Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Testele antidrog, expirate la Spitalul Judeţean. Drogaţii nu pot fi depistaţi

Testele antidrog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt expirate. Astfel, persoanele care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţă în stare euforică nu pot fi testate dacă au consumat sau nu droguri.

Surse medicale s-au plâns că în ultimele săptămâni mai multe persoane au fost testate dar aparatul a dat eroare. În mod normal, persoanele suspecte sunt supuse acestui test preliminar, iar ulterior, dacă este cazul, le sunt recoltate probe din sânge şi urină pentru analize detaliate.

Aparatele respective reacţionează la droguri de mare risc, iar dacă aparatul dă rezultat pozitiv atunci sunt anunţaţi poliţiştii de la crimă organizată.

Aparatele respectivă nu reacţionează la droguri precum etnobotanicele, a căror componenţă se modifică mereu.

Consumul de cannabis este în creștere la Satu Mare, a anunțat în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) consilierul Beatrix Pușa Câmpean. Potrivit evidenței, în perioada ianuarie-noiembrie, 15 persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe, din care 6 cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, iar 7 cu vârste între 19 și 59 de ani.

Consilierul a explicat că în urma unui sondaj s-a descoperit că tinerii cunosc foarte bine cum să procure cannabis și etnobotanice, iar prețul accesibil facilitează consumul. În acest an, Centrul Antidrog a avut 11 noi cazuri, din care 4 cu vârste de 15 ani.

 

2 comentarii

  1. Jackie Kocsan Răspunde

    O ce veeeste miinunaaaaata… :-))

  2. Nemeth Răspunde

    Bravo satu mare
    Incompetenti ce suntem :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.