Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Protest diseară la Tribunalul Satu Mare. “Ei cu hoții, noi cu toții”

Un nou protest este anunţat pentru disează în faţa Tribunalului Satu Mare. Zeci de persoane au anunţat deja pe facebook că participă la proiectul de la ora 18.00 din faţa Palatului de Justiţie. Astfel de proteste au loc în întreaga ţară, ca urmare a modificării legilor justiţiei.

Redăm chemarea la proteste anunţată de organizatori, intituală “Ei cu hoții, noi cu toții”.

Întreaga națiune a fost martora uneia dintre cele mai dezgustătoare acțiuni politice din ultimii ani. Într-o zi care ar fi trebuit să fie un moment de reflecție istorică și de unitate, dar și de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate și sărăciei care au urmat dictaturii, corupției și domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE și UDMR, a început readucerea justiției sub control politic prin adoptarea modificărilor la legea 303 și legea ANI.

Dacă proiectul de modificare a statutului magistraților devine lege, independența procurorilor va fi eliminată, judecătorilor și procurorilor li se vor îngrădi dreptul la critică și cel la liberă exprimare, magistrații vor putea fi anchetați de comisii parlamentare, iar magistrații trimiși în judecată vor putea continua să judece și să ‘împartă dreptate’. La fel, dacă proiectul de modificare a legii ANI va trece de Parlament, zecilor de parlamentari care au folosit bani publici să-și plătească ilegal rudele li se vor șterge cu buretele interdicțiile aplicate de ANI și confirmate de instanțe.

Este începutul dictaturii hoției în România și e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu și a lui Adrian Năstase, furtul din banii noștri va redeveni normă acceptată și nepedepsită a comportamentului politic, iar hărțuirea magistraților independenți va fi un fapt cotidian. Noi toți vom continua să sărăcim și să trăim într-o țară fără spitale, fără școli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorități publice abuzive, incompetente și corupte.

31 comentarii

  1. DAC BULIBAS- A LU' PIGUS Răspunde

    Sincer, chiar nu inteleg !! Doar aceste ”cateva zeci de persoane” isi dau seama ca ”este inceputul dictaturii hotiei în Romania”, restul de milioane si milioane sunt prosti de bubuie si stau si privesc cele ”cateva zeci de persoane” care merg sa faca kk in fata tribunalului ????????????? Ia,da-ne o explicatie,domnule Cosma !!!

    • Andy Răspunde

      Vai de voi niste penali mascați in mari democrați cine vine Gherfasi Adelin care sa plimbat prin trei partide si alți frustati.

      • cârcotaş Răspunde

        Manifestaţia este pentru o idee.Faptul că participă persoane care nu ţi-au cedat locul în autobuz este treaba ta.Că tu ştii că sunt penali e o chestie care mă uluieşte.Câtă ură faţă de un act democratic cu care noi abia ne obişnuim!

    • cârcotaş Răspunde

      Petru Ţuţea spunea că:,,Democraţia are un viciu:nu are nici un criteriu de valoare”.Mai pe înţeles ,câteva zeci ar putea avea dreptate în faţa câtorva milioane.Milioanele n-au votat PSD ca să-şi facă legi proprii.Nu mai pomenesc că acele “câteva zeci” sunt de partea unor instituţii ale statului ,DNA,Procuror General,CSM etc. iar partenerii strategici au ţinut să ne atenţioneze că se merge pe un drum greşit.

      • DAC BULIBAS- A LU' PIGUS Răspunde

        Prietene ”carcotas”,”partenerii strategici” ne-au ”atentionat” după ce ”seful opozitiei”,dealtfel si el un penal la fel de mare ca cei pe care el ii arată cu degetul, le-a servit o dezinformare, iar PSD a solicitat argumente din partea SUA prin care să se indice cum este afectată independența justiției.Sigur aceste argumente n-au mai venit iar ‘ricanii mai să-si ceara scuze pentru faptul că s-au luat după ”Sică Mandolină” si că s-au pripit in afirmatii !!IReferitor la ce zicea Petru Tutea,zici tu ceva,insă el de fapt il parafraza pe Bergson, un filosof al epocii moderne-” Democraţia e singurul sistem compatibil cu demnitatea şi libertatea umană, dar are un viciu: nu are niciun criteriu de selecţiune a valorilor de conducere“.Da,asa este,pentru că dacă exista un criteriu de selectie, nici Hitler ,nici Stalin,nici Ceausescu sau alti ”conducători” nu ajungeau ce-au fost!Intrebare insă – cine putea stabili criteriile??

