Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Consiliul Județean Satu Mare cere de la Guvern bani de salarii

Un sfert din consiliile județene, între care și Consiliul Județean Satu Mare, solicitaseră Guvernului, până la finele anului trecut, fonduri suplimentare pentru plata salariilor, după ce primăriile au primit libertatea de a le majora, iar multe dintre acestea și-au cheltuit bugetele cu aceste majorări.

Nu mai puțin de 11 solicitări au venit din partea consiliilor județene, care au cerut mai mulți bani pentru acoperirea găurilor lăsate în bugetele locale de salariile majorate de primării. Potrivit, profit.ro, cele 11 consilii județene sunt din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Totodată, în pofida numeroaselor solicitări, cu excepția celor circa 2 miliarde de lei alocate autorităților locale cu prilejul rectificării bugetare din toamnă, Guvernul Tudose nu s-a grăbit să răspundă cu alte sume solicitărilor primăriilor. Fostul Cabinet a alocat din Fondul de rezervă bugetară 95 milioane lei câtorva primării, prin două hotărâri din luna decembrie, dar sumele au vizat nu doar cheltuieli curente, ci și de capital, respectiv derularea unor proiecte locale.

Autoritățile locale sunt afectate anul acesta de ”revoluția fiscală” a Guvernului, respectiv de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, care duce, implicit, la reducerea sumelor ce le revin din cotele defaclate din acest impozit.

Sursa – profit.ro

 

 

 

7 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    “Nu mai puțin de 11 solicitări au venit din partea consiliilor județene, care au cerut mai mulți bani pentru acoperirea găurilor lăsate în bugetele locale de salariile majorate de primării.”

    Păi ăia din primării și-au mărit salariile fără să aibă acoperire, bazându-se doar pe milaa guvernului?
    Domle, ai fabrici în localitate, mărești salariile și la primărie, că înseamnă că ai venituri suficiente din impozitele locale, dacă nu ai fabrici sau alte firme mari, nu mărești salariile.

  2. y Răspunde

    Avem o administrație locală pe măsura județului. Adică de tot c*c*tul. Producție nema numai comerț și extrasuperhipermarketuri cât cuprinde. Urlăm că vrem decentralizare dar în afară de a cheltui aiurea banii , a mării salariile în neștire și iar a întinde mâna spore tătuca nu suntem în stare de nimic. Dacă făcea pesedeul mai ziceam, că ăștia așa sunt învățați de mic copil. Dar parcă Kerekényi și Pataki fac parte din alt partid/organizație, nu? Domnilor, ia mergeți voi 11 km spre vest și ia întrebați de ex. pe primarul din Csenger cum drq de descurcă când acolo taxe și impozite din astea pe clădiri nu sunt, deci nu ai ce mări? Nu cred că aveți nevoie de translator.

  3. matroz Răspunde

    Asta spune ceva despre spiritul de bun gospodar al maretului primar de Debretin!Cum suparare sa-ti maresti salariul tau si al achipei daca nu ai acoperire in buget?Asta in conditiile in care salariile profesorilor nu le mai plateste falnicul primar al ciorilor ofilite si reantoarse pe meleagurile gaboriste.
    Domn primar,nu va-ti gandit sa renegociati chiriile pe care primaria le achita pentru spatiile de invatamant si nu numai, la episcopie etc.?

  4. Carmen Răspunde

    Propunere foarte buna.Daca nu mai au bani nici de drum,ma oblig sa le asigur transportul GRATIS.

  5. kovacs Răspunde

    asa este cand v-ati dat salarii nesimtite!!!! directorii de directii din consiliul judetean au peste 7000 lei salar, acestia fiind fiica lui Nicolae Bura, Mihaela Dragos, Manuela Rogoz fosta secretara a lui Govor, Naghi Brigitta amanta lui Stef, Seres Ioan mana dreapta a lui Govor si Stef in materie de drumuri si PNDL, Krasnai Mihaela fiica primarului din Socond, Anca sefa de personal care taie si rupe in Consiliul Judetean, iar lista continua!

  6. pastorita Răspunde

    Cer la guvern,iar guvernul le da doar indicatii!! Bani de unde?
    Nu a zis Tariceanu ca cresterea economica nu se bazeaza pe consum????
    Deci ce sa intelegem???
    Economia nu mai este bazata pe fabrici si uzine,ci pe taxe si impozite?
    Bun,bun,dar cat va dura asta?
    Cand un pensionar care a muncit 43 de ani in conditii grele ia o pensie de 750 ron,iar un asistat social care nu a muncit in viata lui,ia 640 ron,ce mai vrem de la acest guvern!???
    750-640= 110 ron diferenta intre munca si lene!!
    Pai asa stai acasa,nu mai muncesti ca iei cat unu care a fost prost si a muncit,nu??
    Asa ca si-au marit salariile,dar de unde le iau,nu s-au gandit??
    De la asistatii socialii care nu vor sa munceasca!!!

  7. Alin Răspunde

    SI IO AS CERE NISTE BANI DE SALAR , DAR N-AM CUI , CA NU AUDE NIMENI ! TRAIASCA psd !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.