PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

S-a votat: se majorează impozitele și taxele locale în Satu Mare! Ședință tensionată

În urmă cu scurt timp, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare s-a aprobat majorarea de taxe şi impozite către populaţia din municipiu, începând cu anul 2018.

Proiectul de hotărâre care s-a referit la majorarea impozitelor și taxelor locale în municipiul Satu Mare a fost îndelung dezbătut, iscându-se și un mic conflict între consilierii puterii și cei ai grupului PSD. Social-democrații sătmăreni, în frunte cu consilierul local Radu Roca, au cerut Executivului și celorlalți consilieri să-și reevalueze poziția și să amâne votul până când apele se vor limpezi, iar totul va fi mai clar: ,,Grupul de consilieri PSD va vota împotriva acestui proiect pentru că ceea ce faceți dumneavoastră astăzi trebuia să fie ultima treaptă de mărire a taxelor”, a declarat consilierul Radu Roca.

Așa s-a și întâmplat, grupul de consilieri PSD a votat împotriva majorării taxelor și impozitelor, însă nu a putut împiedica amânarea proiectului. Restul consilierilor au spus da proiectului de hotărâre, iar astfel, după 1 ianuarie 2018, sătmărenii se vor vedea nevoiți să pluseze la bugetul local.

Primarul Kereskenyi Gabor a ținut să le transmită sătmărenilor că singurul vinovat pentru această mărire de taxe este Guvernul PSD, dar și parlamentarii social-democrați din Satu Mare: ,,Din păcate, cei trei parlamentari sătmăreni PSD au întors spatele municipiului Satu Mare”, a declarat edilul-șef. De asemenea, primarul a mai punctat unele aspecte referitoare la destinația banilor proveniți din majorările de taxe: ,,Ca să îndulcesc această pastilă amară dată de PSD, mă angajez ca toți banii din aceste majorări să meargă exclusiv pentru dezvoltarea municipiului Satu Mare”, a conchis Kereskenyi Gabor.

Astfel, după 1 ianuarie, sătmărenii vor plăti mai mult, după cum urmează: