseamnă să ocolești zilnic 2-300 m și pe riscul tău, că șoferii sunt toți grăbiți. Unul nu ți-ar acorda prioritate! Rare sunt excepțiile! Și nu spuneți că nu sunt în temă că aici stau și zilnic practic sportul ăsta extrem.

    • Alian Răspunde

      Scuze avem mai mulți pacienti activiști si acesta și Culcean activistul UPU.

      • Unu' Răspunde

        Acestui activist îi putem mulțumi pentru că ne-a scăpat de plata taxei aberante către Florisal!

  2. radu Răspunde

    LA BURDEA ESTE CEL MAI PROST SI PERICULOS SENS GIRATORIU. Sensul are 2 benzi, dinspre Closca vin spre sens 3 benzi si este risc de accident. Cei din sens, pe 2 benzi, care ies catre Unio trebuie sa intre intr-o singura banda, iar avem risc de accident. Pietonii treb sa ocoleasca foarte mult, de exemplu trecerea de la Caritas, este o prostie, treb sa traversezi peste iarba si noroi iar intre sensuri mai treb traversat o bordura imensa. Sa vedeti cum traverseaza batranii si mamicile cu copii in carucioare.

    • Gabor Răspunde

      De parca ala de la Golescu ii mai breaz?!
      Si acolo intru cum poti si cum vreau muschi tai.
      Pentru unii care merg tot drept nu conteaza ca in stanga poate aparea inca o masina si o taie drept.

      Sensurile giratorii in Satu Mare sunt o utopie.

  3. whiskas Răspunde

    Da este foarte adevarat,dar cand ma gandesc la cozile de pe botizului ,=1ora pe doua benzi camioane,fum,stres smd. sunt sigur ca pentru tine nici pasarela nu ar fi o solutie asa ca catyingan!!!

  4. misu sava Răspunde

    Este posibila reproiectarea sensului giratoriu de la Burdea (diametrul este foarte mic raportat la trafic), astfel:
    -marirea diametrului (cca. 12-16m, a se vedea si raza de bracaj a TIR-urilor)
    -mutarea centrul cercului undeva la intersectia Careiului/Closca
    -mutarea celor doi stalpi apartinand S.D.E. Electrica (unul in centrul cercului/sensului, celalalt in spatiu verde pe Closca, sau a se vedea orice alta posibilitate , unul dintre stalpi fiind doar de sustinere a cablurilor)
    -mutarea taximetrelor in parcarea fostului OMV,
    Si astfel s-ar crea doua benzi in sensul giratoriu si o a treia care-l ocoleste

    • y Răspunde

      Taximetrele nu se pot muta în parcarea de la fosta OMV pentru că este teren privat parțial în litigiu. De aia s-a demolat și stația PECO. Iar mutatul stâlpului electric e SF. Se vede că nu ai avut treabă așa mai serioasă cu Electrica în afară de plătit curentul. Îți ia vreo 6 luni până îi convingi că este lucrarea necesară. Nu cei locali trebuie convinși. Iar după aia toată proiectarea și execuția tot ei fac. Și când s-a asfaltat podul și s-a făcut banda de oprire pentru autobuze tot pentru ei s-a așteptat vreo 2-3 luni.

      • misu sava Răspunde

        Mai Y, cum sa nu stiu cum merge treaba la Electrica, platesti 4.500 lei proiect si executie pentru ,,Eliberare amplasament “. Sunt de acord ca Electrica e ,,stat in stat” dar e timpul sa se miste si ei , daca sunt presiuni sunt sigur ca se rezolva

  5. MuiPsd Răspunde

    Ba da’ pe voi nimic nu va multumeste! Mai da-va-n cacat, mutati-va dracu’ inapoi la tara si lasati orasu’ asta odata in pace.
    portalsm: “cunoscutul activist” unde? la psihiatire? la el in scara? Cine cacat ii tembelu’ ala?

    • Unu' Răspunde

      “Tembelul” ăsta a dat în judecată Florisalul și primăria și a obținut anularea plății taxei de penalizare ilegal aplicată nouă!

