Ultima actualizare: ieri, 19:13
urgente, UPU Satu Mare
Locale

Cazul copilului decedat la spital. Poliţiştii au ridicat documente

Cazul copilului decedat la spital. Poliţiştii sătmăreni, sub coordonarea unui procuror, s-au deplasat la Spitalul Judeţean şi au ridicat fişele medicale şi documentele întocmite în cazul copilului decedat.

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Constantin Demian, a confirmat faptul că s-a emis o ordonanţă de cercetare penală. Acum se aşteaptă efectuarea autopsiei pentru a se continua cercetarea.

Între timp, membrii familiei şi mai multe persoane au fost audiate în legătură cu acest nefericit caz. 

Amintim că un copil de un an și jumătate a murit astăzi în condiţii încă neclare, după ce a fost dus de Urgenţă cu probleme respiratorii. Familia sa, din Stâna, s-a adunat la intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a cere lămuriri.

Potrivit surselor PortalSM, copilul de un an şi jumătate a ajuns la Urgențe miercuri aseară, în jurul orei 22:30, cu ambulanța. Medicii i-au pus diagnosticul de varicelă, el având 39 temperatură.

După circa circa 45 de minute, mama lui văzând că e mai bine, a cerut să plece acasă, având în vedere că la Urgențe mai era un bărbat din Stâna care i-a luat cu maşina.

Joi dimineaţa însă, starea fetiţei s-a agravat din nou. La ora 6 el a ajuns din nou la Urgenţe. Era conştient, respira bine, medicii spun că şi zâmbea.

Ulterior însă, la ora 9,15 starea i s-a înrăutăţit brusc, iar medicii au vrut să-l transfere la o clinică specializată din Cluj, doar că între timp copilul a decedat.

Conducerea Spitalului şi a UPU fac acum cercetări pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Constantin Demian. A fost sesizată Comisia de analiză a deceselor pentru a vedea exact despre ce este vorba.

Aparţinătorii copilui decedat spun că ar fi fost trataţi superficial de către medici deoarece ar fi de atnie romă. Ei nu înţeleg cum a fost posibil ca acest copil să moară, deşi a ajuns de două ori la Ugenţe.

Acuzaţiile sunt cât se poate de dure.

“Ne-au tratat aşa pentru că suntem ţigani”, a afirmat unul dintre aparţinători, dorind să rămână anonimi.

Vom reveni cu detalii.

Pearl Beauty Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.