Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Peste 1.200 de câini au fost ucişi în lagărul din Dara

Peste 1.200 de câini capturaţi de pe raza municipiului Satu Mare au fost eutanasiaţi în ultimii trei ani în adăpostul de la Dara. Cifra apare într-un răspuns oficial dat astăzi de către Primăria Satu Mare Asociației pentru Protecția Animalelor ARDA din Oradea.

Din adresă reiese că în anii 2015-2016-2017 au fost capturați de pe raza municipiului 1.646 de câini, din care 1.275 au fost eutanasiaţi.

Aceeaşi adresă arată că achitată, conform bugetului aprobat, a fost de 472.049 lei.

 

15 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Sper sa-i viseze Gyuszi in fiecare noapte… .

  2. Radu Răspunde

    Dacă oamenii ar iubi cu adevarat câinii nu se ajungea aici. Multi se dau iubitori de caini dar nu îi castreaza, apoi când au pui se zbat sa le caute un stăpân. Puii care nu si-au găsit un cămin sunt abandonati în speranța că vor găsi mila pe undeva și vor fi luati de o gazdă iubitoare.

  3. Elisabeta Donca Răspunde

    Felicitări pentru “bilanțul pozitiv” al Primăriei Satu Mare și al Lagărului din Dara ! Asta, da, motiv de “mândrie” pentru Szatmar. Gesturi de genul ăsta de fac de Crăciun ! Cu banii ăștia ( aproape 500.000 lei ) se putea face un gest de caritate ! Că doar vine Crăciunul, nu ! Va doresc hingheri HINGHERILOR . De sfântul Crăciun !!!

  4. Baphomet Răspunde

    Dik, ni la ei da ce ati patit,Norick ,Matroz si Y ?

    • matroz Răspunde

      @baphomet:Pricepe ca eu nu mai postez aici!Daca ai problema te bag in pizda ma-tii!

    • y Răspunde

      ?????
      Prostul moare de grija altuia. Somn ușor, mâine vezi că ai o zi grea.

    • Norick Răspunde

      Să nu rămân nici eu afară din joc : Dikk more ţi-e dor de noi ?? Ia plăteşte câte o bere pentru furatu’ de nume… :-))))

  5. bleg Răspunde

    Chiar nu inteleg isteria asta pt cainii eutanasiati. Nu au fost ucisi in chinuri. Ati fi preferat sa se plimbe prin oras si sa atace in haite??? Cei care faceti atita tam-tam de ce nu-i duceti acasa??? Nu va aud atunci cand cainii ataca in haite si musca copii !!!! Si ce Dumnezeu aveti iar cu primaria??? Era singura solutie . Daca nu-i prindeau si nu-i eutanasiau iar sarea toata lumea ca e plin orasul de caini vagabonzi. Asa e normal intr-o tara care se vrea civilizata. Si nu e normal sa nu fie eutanasiati. Vreti sa fie intretinuti?? Sa fie ingrijiti si ingrasati?? In tara asta se dau bani doar pe detinuti si caini vagabonzi !!! Cu acesti bani mai bine se ingrijesc copiii de la caminele de copii sau batranii. Ei sunt OAMENI si in primul rand de ei trebuie sa avem grija nu de caini. Toti cei care sunteti nemultumiti ca au fost eutanasiati nu va gindii la asta. Nu va ganditi ca in fond sunt niste animale. Sigur mincati porc si vita si pui. Nu va e mila si de aceste animale care nu sunt eutanasiate ca sa ajunga la voi in stomac. Sunt “sacrificate”. Se vede ca aveti timp de timpenii.Citi bani ati dat anul acesta ca donatie pt batrini sau copii saraci??Mai lasati caini in seama hingierilor !!

  6. comentator Răspunde

    Dureros este că toți cei care plâng și deplâng cu lacrimi de crocodil soarta acestor căței în toți acești ani nu au sterilizat nici unul. Numai gura de ei. Ei văd doar banii per capita luați de pe urma acestor animale de la primărie. Sunteți după părerea mea niște persoane duplicitare. Facem campanii cu câinii vagabonzi numai de dragul de a fi în treabă. Este foarte greu să se aplice măsurile deja luate în țările civilizate? Cum se face că acolo nu vezi țipenie de căine plimbându-se aiurea pe stradă ? Și să nu vină careva că sunt mulți câini, că e greu, că nu sunt bani etc. Treaba trebuie începută odată că altfel în veci nu terminăm și câinii se înmulțesc și mai mult.

  7. Ardelean Răspunde

    Comentatorule…mai iesi naibii din M16, sa vezi lumea,

  8. GB Răspunde

    Bietul câine n-ui problemă
    Ci omul că e hienă,
    Tabere încrâncenate
    Se macină ne-mpăcate.

    Și din încleștarea lor
    Nimeni nu-i biruitor,
    Doar “prietenul cel mai bun”
    Moare lepadat acum.

    Am ales cei mai comod
    Câinele nu pe norod,
    El să moară în vecie
    Pentru a noastră mântuire.
    “Mă închin”

  9. Elisabeta Donca Răspunde

    Hei , salut , blegu etc… Aș fi preferat că nesimțiții sa NU abandoneze câinii . În țările așa zis civilizate copiii nu se plimba nesupravegheați prin cartiere ( mai ales seara târziu ). Mai sunt și altele pericole pe străzi . Mai voiam să adaug că banii ( aproape 500.000 lei ) investiți pentru UCIDEREA câinilor de puteau folosi pt. Construirea unor camine de bătrâni , a unor cămine pt. copii lăsați în voia soartei (de către cine ? ) , și o alta parte pentru adăpostul de câini. Apoi în alte tari animalele de companie sunt considerate membrii de familie. În concluzie eu chiar nu am nimic cu primăria. Crăciun fericit tuturor!!!!

  10. Primar si hingherii Răspunde

    Rusine sa ne fie ! Sper .ca Dumnezeu sa ne de a boli grave si netratabile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.