Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

DEZASTRU. 44 de morți pe șoselele din Satu Mare în 2017

Nu mai puțin de 140 de accidente rutiere s-au înregistrat, în 2017, pe șoselele județului Satu Mare. Bilanțul este cu atât mai șocant cu cât aflăm că zeci de persoane și-au pierdut viața și alte 137 au fost rănite în urma evenimentelor rutiere petrecute în cursul anului trecut. 

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare și-a prezentat, în această dimineață, bilanțul activității pe anul 2017. Astfel, potrivit raportului IPJ, anul trecut, pe șoselele din Satu Mare au fost 140 de accidente rutiere grave, cu 44 de morți și 137 de răniți.

Printre principalele cauze care au dus la acest număr ridicat de accidente grave se numără încălcarea vitezei legale, respectiv abaterile pietonilor.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, s-au înregistrat 509 infracțiuni la regimul circulației, iar polițiștii au aplicat 50.960 de sancțiuni, în valoare de 10.247.630 lei.

17 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    “Printre principalele cauze care au dus la acest număr ridicat de accidente grave se numără încălcarea vitezei legale, respectiv abaterile pietonilor.” – fraza asta e cusută cu ață albă! Ce înseamnă, procentual, fiecare abatere, căci altfel informația poate fii folosită pentru a motiva unele acțiuni abuzive ale poliției!
    Vreau să aflu exact câte procente dintre cele 140 de accidente au fost provpcate de viteza excesivă, câte au fost provocate de către abaterile pietonilor, dar și celelalte abateri constatate, procentual!
    Cam așa ar arăta un raport corect și complet!
    Și atunci s-ar putea spune (cu dovezi) că prin acțiunile lor (pânda cu radarul), polițiștii acționează pentru prevenirea accidentelor, nu fac doar colectă de bani de la fraieri!!
    Deci, așteptăm un update!

    • Avut Răspunde

      Deci, prietene, cu scuzele de rigoare, esti dus cu pluta. Ti se spune ca au fost 140 de accidente grave au fost inregistrate anul trecut, cu 44 de morti si 137 de raniti? Ce treaba are “panda” politiei cu toate astea…?
      Ti se par putine vietile disruse?

      • Unu' Răspunde

        Deci prietene, îți accept scuzele!
        Păi tocmai asta e problema, că poliția nu rezolvă nimic cu pânda!
        Nu-s convins că viteza excesivă este facorul generator al celor mai multe accidente cu morți și/sau cu răniți!
        În ultima perioadă, cele mai multe accidente au avut loc datorită neacordării de prioritate pietonilor aflați în traversarea străzii pe o trecere de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, iar ei spun că a fost din vina pietonilor, apoi accidente s-au mai întâmplat și datorită depășirilor în locuri unde manevra este interzisă, neacordări de prioritate și apoi undeva la capăt sunt viteza excesivă!
        În condițiile în care 66% dintre amenzi sunt date pentru depășirea limitei legale de viteză și doar 33% pentru restul abaterilor!
        Tocmai că e enorm de mult 44 de morți într-un an, dar nu doar viteza ucide!!

      • Unu' Răspunde

        Aaaa, și să nu fiu înțeles greșit, n-am primit amendă de circulație de vre-o 6 sau 7 ani! Și aia am primit-o pentru depășirea vitezei în curba de după Aquaparc, unde am fost prins de radar cu … 41 km/h și limita e de 30 km/h! Am râs, împreună cu echipajul radar, de penibilul situației, dar n-am făcut scandal și mi-am plătit amenda!
        În schimb, zilnic, chiar zilnic, trebuie să evit ciocnirea cu cel puțin un idiot care se crede la raliu pe L. Blaga și depășește coloana de mașini chiar dacă din sensul opus vin mașini!
        Să nu mai vorbesc de măgarii care blochează cele două sensuri giratorii, de pe Independenței, respectiv Păuleștiului!! Doamne, ce le-aș sparge capetele de asfalt!