  6. mariana Răspunde

    Ce avem la Burdea este orice altceva numai sens giratoriu nu este . Ce nu mi se pare correct e ca primaria a obligat cele doua magazine sa construiasca sensuriile giratori conditionand deschiderea lor , insa nu este capabila sa faca si ea la randul ei un sens giratoriu canform standardelor . Nu intelegem de ce nu se repornesc semafoarele la Burdea in conditiile in care acolo nu se poate aplica sensul giratoriu in conditiile actuale ale infrastructurii . Daca sunteti participant active ai traficului satmarean veti observa ca la orele de varf haosul este identic cu cel avut inaintea . Nu intelegem de ce a fost inchisa si urcarea de pe Zimbrului care mai decongestiona traficul de la Burdea , era o Solutia care exista de cand a fost construit podul , acum cineva s-a gandit ca nu isi mai are rostul fara insa sa intrebe si participant la traffic probabil . Traiasca orasul sensuriilor giratorii , cred ca suntem unici in Romania !

    • y Răspunde

      Corect spus. Este sens giratoriu tip LEGO. Maskulik și cu primarul s-au jucat cu …. în nisip.

    • Norick Răspunde

      @matiana (sau florica, sau cand cum…) : “Nu intelegem de ce nu se repornesc semafoarele la Burdea in conditiile in care acolo nu se poate aplica sensul giratoriu…” Sigur nu intelegi draga – nu de alta ,dar te depaseste situatia in sensul bun al cuvantului. Mai bine ramai in bucatarie si amesteca acolo ceva – poate o sa ai succes si sotul tau te va rasplati 😉

      • matroz Răspunde

        @Norik:ce zici,mai are dreptul cineva sa comenteze,sau esti singurul care stie tot?Mie mi-ar fi rusine sa fiu tot Gica contra !Dar de unde nu-i nici Alah-sa te aiba in paza-nu cere!Nu te strafoca sa raspunzi,refa-ti mai bine atitudinea!

        • Norick Răspunde

          @matroz : Lasa-ma te rog in pace hombre daca numai atata poti. ☺️ ?
          Imi place cand tu vorbesti de Gica contra… ☺️ ? ?
          Vrei ai tu semafoare??? ? ? ☺️

          • Norick

            vrei si tu… Scz… ☺️ ? ?

          • matroz

            Nu vreau semafoare,dar vreau sa-si spuna si altii parerea-fara sa-i iei tu marele intelept -in deradere!Am vazut si unguri mai destepti!

          • Norick

            Bravo tie! Si eu am vazut romani mult mai inteligenti… ☺️ ? ?
            Nemaivorbind de cultura lor.. ☺️ ? ?

  7. MuiPsd Răspunde

    Una e sa nu stii care e dreapata si cum se aplica prioritatea de dreapta si sa nu stii sa te incadrezi pe benzi, si alta e sa dai vina pe niste plastice. Hai, bafta. Pleziniti-va, macar nu mai circulati cu masina o perioada

  8. eu Răspunde

    nimic nu e ok pt voi semafor nu e bun ca astepti , sens nu e bun ca nu aveti habar sa circulati

  9. giovanni Răspunde

    Sa fie sensul este frumos, nu doar pe astia de la supermarket sa oblige sa faca sens giratoriu sa il faca si primaria la fel de frumos ca si cele de la super market asa sa arate frumos exact ca celelalte.Doar sunt curios cand il va face ca pe ceilalți ii obliga sa faca repede altfel nu le da aprobarea de deschidere la supermarket.

  10. giovanni Răspunde

    Normal ca primaria a obligat cele 2 supermarketuri sa faca sens giratoriu acolo nu scot ei banii din buzunar dar la Burdea ar trebui să scoată banii primaria asa ca ce îi mai ramane la primar si consiliu de Crăciun ?

  11. Cățelul bronzat Răspunde

    Aveți răbdare ca vin mall-urile și va fi totul rezolvat. Știu unii ce știu dar oricât de mare e TARR hai sa fim serioși, nu poate nici el sa fie chiar peste tot.
    Sa țină regimul horthyst încă 10 ani și vom avea de toate. Anul asta e hunul împlinit: o zi a orașului fantasmagorică, o zi naționala cu kürtőskalács la maxim și colinde in limba maghiara de răsuna parcul central iar cât despre noi, cei rămași minoritari in propria țară, ce mai poți spune decât un sincer: tessék poftiți.
    La ce? La încă o clădire a bisericii catolice rea-de-bilitată, la încă un hectar de pavaj, la o centura, la un podeț și ce-o mai fi in trăistuța Moșului de karácsony și boldog új évet.
    Hauhau.

