Ultima actualizare: ieri, 21:59

urgente, UPU Satu Mare
Locale

Cazul copilului decedat la spital. Poliţiştii au ridicat documente

Cazul copilului decedat la spital. Poliţiştii sătmăreni, sub coordonarea unui procuror, s-au deplasat la Spitalul Judeţean şi au ridicat fişele medicale şi documentele întocmite în cazul copilului decedat.

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Constantin Demian, a confirmat faptul că s-a emis o ordonanţă de cercetare penală. Acum se aşteaptă efectuarea autopsiei pentru a se continua cercetarea.

Între timp, membrii familiei şi mai multe persoane au fost audiate în legătură cu acest nefericit caz. 

Amintim că un copil de un an și jumătate a murit astăzi în condiţii încă neclare, după ce a fost dus de Urgenţă cu probleme respiratorii. Familia sa, din Stâna, s-a adunat la intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a cere lămuriri.

Potrivit surselor PortalSM, copilul de un an şi jumătate a ajuns la Urgențe miercuri aseară, în jurul orei 22:30, cu ambulanța. Medicii i-au pus diagnosticul de varicelă, el având 39 temperatură.

După circa circa 45 de minute, mama lui văzând că e mai bine, a cerut să plece acasă, având în vedere că la Urgențe mai era un bărbat din Stâna care i-a luat cu maşina.

Joi dimineaţa însă, starea fetiţei s-a agravat din nou. La ora 6 el a ajuns din nou la Urgenţe. Era conştient, respira bine, medicii spun că şi zâmbea.

Ulterior însă, la ora 9,15 starea i s-a înrăutăţit brusc, iar medicii au vrut să-l transfere la o clinică specializată din Cluj, doar că între timp copilul a decedat.

Conducerea Spitalului şi a UPU fac acum cercetări pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Constantin Demian. A fost sesizată Comisia de analiză a deceselor pentru a vedea exact despre ce este vorba.

Aparţinătorii copilui decedat spun că ar fi fost trataţi superficial de către medici deoarece ar fi de atnie romă. Ei nu înţeleg cum a fost posibil ca acest copil să moară, deşi a ajuns de două ori la Ugenţe.

Acuzaţiile sunt cât se poate de dure.

“Ne-au tratat aşa pentru că suntem ţigani”, a afirmat unul dintre aparţinători, dorind să rămână anonimi.

Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.