        • Avut Răspunde

          rationamentul tau nu este fals, dar trebuie dus pana la capat…nu ar trebui reduse “pandele” cu radarul in cazul asta, ci crescute “pandele” la factorul generator de cele mai multe accidente…

          • Unu'

            Eu respect legea și regulamentele în proporție de 99,99% și nu mi-e frică de pândele poliției,, chiar mă bucur când îi întâlnesc în trafic!
            DAR n-ar fi rău să se concentreze și pe celelalte evenimente generatoare de accidente!

  2. Avut Răspunde

    @Unu’
    aici nu pot decat sa fiu de acord cu tine

  3. abc Răspunde

    @Unu’, dar cum stai cu starea tehnică a roții de rezervă și cu cutia de prim ajutor? În rest sunt de acord cu ce spui.

    • Unu' Răspunde

      Hai să fim serioși! Roata de rezervă e din setul vechi de iarnă, pe care l-am schimbat iarna trecută (dot 2012), cutia de prim ajutor e nouă-nouță, cumpărată din Auchan în 27.12.2017 când am mers la munte ;). Trusa cea veche e la grădină, sper să n-am nevoie de ea! Și am și două triunghiuri reflectorizante!
      Ăstea-s alte bălării pentru care poți fii sancționat, dar sincer, sunt curios câți ar fi în stare să pună un garou sau să facă o intubare?!? Cu garoul poate m-aș descurca, dar intubarea … Dacă-i distrug omului coardele vocale și după, mă dă în judecată … ?!? Doamne ferește!

      • y Răspunde

        Ai perfectă dreptate, sunt bălării, dar pe faza cu ”are șapcă – nu are șapcă” cunosc situații când s-au dat amenzi. S-o fi trezit polițaiul cu fața la pernă în ziua respectivă. Nu mi se pare corect.

  4. Norick Răspunde

    Eu inteleg ce spune @Unu’ . Politia rutiera are ca sarcina EVITAREA accidentelor si FLUIDIZAREA traficului . Na si acuma spuneti-mi si mie cand ati fost macar o data oprit de un echipaj , care sa va sfatuieasca ceva ??
    In afara de 8 martie , cand stau la panda pentru a darui o nenorocita de garoafa in fata la Target pentru soferite.
    De ce nu stau la “panda” in sensurile giratoriu si sa-l invete pe soferii care sunt regulile corecte ?? Nu trebuie amendat , doar avertisment : “vezi schumacher ca la iesire din sens obligatoriu sa semnalizezi si nu la intrare !”
    Defapt nu o data m-am intalnit cu masina de pol. in fata mea venind de pe podul Decebal , semnaliza stanga , iar dupa viraj tot stanga. AAA si in plus vorbea la tel…. Atunci despre ce vorbim ??
    Din avertismente si sfaturi nu se umple bugetul local in veci…. 😉 :-))

    • Norick Răspunde

      P:S. si anu’ asta aniversez 25 de ani cu permis – deci stiu despre ce vorbesc – fara laude suplimentare… :-)))

    • y Răspunde

      @Norick. La mulți ani pentru permisul tău dar și ție! Problema cu circulația asta ”minunată” de la noi și a accidentelor este că foarte-foarte mulți șoferi nu sunt șoferi, doar posesori de permis rutier. Vorba lui tata, permisul nu înseamnă că ești șoferi, ci doar că poți conduce legal pe drumurile publice și poți să produci accidente. Atâta vreme cât săracul cod rutier este violat la secundă pe șosele, articolele codului sunt niște lecturi facultative și conduita preventivă nici nu există, ce mai vrem noi? Mult se poate scrie dar răcim gura degeaba. Problema e cu mentalitatea tip Schumacher sau Senna a multora.

      • Norick Răspunde

        Mersi @y : in martie deschidem o sampanie – daca mai traim… :-))
        Toate cele bune , seara faina 😉

  5. IOANA Răspunde

    99% SUNT COMISE DE OSENI CU BMW …….OARE DE CE NU MA MIR ????????
    MAI RAU SA NU FIE …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.