        • cârcotaş Răspunde

          Prietene ,,DAC” ai dreptate în privinţa faptului că şi Ţuţea a citat pe cineva dar nu ştiam pe cine.Este adevărat că şi eu şi alţii au un grad de informare discutabil.Până una alta văd că preşedintele pe care eu l-am votat(nu-mi spune că are 5 case că ştiu) şi care are,după câte se pare,o imagine bună în ţară şi în străinătate,DNA care are o imagine bună în MCV,procurorul general care este mai convingător decât Iordache sau Şerban,CSM care nu este Clubul Sportiv Municipal ,sunt pe poziţie adversă.Dă-mi voie să dau crezare acestora şi nu lui Dragnea,Iordache sau Şerban(instituţii nu-mi vin acum în cap).Este greşit a întreba în piaţâ pentru ce se protestează pentru simplul motiv că nu toţi sunt pregătiţi să formuleze pe loc răspunsul dar au o părere formată de liderii de opinie în care are incredere.Se pare că eşti mai rezervat cu incriminarea celor câteva zeci(din Satu Mare) faţă de milioanele din ţară.

          • DAC BULIBAS- A LU' PIGUS

            @Carcotas,uite ce zice unul dintre cei care critica legea,insa este de acord cu unele modificari, Cristi Danilet -https://cristidanilet.wordpress.com/2017/08/23/pe-intelesul-tuturor-propunerile-mj-de-modificare-a-legilor-justitiei/

            citeste si asta daca ai chef-http://castleless.blogspot.ro/2011/01/democratia-lui-bergson.html

    • mirica Răspunde

      Au fost prezenti trei kakaciosi și doi besinosi
      .Sorosisti.

      • Rozy Răspunde

        Și eu am fost la Tribunal foarte frumos umbla un domn cu bancnote de 100 de lei in mana oare juca alba negra.

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Degeaba se vaită protestatarii, corect este ca și judecătorii și procurorii să răspundă pt. deciziile lor.
    Gândiți-vă numai cât trenează un proces în România, câțiva ani de zile, în timp ce media unui proces în Austria este de aprox. trei luni.
    Dacă tot lași dosarele nerezolvate, normal că se adună.
    Mai gândiți-vă și la tânărul din Sângeorz-Băi, că nu era la prima problemî cu lege, dar nu a fost sancționat ca lumea de justiție, astfel că a avut tupeul să lovească un polițist.

  3. Ei cu totii, noi cu tontii Răspunde

    Chestiunile acuzate aici nu se pot rezolva prin tiganie in centrul targului ci prin implicare in viata comunitatii si prin activitate politica serioasa. Cu cat vor fi politicienii mai de calitate cu atat va creste tara asta. Oamenii de valoare nu ies in strada ca la circ…

    • cârcotaş Răspunde

      …Da, nu se rezolvă în târg aceste chestiuni.Dar în ţări care sub oblăduirea democraţiei,unii politicieni o iau razna acest mod de protest este singura soluţie.Mai ales că opoziţia este aproape inexistentă şi compromisă.Normal ar fi ca aceste legi să fie de interes general dar uite că ele dezbină puternic societatea şi pun într-o lumină proastă ţara,care,de abia s-a stabilizat oarecum după ani şi ani de …,,lumea a treia”a democraţiei.La urma urmei ce-i cu obstinaţia asta de a schimba aceste legi?Care-i “şpilul”? Ele,oricum,nu sunt contestate în întregime de opoziţie şi societatea civilă ba chiar se recunoaşte necesitatea unor schimbări legislative.Dar nu cu evidente dedicaţii pentru hoţi.
      Cuvântul “ţigănie” folosit arată cât dispreţ arătaţi faţă de un act de democraţie.N-au fost violenţe ,nu s-au spart vitrine.Poate şi în ’89 trebuia lăsată problema în seama Marii Adunări Naţionale…Brucan,Brucan…Câtă dreptate ai avut!

