Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Azi începe concursul de admitere în şcolile de poliţie. Zeci de candidați din Satu Mare

Azi se dă startul sesiunii din ianuarie a concursului de admitere organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru școlile de poliție. Candidaţii, care se bat pe 2.800 de locuri pentru a deveni agenţi de poliţie, subofiţeri jandarmi, subofiţeri pompieri şi poliţişti de frontieră, vor trebui să susţină probe care constau într-un test scris, traseu practic aplicativ, test psihologic şi evaluare medicală.

Azi şi mâine au loc înscrierile, respectiv eliberării legitimaţiei de concurs, la sediul instituţiilor de învăţământ, iar probele eliminatorii, contravizita medicală şi proba de evaluare fizică, vor avea loc în perioada 12 – 18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ. Proba de verificare a cunoştinţelor se va susţine la data de 20 ianuarie 2018.

Potrivit MAI, sunt puse la dispoziţia candidaţilor 2.880 de locuri din şcolile de agenţi şi subofiţeri, împărţite astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră, locurile fiind atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Excepţie face Şcoala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti, unde se pot înscrie doar bărbaţi.

Doar pentru şcolile de poliţie s-au înscris peste 12.000 de candidaţi, iar 1.441 de candidaţi îşi doresc să devină pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.