    • Noneedtopanic Răspunde

      A avut cumva orasul un primar care a realizat mai mult ? 🙂

    • Gyuri Răspunde

      Comentariu jenant!Vorbeşti numai prostii şi de propria ţară ca şi cum ţara nu ar fi şi a maghiarilor sau ţiganilor.E ţara ta,poate vrei şi chirie.

  12. radu Răspunde

    Omul asta care statea cuminte pe trotuar a fost saltat de politisti, dar cei care vand ziare pe carosabil si sunt un pericol pentu soferi ei sunt bine mersi…pentru un ziar gratis inchid si politistii ochii.

    • y Răspunde

      @radu, omul acesta este considerat extrem de periculos în ziua de astăzi pentru că știe să scrie corect și mai și gândește.

  13. Eheee Răspunde

    Bre, nimic nu va convine…când era coada pe botizului nu era Ok, acum nu e Ok, ce dreaq Tre sa facă lumea sa ca mulțumească?

  14. cipcirip Răspunde

    dute spala-ti bocanci si freza …..spala-te nu murdari Tricolorul

    tinuta acestui …..domn ?lasa de dorit bocanci cu noroi parul valvoi,tinuta…..are probleme cu cutia de scule

    tinuta

  15. Florin Răspunde

    Soluția este simpla, avem nevoie de al treilea pod si de soseaua de centura urgent. Dar ideea cu sens giratoriu la Burdea in conditiile actuale este o aberatie. Nu trebuie sa ne gandim numai la autoturisme. Fiecare la randul lui este si pieton, iar ce se intampla in acest moment la Burdea este bataie de joc la adresa celor care nu isi permit o mașina.

  16. matroz Răspunde

    @Norik:esti ca un papagal,repeti dupa stapan mereu!In tartacuta ta nu se mai aduna si alte idei?Calmeaza-te ,nu toti cei ce posteaza il ataca pe betivanul urbei!Si de cand nu au voie sa spuna ce doresc sau cred ?Tu te simti obligat sa-ti arati mereu intelighentia migratoare?Cu parere de rau dar nu prea ai asa ceva!Sa nu-mi spui ca nici eu,ca nu te cred!Fii mai calm,cretini sunt destui!

    • abc Răspunde

      RUDOTEL, RUDOTEL unde ești?

    • Norick Răspunde

      @matroz : nu la mine s-a blocat CD-ul la o singura piesa, dar sper ca esti si asa fericit(a)… ☺️ ?
      Te legi de toata lumea, dar cand primesti inapoi, fugi sub fusta femeii.. ☺️
      Tot nu esti corect si drumul pe care esti nici nu te duce in fata… ☺️ ?
      Weekend placut.. ☺️ ?

      • matroz Răspunde

        @Norik:din nou minti ca un nerusinat!Nu eu ma leg de toata lumea!Ti-am replicat doar tie ,considerand ca obraznicia ta este nepermisa si pe un seit cu anonimi!Si eu nu fug,stimabile!Refuz sa ma contrazic cu toti batutii de soarta!Sorry pentru tine,dar nu esti un partener valabil de discutii decente!
        Un sfarsit de saptamana placut si sa-ti vina mintea la cap!Te stiu suficient de inteligent sa intelegi si sa nu adaug mereu emoticoane ,cum faci tu ….Nu lua RUDOTEL,s-a scos de piata!Se poate sa te redresezi singur!

        • Gyuri Răspunde

          N-am mai văzut pe aici persoană care să simtă nevoia să intre în conversaţie şi să jignească ca acest “matroz”.Cât de jos poate duce atitudinea şi limbajul belicos şi ofensator.Din păcate sunt unii care-i răspund.

        • Norick Răspunde

          @matroz : intre noi doi doar tu minti – dar in continuu… ☺️ ☺️ ☺️
          Degeaba te freci amice, oricum esti doar pe locul doi… ☺️ ? ? Mai incearca… ☺️ ? ? ?

  17. The King Răspunde

    Cei mai proşti comentatori…
    matroz, norick, y
    = 0. Zero mare!!

    • Norick Răspunde

      Ai omis ceva hombre : the king = – 1… ☺️ ?
      P. S. Astia macar au caracter si coloana, nu ca si tine… ☺️ ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.