      • Stelica Răspunde

        Care politicieni o iau razna bai tembelule? Tu iti dai seama pe care lume esti? Va poarta unii si altii ca pe oi si incepeti sa behaiti si voi ca politicienii o iau razna, ca penalii, ca hotii… Culmea e ca se fac hotii si porcarii da voi nu sunteti capabili sa intelegeti cum se intampla asta si cine sunt aia care le fac. Va porniti cu turma si va bagati in seama voi astia, cu capetele prin care bate vantul. Cand vrea omul sa va deschida mintea, incepeti cu lectiile despre democratie de parca ati intelege ceva din ea. Lupta pentru o lume mai buna incepe cu a cauta sa intelegi ce se intampla in realitate doar ca asta nu se face in club sau la slujbele voastre de robotzei ci cu mintea limpede, cu multa munca si lectura si cu experienta de viata. De fapt, nu stiu de ce ma chinui eu cu d-astia ca voi… plecati naibii la miting si luptati acolo, in strada

  4. Ddd Răspunde

    Dah dah cu afacerile lui ciolos si pe la satu mare cum ramane sunt suspecte de un pic de raspundere….ma refer agriculture ecologica etc…ar cam trebui investigate

    • cârcotaş Răspunde

      Asta-i tema articolului?Unde dai şi unde crapă!Adică dacă Cioloş ar fi pătat şi manifestaţiile şi-ar pierde din legitimitate.Numai comentarii valoroase!

      • Ddd Răspunde

        Toti sunt la fel….oamneii care nu prea stiu cum e cu justitia sau injustitia sunt folositi chiar daca deja sunt fff putini….cd un magistrat iti spunr in fata ca dreptatea este in ceruri despre ce vorbim…..

  5. Unu' Răspunde

    Stimați cârcotași, acum aproape 28 de ani, o gașcă de protestatari au ieșit în stradă pentru a cere o schimbare! Au fost măcelăriți de către forțele care culmea, trebuia să-i apere!
    Așa s-a născut revoluția anti-comunistă din Decembrie 1989 care a dus la răsturnarea regimului comunist!
    Din păcate, acum țara este condusă de către o gașcă de penali și, ca și în Decembrie 1989, sunt oameni care nu se împacă cu gândul că o gașcă de penali încearcă să scape de răspunderea penală prin intimidarea organelor de cercetare sau prin modificarea legilor fundamentale prin dezincriminarea faptelor comise!

    Sper ca penalii Dragnea, Tăriceanu și restul din gașca usl să ajungă acolo unde le este locul, la pușcărie!

    • DAC BULIBAS- A LU' PIGUS Răspunde

      Faci o imensa greseala:in decembrie 1989 ”gasca de penali” era o dictatura odoioasa,un sistem securisto-comunist !! Acum, aceasta ”gasca de penali” asa cum le spui tu,au fost alesi democratic,iar ultimele sondaje de opinie facute in aceasta luna de toate institutele de sondare ii dau castigatori,si inca cu un scor foarte mare…tot pe ei !!PSD-45 %,ALDE-7-9%,PNL-25%,USR-3%,PMP-4%,UDMR-5%…Poti sa verifici foarte simplu !!

      • cârcotaş Răspunde

        Asta-i tragedia că sub scutul ideii de democraţie poţi duce ţara in hăul pierzaniei.Suntem o ţară săracă unde democraţia e clădită pe pomeni electorale şi hăcuirea bugetului de stat.În aceste condiţii raţiunea nu-şi mai are locul.Asta e ecuaţia prin care vom rămâne întotdeauna la urma ţărilor din UE(nu zic din lume că ar fi exagerat).

      • Tataye Răspunde

        Stimabile, ți-am citit unele comentarii și mi-am făcut o impresie bună despre dumneata, te rog, nu mi-o strica!
        Cifrele din respectivele sondaje sunt discutabile! Rezultatul alegerilor, de asemeni!
        Dacă-ți mai aduci aminte, când bășe a fost “ALES” a doua oară, a ieșit la mustață, cu doar câteva puncte peste contra-candidatul lui, DAR rata de participare la vot a fost foarte scăzută, ceea ce a făcut ca principalii oponenți ai acestuia să afirme că bășe nu este președintele lor!
        Cam aceeași situație și aici! Câtă vreme aproape jumătate dintre cei cu drept de vot au ales să nu participe la vot (din varii motive!, nu acuzăm, nu aruncăm cu pietre!), actualii “majoritari” sunt cam nereprezentativi!
        Cât despre gașca de penali, atâta vreme cât un om a fost condamnat penal (chiar și cu suspendare!) respectivul este viciat și ar trebui să se retragă din viața publică!

  6. Satmarean Răspunde

    Poate nu e o lege perfecta dar sigur era nevoie de ea. Toti treb sa raspundem pt ceea ce facem. Ceea ce s-a intamplat pana acum cu fabricare de dosare ,cooperare DNA-SRI era bine? Eu cred ca nu treb demostrat pt ca aceasta legea sa nu existe ci eventual pt a forta modificarea ei acolo unde treb corectata

    • cârcotaş Răspunde

      Fabricarea de dosare se demonstrează în justiţie.Nu spun că nu e posibil să se fi făcut aşa ceva dar n-am ştiinţă de aşa ceva.Daţi un exemplu,că eu pe A3 şi România TV nu mă uit.Deocamdată asupra clasei politice planează pe drept o “prezumţie de vinovăţie”.Cui să fabrici dosar dacă nu e băgat în hăţişul matrapazlâcurilor?Cel ce fabrică dosare merită excuderea din Parchet sau Magistratură.O întrebare:Ce credeţi ,Dragnea s-a implicat in afacerile TELDRUM?

      • matroz Răspunde

        @carcotas:Nene,ai grave scapari de memorie sau mintea-ti patineaza nepermis!Faci apel la democratie doar cand iti foloseste tie .In rest,Dumnezeu cu mila!Mai citeste ce scrii in fuga calului!Cred sincer ca te duci in piata,pentru a afla de la cineva ce cauti acolo!Bravo!

      • vesel Răspunde

        Se demonstreaza pe dracu. Raspunderea magistratilor asa este facuta ca sa scape curati dupa 6 luni, adica se prescrie orice s-ar intampla (vezi la noi cat tine un proces). Nu zic ca nu fura multi (in Satu Mare se stie de TELDTRUM, Dragnea, Govor de prin 2010 si aia pe fata, nu pe la colturi si acum s-au gasit sa-i caute), dar culmea numai unii sunt prinsi, multi plimbati cu catusele si dupa aia achitati. Sant multi care au fost defaimati (cazul recent Constanta), afaceri falimentate sau preluate de altii, etc. Bai domn judecator, procuror, ai gresit, plateste de te ustura buzunaru, curu in puscarie ca de aia iei salariu si nu unul mic. Sa castigat proces la CEDO, ai belit-o, afara din justitie si la fabrica pe banda pana recupereaza statul banii. Padure fara uscaturi nu sunt, dar una e Pisti procuroru din Negresti care a invartit procesul tiganului care a furat doi cai si a primit favoruri sexuale de la piranda, sau cazul asistentului de la UPU care a bagat banii de concediu la pacanele si sotia, doamna prim procuror adjunct de satu mare a musamalizat cazul si una este cazul Portocala in care apar inregistrari, stenograme despre cum se face justitie in romania etc.Aceea cred eu ca ar trebui sa fie raspunderea magistratilor.

  7. costin Răspunde

    Oamenii de valoare nu ies in strada, ci stau ascunsi, nu?? Valorosul Govor. nepretuitul Stef sau gelatul Silaghi stau in casa si ….isi asteapta achitarile in justitie. Doar au deastui catei care improasca venin pe internet, care ii apara pe penali si le fac jocurile. Nici ei nu stiu pentru ce, asa din solidaritate si linguseala. Vor sa linga si se tem ca nu vor mai avea ce, daca justitia va functiona.

  8. Satmarean Răspunde

    Carcotas, daca tu nu te uiti la A3 si Ro tv eu de ce m-as uita la B1 sau Realitatea????

    • cârcotaş Răspunde

      Mă uit la TVR1,este cel mai obiectiv cred,deşi când e vorba de derapaje evidente toţi mai alunecă în subiectivism.De exemplu Digi24 care clama obiectivitatea acum e clar de dreapta.Şi mă uit la Pătraru că el chiar e obiectiv.Dacă te uiţi pe acolo zii un dosar fabricat….Bivolaru,Năstase,Fenechiu,Cocos,Pinalti,Gabriel….Care?Năstase a zis la timpul respectiv de Bivolaru.Între timp a căzut şi el victima ,,fabricării de dosare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.